Somn

Mă gândeam să vă spun povestea lui Ionborgo şi a fetelor lui. Sau a Laurei şi a pisicii tărcate, dar, momentan, nu am chef de spus poveşti. De, am şi eu zile bune şi zile praf. Zile praf tot am în ultimul timp. Asta de când am rămas singură – şi vouă nu v-am spus pentru că mi-a fost frică că vă anunţaţi în vizită 😀 – şi pisica nu m-a lăsat să dorm. Acum aş dormi non-stop. Şi ziua, şi noaptea şi, cumva, şi între zi şi noapte. Nasol dacă nu îmi revin până mâine, căci va trebui să îi spun profei că nu sunt în stare de pedagogie şi celor de la Media Pro că nu mai ştiu să scriu un scenariu.
Vedeţi bine ce dileme am. Dacă nu dorm, îmi e tot una, oricum nu sunt în stare să gândesc mai mult decât dacă aş dormi. Aşa că e tot aia. Ori că stau trează şi mintea mi-e adormită, ori că dorm, zău că tot aia îmi e. Nici măcar nu sunt în stare să regizez o altă crimă perfectă. Mai, mai că îmi vine să dau pe OTV, să mă trezesc, cum de ce? Eu când văd mulţi proşti în acelaşi loc îmi revin. Dar şi aşa, nu cred că reuşesc. Să îmi revin, căci despre asta vorbim.
Mă întreb şi eu aşa, ca neomul, când m-oi mai sătura de un somn? Când o vrea somnul ăsta să mă lase şi pe mine în pace? De ce nu se mută mai încolo. Mai la dreapta, mai la stânga, mai într-o parte sau în cealaltă. Uite aşa, să se ducă, să mă lase. Gata, eu zic că am dormit destul, dar Ene ăla, nervos cum îl ştiţi, zice că ştie el mai bine decât mine. Aşa o fi, zău, dar eu vreau să mă trezesc, să merg pe stradă cu ochii deschişi, să gândesc… Da, nici de gândit nu mai pot de când cu somnul ăsta. Şi culmea, nici nu mă pot culca, acum, imediat, pentru că mai am ceva de scris. Dar o să dorm eu. O să dorm câteva zile bune. Cum când? Când mă duc în Antalya, când o fi asta, dacă o fi. Până atunci eu pot spera că va fi, ce am de pierdut. Desigur, somnul 😀

19 comentarii la “Somn

 1. Haoleouuu.Ajung si de poveste cu fetele mele? Numa staroste de povesti n-am fost! Ce onoare!Spor la treaba sau Somn usor,alege:):)

 2. Şi totuşi. Trebuie să dormi. Starea de nervozitate se amplifică din pricina lipsei de odihnă.

  A, da, să nu uit: vrei crima perfectă? Da? Păi vezi că te ajută stressu’.

  Stress-ul este o reactie normala a oamenilor la prea multe si variate surse de presiune. Cele mai pregnante interactiuni neuroendocrino-imunitare se produc in starea de stress. Stressul este definit ca o conditie dinamica in cursul careia homeostazia normala (starea de echilibru a mediului intern) este perturbata sau periclitata. Starea de dezechilibru este indusa de factori de stress, fizici sau psihologici. Factorii de stress, fizici sau mentali, declanseaza un raspuns complex adaptativ, denumit raspunsul de stress sau de alarma, menit sa contracareze efectele factorului de stress. Intensitatea raspunsului adaptativ este dependenta de varsta, gen, starea hormonala si de alti factori genetici. Stressul presupune in primul rand, modificarea unor componente mentale si comportamentale. Creste brusc activitatea sistemului nervos central ce controleaza starea de veghe, alerta, starea psihica, atentia, concentrarea atentiei si este inhibata activitatea vegetativa care controleaza hranirea si reproducerea. In raspunsul la stress se produc modificari fizice ale sistemului circulator, care redirectioneaza nutrientii spre organele activate.

  DORMI!

 3. Oana trebuie sa imi spui si mie cum se doarme intre noapte si zi 🙂 Uite aici lfriendschat (yahoo.com) imi poti explica.

  Ooo… pisici tarcate… frumos, frumos 🙂

 4. Laura, zau ca ti-as explica, dar nici eu nu am reusit sa imi dau seama. Cu toate ca, zic eu, dorm intre noapte si zi, dar nu stiu cum 😀

 5. ma, facem asa: tu te culci iar eu cu pisoiul iesim la o berica, asa ca motaneii :)) si cand ne-om intoarce acasa, ne vom bate intai cu maidanezii din cartier si garantez ca Piti va dormi dus… s-o plictisi saracu’ pisoi 🙂

 6. F.B. 🙂 OANA eram precisă şi-s împăunată de parcă-ar fi al meu
  ŞI :)) merci,am împărţit la toată Împărăţia ca de la noi
  acuma „relaxare” activă
  MERIŢI :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s