Bilant de blog. Deci da!

Şi îmi susţin afirmaţia, dacă aş fi mama Omidă mi-ar fi ciudă pe mine.
Mă gândeam să scriu despre viaţa virtuală, despre comunitatea virtuală, despre, despre. Normal, Corina mi-o ia înainte 😀 Desigur, asta nu înseamnă că nu mai pot scrie eu. Dar, ţinând cont că în curând vom sărbători un blog cu vorbe grele, după ce am sărbătorit şi o emisiune cu aceleaşi vorbe, m-am gândit să îmi fac un bilanţ. Al meu, ho, nu al greilor. Normal, profit şi eu de orice ocazie să mai fac câte un bilanţ.
La ce mi-a folosit şi la ce nu mi-a folosit această pagină virtuală. Ehe, câte sunt de spus.
De folosit mi-a folosit. Primesc mailuri de la oameni inteligenţi, mă rog, nu numai, mai sunt şi uscăciuni, dar cine le mai bagă în seamă?
Mai întâi să îi facem bilanţul pozitiv.
Am descoperit că am fani. Pozitiv, desigur. Pentru că sunt oameni în etate cu bun simţ, care sunt în stare să aducă argumente atunci când nu sunt de acord cu mine. Unii mă sună, dar la faza asta nu m-am prins. Sunt oameni cărora nu le-am dat numărul şi, una peste alta, nici cunoştinţe comune nu avem. Deci da!
Am descoperit că există oameni care îmi citesc blogul, dar nu comentează. Cu ocazia asta: Alina, poate îmi spui şi cum ţi s-a părut cartea, tot pe mail 🙂 . Deci da!
Am obţinut un job Pro Media. Deci da! (tot datorită blogului).
Am cunoscut obştea împărătească (Împărăteasă, Moştenitor, Împărat). Deci da!
Sunt foarte mândră că îl cunosc pe Ion Borgovan. Foarte. Deci da!
Sunt la fel de mândră că îl cunosc pe Vania. Deci da!
Sunt şi mai mândră că sunt oameni care mă plac fără să mă cunoască. Corina, la ea mă refer. Deci da!
Să nu vă spun cât de mândră sunt de Omu’, care mereu a avut o vorbă bună pentru mine când nu eram în apele mele. Mereu îmi trimite câte un mail când simte că sunt supărată. Vă mai spun? Deci da!
Am cunoscut tineri care mi-au dat speranţă, iar ei m-au acceptat, chiar şi mai babă: Ştefan, Pisoi, Laura, Kmi. Şi cu Pisoiul am şi polemici din alea grele pe mess, dar asta nu înseamnă că ne culcăm supăraţi. Deci da!
Am ajuns să o cunosc pe Maria Barbu, într-un sens pe care nu o să-l explic, dar e genială. Deci da! Am putut să o citesc pe Gabriela. Deci da!
Au fost oameni, au rămas, s-au dus şi au venit. Deci da!
Pe Cella nu o las pe urmă, din contră, o trec la special. Pentru că Cella e genul de om cu care poţi avea polemici şi a te culca liniştit ştiind că a doua zi ai trecut peste. În plus, în Cella, am descoperit şi o cititoare a mea. Aici nu e numai DECI DA, aici e ceva mai mult, pentru că am ajuns să mă înţeleagă prin intermediul personajelor mele, iar personajele sunt eu. Ciudată exprimare. Deci da!
Am creat legături, am stricat legături, dar oamenii care încă mai sunt aici, sunt pentru că m-au înţeles şi cu bune şi cu rele. Şi Dumnezeu ştie că nu sunt numai bune, dar nimeni nu le are doar pe alea perfecte. Sunt oameni care m-au înţeles sau nu, dar nu au încercat să mă judece. Mi-au respectat deciziile şi pentru asta le dau un DECI DA!
E bine, e frumos, să cunoşti oameni. E absolut fabulos, mai greu e să-i accepţi cu bune şi rele. Dar prin blog cunoşti oameni, faci conversaţie, auzi alte idei, alte concepţii, le accepţi sau nu, dar şi din asta se poate învăţa.
Am zis eu că e şi asta o viaţă, una virtuală, dar e. Are şi viaţa asta bune şi rele. Şi nu mamă, nu mă omoară, stai liniştită 😀
Lucruri bune sunt, asta e clar. Desigur. Sunt bune, dar sunt şi rele.
Ce mi se pare cel mai rău? Cel mai rău mi se pare că am început să trăim mai mult în realitatea blogului decât în realitatea realităţii.
În rest, despre blog, numai de bine. Unii încearcă să fie artişti, alţii ziarişti, fiecare ce îi trece prin cap. Tocmai de asta e bun. Sunt bune, pentru diversitatea lor.
Şi îmi cer scuze faţă de cei omişi. Nu e deliberat.
 
Later edit:
Iote, vedeţi, v-am zis eu, cum să-l uit tocmai pe Arhi, cel care mi-a sărit în ajutor când aveam nevoie de a-mi muta hostingul. V-am zis ca uit, voi nu si nu, că mă laud. Nu mă laud, chiar uit. Iar lui Arhi trebuie să îi mulţumesc, iar şi iar (că eu sunt sucită şi m-am răzgândit, asta e altă poveste) . Şi mai mult Arhi, au venit. Deci, dacă nu te superi, să îmi dai adresa ta, din nou, pe mail, că o pierd pe mess. Nu e o datorie, asta e o plăcere. Ce, nu înţelegeţi? Nu-i bai, ştim noi 😉
 

62 comentarii la “Bilant de blog. Deci da!

 1. Să-l cunoşti pe Vania e mai mult decât mândrie. E calea spre mântuire sau scurtătura spre amandine. Bine că i-ai băgat minţile în cap cazacului !:)

 2. La ceas de bilant, da-mi voie sa te felicit pentru activitatea depusa (era sa scriu in van) in spatiul virtual, pentru intarirea relatiilor interumane, pentru promovarea curentului fantasy, pentru anunturi umanitare, pentru aplanarea unor conflicte, pentru …Apreciez in mod deosebit (raman in termeni de bilant) vointa ta de a fi la inaltime, platind asta cu un pret, stii tu mai bine daca da si cat…
  Din partea mea si a redactorilor gazetei de perete, iti daruiesc premiul „blogul de aur” 😀

 3. Omu’, azi ai fost cel mai tare 😀

  Mordechai: Cazac, cazac, dar si-o isi capoasa. 🙂

  Vania: scrie si nu te baga, da? Te barfim si noi si nu prea e normal s-o facem cu tine de fata 🙂

 4. Oana: Si eu sunt foarte mandru sa te cunosc si mai mandru ca te-am intalnit.Nu eu am ales momentul .Poate Pronia sau intmplarea.Nu uita o lege a dialecticii”legea necesitatii si a intamplarii”.Necesitatea a determinat intamplarea,spre multumireamea.Mare multumita!!!tata Borgo.

 5. De ai sti ce mare bine mi-a facut postul asta… Iti multumim Oana pentru ca existi, pentru ca esti cu noi in fiecare zi, pentru cine esti si pentru cine devenim alaturi de tine 🙂 La cat mai multe posturi iti doresc! Hugs! 🙂

 6. Oana, pentru tine e Plaza, pentru noi, astia din cartier, e doar „la mall”. Adica tot acolo ne vedem. Da? Stati numai sa strig iar adunarea 🙂

 7. E, intr-adevar, bine sa vezi ca „te vede” cineva :). La mine e o problema…nu e chiar problema ca nu vroiam sa scriu despre ea, da’ acu’, de cand vorbiti de „baute” (chiar si cafele) am zis ca e momentul sa profit :P.
  Deci, recunosc ca am vrut sa iau domeniul : mandra.eu, dar era luat (adica ala pe care ai dat link :).
  De fapt, eu am vrut chiar mandra.ro si mindra.ro…da’ nici alea nu mai erau…ocazie cu care, fiind singura posibilitate, cea mai buna alegere a fost mindra.eu 🙂
  Revenind la subiect, accept cu drag „in gramada” cu Ioana si cu Blue, cand o fi sa fie…
  🙂 Sa ai multe, multe, multe realizari si spor in toate!

 8. Ioana, de la tine nu sunt sigura de nimic 🙂

  Ionborgo, bun, cel putin am rezolvat ceva :)))

  Dadatroll, sincer, parerea mea despre tine, tot aia.

 9. hmmm… la mine sa stii ca e vorba de altceva: sunt pe interes:)) vreau sa ma dau bine pe langa tine ca sa ajung langa Piti :)) am eu o „cioaca” cu el… 🙂

  acu’ serios: ai grija de tine si gandeste frumos:)

 10. @Oana,

  chiar ca ma cunosti bine. Adoooooor sa-mi spuna o tipa ca-s geniala, tot asa cum imi place sa-mi spuna un tip ca sunt frumoasa, etc, etc! Glumesc,… pe jumatate. Tu stii cat de mult tin la tine, si cat de minunat este sa fii si aici si in realitate si peste tot. Ca numai asta iti lipseste pt moment: ubicuitatea, ca in rest le ai pe toate! Nu-i asa?
  Te astept, scumpa mea viitoare ubicua, si in realitatea mea! Cu mult drag.

 11. Maria, tu, cumva, vrei nu vrei, tot faci parte din realitatea mea 😀 Desigur, trebuie sa fie mai mult, o realitate mult mai palpabila, normal 🙂 Eu stiu 😉

 12. Am uitat care era parerea ta despre mine. E drept ca vreo cateva luni mam gandit la ea in fiecare noapte, dar apoi cu timpu am uitato. Deci nai vrea sa imi re amintesti?

 13. Densitate mare pe m.p. de comentatori pe bloggul tau:) Ai motive sa faci „bilanturi”:)tata Borgo.

 14. Oana! Si eu am spus altfel? Nu! Zile si oameni!De oameni si de prieteni.Am senzatia ca ne cunoastem de cand lumea:)

 15. vorbeam de bilantul ala al tau pentru cei omisi. sigur nu in mod deliberat.
  parerea mea e ca ea chiar ar merita sa fie. eu nu.

 16. Manole, i-am multumit pentru ce a facut si ii multumesc in continuare. Iar cu insinuarile si toate celelalte ar trebui sa o lasam balta pentru ca nu vreau ca subiectul asta sa imi manance toata viata. Din punctul meu de vedere, cam ajunge. Cred ca am dreptul sa imi fac bilanturile cum vreau, am dreptul sa iau decizii si mai mult, am dreptul sa imi vad de viata mea, aia reala. Isabelle merita multumiri, i-am multumit in casa ei, ea considera ca trebuie sa taca, ca atare si eu, deci cam ajunge. Si nici nu vreau sa tranform locul asta in ceea ce nu e. Oricum veti trage concluziile gresit, din acest motiv nici nu am de gand sa stau sa dau iar explicatii.

 17. „Oamenii pot fi buni in doua feluri: prin sentiment si prin ratiune”
  Prietenii sunt comoara sufletelor noastre. Esti bogata Oana! 🙂

 18. Vei simti Oana 😛 Ai prieteni grozavi.Prietenia lor iti „incalzeste sufletul.
  „Sunt focuri care ard departe, sunt focuri care se aprind, sunt focuri ce par aproape, sunt focuri care inving” 🙂

 19. Tata Borgo, asa e in viata, mai urci, mai cobori, nimeni nu sta doar intr-un loc, nu are sens sa ne suparam de nimic. Mi-am dat eu seama.

 20. Oana,
  ştii ca saptamina asta sunt fan elfi , avind in vedere ca „elfii nu sunt duşmanii nimănui,dar nici alianţe nu fac prea uşor.Ştiu doar că ceva i-a supărat atît de tare încît nu au mai dorit să se arate lumii.De ce ? Eu nu ştiu.Doar undeva departe … sigur e cineva care să le cunoască secretul”
  „Şi-apoi am fost educată să-i iubesc şi să-i respect căci ei sunt puternici şi înţelepţi,aşa cum oamenii nu vor fi niciodată ” (Cele două regine-Anastasia)
  aştept Oana -cărţi , contra „casă creaţie” 😀

 21. Cella, in momentul asta, din cate stiu eu, am trei cititori fideli: Tu, Arhi si domnul Voicu Nicolae. Si chiar de ati fi numai voi, si tot merita sa scriu. Iti multumesc! 🙂

 22. da frate! ai fani! esti iubita ma oana ma. esti i.u.b.i.t.a. 😀
  maine parca e vineri. nu. sambata. crezi in dumnezeu?
  auzi ma oana, ce mai faci? 🙂

 23. Mai, Blur, eu fac bine, desigur, vezi, si de tine am uitat. De nebunul numarul 1. Aia e intrebare capcana: uneori cred, alteori nu, depinde in ce stare de spirit ma aflu.

 24. dap. am ramas nesuferit 🙂
  si nu, nu ti-am lasat comentariu sa intri pe blog la mine, si nici sa aduc cititori pe blogul meu de cacat, si doar asa, ca idee, caci vad ca-ti merge bine si ca acolo unde merge bine ma tenteaza pe mine sa stric 🙂
  puuuup u si see u around

 25. si nici sa ma plang ca ai uitat de mine :)) doamne iisuse cristoase fiul lui dumnezeu care pe toate le-ai facut! (DICFLDCPTLF!) i-ar ma faci nebun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s