De asta am nevoie….

Închipuiţi-vă…
 
Lumea e o sferă. Cristalul nu are de-a face. O sferă ce călătoreşte prin univers. Noi suntem praful. Praf ne facem, pământ ne numim. Ne-am născut dintr-un gând. Nu, nu vreau să aud alte păreri: nu pământ, nu extratereşti, nu dinozauri. NU, ne-am născut dintr-un gând. Nu ştiu din al cui gând, dar asta este. Noi suntem gânduri.
Ştiţi de ce am eu nevoie? Nu, de unde să ştiţi. Am nevoie de o discuţie inteligentă. O discuţie din aia puternică. Să stau faţă-n faţă cu cineva care să îmi asculte argumentele şi să încerce să mi le demonteze. Am nevoie de asta. De cineva care să îmi dea un „şut”. Vreau o discuţie inteligentă. Forte, să vorbesc în limbaj muzical. Ceva care să mă trezească la viaţă. Să îmi spună, în mod intelectual, că nu m-am ramolit. Nu ştiu dacă înţelegeţi la ce mă refer, exact. Ştiu, port discuţii inteligente şi pe mail sau pe mess. Dar nu e acelaşi lucru cu a sta faţă-n faţă cu omul. Ştiţi şi voi cum e când eşti în casă şi vorbeşti pe pc. Ba vrea pisica la baie, ba vrea vecina un pahar cu apă. Esenţa se duce.
Nu, de fapt, mintea mea vrea să fie pusă la încercare. Are nevoie de un test. De pălăvrăgeală multă, normal, despre literatură. Despre muzică, despre viaţă. Filosofie. Nu ştiu, orice. Orice dar la rang mai ridicat.
Trebuie să recunosc că în lista mea de mess sunt doar oameni inteligenţi. Oameni pe care aş vrea să îi întâlnesc, oameni care vreau să mă pună la încercare. Să mă zdruncine. Să îmi zdruncine mintea. De ce am nevoie de asta? Pentru a mă trezi la realitate. Cineva trebuie să mă aducă cu picioarele pe pământ, iar pentru asta am nevoie de o discuţie inteligentă. Dumnezeule mare, o să credeţi că sunt firfizoană sau mai ştiu eu cum. Nu, nu are nici o legătură. Pur şi simplu, uneori, am nevoie să simt că mintea mea nu s-a ramolit. O cafea? Cine vrea? 😀

10 comentarii la “De asta am nevoie….

 1. Un profesor de filosofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri. Cand ora a inceput, fara un cuvant, a luat un borcan mare, gol, pe care l-a umplut cu mingii de golf. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a intrebat din nou pe studenti daca borcanul
  era plin iar acestia au fost de acord ca era. Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul. I-a intrebat din nou pe studenti cum statea treaba iar acestia au raspuns in cor „pliiin”! Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat in borcan umplandu-l de aceasta
  data definitiv. Studentii au ras. Acum – a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit, as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra. Mingiile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, si ca daca totul ar fi pierdut in afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte.
  „Daca veti incepe cu nisipul,” a continuat el „nu veti mai avea unde sa puneti mingile de golf si pietricelele”
  „La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine.” „Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, fa-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia in oras la cina, joaca golf, vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv . Ai, in primul rand grija de mingiile de golf, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip. Unul dintre studenti a ridicat mana interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea. Profesorul a zambit. „Ma bucur ca intrebi asta,ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata ta, e loc totdeauna pentru doua cani de cafea, impreuna cu un prieten.”
  Impartaseste acest mesaj cuiva drag, eu tocmai am facut-o ! (aşa l-am primit aşa îl dau !)

 2. Jur că habar nu aveam că ai scris ce ai scris. Jur.

  Iubesc asta la nebunie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s