Explicam si continuam…

Visele mele au creat controverse, noroc că Arhi, atunci când a citit Colecţionarul de vise, a zis ca e ok. Nu, nu cred în visul ca viaţă, dar cred în viaţa ca vis. De, uneori visez cu ochii deschişi, aşa cum i-am spus şi Cellei. Sper doar să nu mă apuce visarea pe stradă şi să nu aud vreo maşină venind. Poate că tot de aia nici nu conduc, cine ştie.

Ţineam eu aşa să fac o completare, cu toate că nu sunt sigură că era nevoie. Am idei ciudate şi uneori le dezvolt. De vină sunt unii filozofi, pe care îi plac la început, le dezvolt ideile, ca apoi să îmi dau seama că ei sunt cam duşi iar eu prea sănătoasă.

 Şi azi mă gândeam să vorbesc despre singurătate. Nu azi, mâine. Dar de azi încep cu a fi ocupată. Că deh, sunt lucruri de făcut, iar mâine mă aşteaptă o zi bucureşteană, cred eu, obositoare. Nu din punct de vedere a ceea ce trebuie să fac, ci din punct de vedere al aglomeraţiei. Mă oboseşte aglomeraţia. Aşa că mâine, dacă nu o fi vreo bombă, va trebui să staţi cu Vania. Cu toate că am văzut că vă descurcaţi bine şi singuri. Apoi, cum să nu mă încred în Isabelle că îi va lua la scatoalce pe cei care vor să denigreze bloguşorul meu 😀 Cred că ea şi Vania fac o echipă demnă de un mortal kombat 😀

Bun, ne întoarcem la singurătatea. Uneori, poate vi s-a întâmplat să fiţi înconjuraţi de mulţi oameni, dar tot singuri să vă simţiţi. Parcă şi vorbele ies aşa să iasă, gândurile nu sunt acolo. Viaţa se opreşte în loc. Toţi merg înainte doar „voi” rămâneţi să vă daţi seama în ce parte trebuie să vă îndreptaţi. Dar cum rămâne când suntem singuri cu noi înşine. Privim înlăuntrul nostru şi ne dăm seama că nu ne regăsim. Parcă ni se şterge personalitatea, parcă ceea ce era odinioară în sufletul nostru nu mai este acum. Şi ne trezim că nu ne cunoaştem nici sinele, nici pe cei de lângă noi.

Şi revenim, poate, la o altă formă a visului. Ne visăm într-un fel, ca să ne dăm seama că nu suntem aşa. Trăim şi vremuri nenorocite şi grăbite care nu ne mai lasă să visăm. Poate că şi asta ne împiedică să ne înţelegem pe noi. Şi atunci când nu ne înţelegem nici pe noi înşine, ce pretenţii să mai avem în a mai înţelege pe altul? Desigur, o să revin şi la lucruri mai vesele. Poate la noapte, căci nu o să pot dormi. O să mă zvârcolesc ca o nebună şi o să-mi dau seama că nu am zis tot ceea ce aveam de zis pe ziua de azi.  Dumnezeu mai ştie…

17 comentarii la “Explicam si continuam…

 1. Singuratatea poate fi si atunci cand te aflii intre niste indivizi la „ceva ce nu-ti place” si care nu comunica cu rine pe aceeasi lungime de unda.Cu visele noastre realizabile sau nu ,niciodata nu suntem singuri.Fuga de singuratate te adanceste in singuratate,.

 2. tu oana, esti cea mai buna scriitoare de fantastic pe care am citit-o vreodata. si am citit ceva in 33 de ani. ai nevoie de timp si asuprire.
  dea domnul sa le intalnesti pe toate….

 3. Termenul intuiţie nu denotă ceva contrar raţiunii, dar uneori în afara zonei raţiunii.
  Probabil că nivelul cel mai înalt de inteligenţă – şi cea mai măreaţă formă de gândire creatoare – este intuiţia.
  Intuiţia este abilitatea de a primi sau percepe informaţii care nu sunt accesibile celor cinci simţuri ale noastre.
  Această capacitate este extrem de acută la copii cu vârstele cuprinse între patru şi şapte ani.
  Prea adesea aceasta este inabuşită şi zdrobită de autoritate, care o priveste ca un comportament iraţional.
  Oamenilor le este teamă de intuiţie deoarece ei cred că într-un fel, aceasta înlătură gândirea raţională.
  Adevărul este că intuiţia se bazează pe gândirea raţională şi nu ar putea funcţiona în lipsa acesteia.

  De unu’, Carl Gustav Jung. Dacă nu că convine, mergeţi de vă plângeţi la ăsta.
  Comentaţi?
  😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s