Zborul

 

Our zbura. Îşi dădu seama că are suficient timp pentru a-şi pune gândurile în ordine. Şi, pe deasupra, îşi dădea seama că aterizarea avea să fie destul de dură. Dar până atunci… mai avea… hehe… destul. Desigur, ar fi putut rămâne în Mnemess. Ar fi putut deveni rege sau, le-ar fi putut explica celorlalţi că nu îşi doreşte asta. Ceea ce ar fi implicat o anume libertatea, cunoaşterea unei piticuţe. Câţiva copii, nu prea mulţi. Doi ar fi fost suficienţi. El nu era din clanul ăla în care se făceau copii în neştire. Era o bardă de oţel, iar ei nu aveau nevoie de mulţi moştenitori. Apoi, pentru distracţia proprie, ar fi putut să îi sâcâie pe cei din celelalte clanuri. Şi aşa şi-ar fi asigurat şi distracţia. Ceea ce ar fi fost mai puţin periculos decât şutul uriaşului.
De avea să scape cu viaţă din asta, desigur, avea să îşi recalculeze opţiunile. Dar ca să scape cu viaţă, odată aterizat, trebuia să facă pe mortul. Ceea ce nu îi stătea în fire unui pitic. Logic.
Aterizarea nu fu atât de rea pe cât crezuse el. Ţinând cont de viteza şutului, de cum îl ridicase pe unghiile picioarelor şi cum îl propulsase în aer. Adică, să fim serioşi, se putea şi mai rău. Un om ar fi zburat, poate, ceva mai mult, iar aterizarea ar fi fost de-a dreptul dezastroasă. El doar îşi scrânti glezna de la piciorul drept. Ceea ce nu era o tragedie, pentru că, un pitic, oricând, putea să meargă într-un singur picior.
Our ateriză cu faţa în mocirlă. Ceea ce, normal, nu era tocmai o opţiune plăcută. Dar, era mai bine decât preconizase. Chip murdar şi gleznă luxată. Hehe, pagubele nu se ridicau la mult. Toporişca era la locul ei, capul încă îi stătea pe umeri, iar uriaşul îl scosese din calcul. Acum, la fel de bine, putea să îşi aprindă pipa şi să-i lase pe ceilalţi să se descurce. Chiar dacă ar fi pierdut întreaga distracţie, dar, dintr-o dată, tutunul îi păru o variantă mai sănătoasă. Ar fi putut la fel de bine să fugă spre corabie. În fine, fuga e un cuvânt prea complicat în condiţiile de faţă. Dar nici mersul şontâc nu i-ar fi adus daune. Orice era mai bine decât să cadă bestia de uriaş peste tine şi să te trezeşti terci. Asta dacă s-ar mai fi găsit, cel puţin, terciul din el. Normal, mai avea o opţiune. Aceea de a ieşi din raza uriaşului şi a trage un pui de somn.
Dar de ce înşira el toate astea când era vorba de încăierare. Să fim serioşi, nu ar fi putut nici în ruptul capului să se abţină de la bătaie. Era bătaie, da? Era? Desigur. Iar oamenii ăia, să-i ia dracu’, nici măcar nu îi plăcea, dar fata aia se milogea deja că a murit piticul. Lasă, avea să le arate el lor cum moare un pitic. Se opri o clipă. Nu, nu asta voia să le arate. Moartea nu era încă una din opţiuni, normal. Oricum, avea să le mai dea ceva fiori. Şi dacă se plictisea, putea face oricând pe mortul şi apoi să dispară tip-til. Da, asta era soluţia.
Acum, că totul fusese pus la punct, Our îşi vântură toporişca deasupra capului şi porni la război. Sau, ca să fim mai corecţi, se duse drept în gura lupului.
 
P.S: Normal, ceea ce vă spun eu aici, nu are nici o legătură cu vreun roman. Neuronul e de vină.
 
P.S1: Deoarece am răcit din nou şi zac, singurele aventuri pe care vi le pot împărtăşi îi aparţin lui Our. Mâine o fi mai bine.

 

39 comentarii la “Zborul

 1. Cred că ar trebui să-mi găsesc şi eu un personaj pe care să-l fac terci căci prea vă întreceţi să azvârlîţi unde aveţi chef bietele personaje. Trebuie să recunosc că Our pare un norocos în condiţiile date. Chiar a scăpat foarte uşor. Putea foarte binje să dea cu nasul de altceva… Ca să închei: chiar mi-a plăcut povestea 🙂
  Our se îmbolnăvelşte odată cu tine sau doar s-a nimerit? 🙂

  Cu cât o citesc pe Oana, cu atât mai mult vreau Şarama. În ciuda faptului că mă descurajează numărul voluminos de pagini :)))) Bag acum un email …

 2. Oana , parca Our al tau ar fi plecat din sut ca o racheta intercontinentala din siloz, cred ca ar fi avut timp sa traga si o pipa. Cu mocirla ai fentat , cu ce s-ar fi ales daca ar fi aterizat intr-un catarg ?

 3. Raceala? iar? Mai tu ai sinuzita… Daca da, atunci welcome to my world :D. Asa. Varianta rapida impotriva racelii frectie cu Carmol. Si ca sa iti recapeti sist imunitar salata de fructe zilnic, in special grapefruit. 😀

 4. zau ca-i infiez si pe Our si pe Caius, le dau si lor vin rosu, asa o duiosie ma cuprinde tot admirandu-le zbaterile…sunt supravietuitori si gata…
  zapacita mai sunt, uite unde m-a dus pe mine vinisorul, adica nani pe reprize, si ajunsai sa bantui prin blogosfera noaptea precum cucuvelele, mai bine ii las la voi, la matca, ca aveti un dar de a-i alinta…. si eu va tot citesc si nu ma mai satur, sunt dependenta de povestile voastre si cum ajung acasa, primul lucru, zbang in fata monitorului sa vad ce au mai pus la cale, Our si Caius, desigur 🙂
  ce suc de fructe, nimic, rachie fiarta… merita incercat, dar nu raspund de manifestari ” colaterale ” eu ramasai la vinul meu rosu si sec :))
  vise senine si sanatate tuturor,
  Sibilla

 5. Pai, bine mai Oana, asa succesuri inregistrezi tu? E drept ca fraze editezi multe si bune, da’ succesurile? Daca te iubim si te stimam te faci bine? Pliz, pliz, pliz….

 6. Crina, tu ma pacalesti cu mailul ala 😀 Saorma, na, ca s-a luat, e lunga, dar se citeste repede, e alerta. 😀

  Omu’, stii ce e misto, ca la asta ma gandisem, ca in aer sa fumeze si o pipa, dar dadeam prea mult in SF 😀

  Sasha, nu am sinuzita. Am deviatie de sept, alta treaba. Dar nu de la aia e raceala. Trece si asta, dupa ce mor 🙂

 7. Aoleuuu, il uitasem pe Sukarit, de la raceala, nu da. 😀 Pai, daca eu sunt racita, pe Our de ce sa nu il doara? A ? 😀
  Ca si Crina zise pe acolo, dar eu nu vad bine. Nu, doar s-a nimerit. Ala din Stapanul se imbolnavea in acelsi timp cu mine. Toate bolile aluia sunt si ale mele. De atunci am renuntat la a-mi mai chinui personajele.

  Vania, treci cu 14 😀 Acum ma duc sa mor putin 🙂

 8. Multumesc, bine ca i-ai taiat craca 😀 Sentimentul e reciproc, Angela 😉
  Vania, tu scrie necrologul. Eu sunt gata sa ma duc 🙂

 9. Te mituiesc eu sa nu mori…Da, normal ca de doua ori…si pentru Satmareanca, ai vazut ca nu prea accepta refuzuri…

 10. Dragă, nu mă obliga să-ţi spun povestea ăluia de striga ” lupu „, că am oarece scăpări. Nu ştiu sigur de câte ori o stigat că vine, înainte de-a veni…Ogoieşte-te, că mă şukăr şi mai rău, da?! ;P
  P.S. Zici că-i de la răceală?! Lasă, lasă… 😀

 11. Oana, înainte de a muri (tu, desigur, nu eu!), ţin să aduc o precizare la comentariul 11: Şaorma e alertă pentru tine, eu adorm la fiecare paragraf.
  Da’ necrologul ţi-l fac, este plăcerea mea!

  Dormi în pace, suflet nobil!

 12. Imi place „personajul cu pipa si lumanari la tacalie” de mor.De unde ai grafica asta mortala.Pa! tata Borgo

 13. Sukarit, nu te sukari 😀 Dorm, ma trezesc, dorm, ma trezesc, poate nu ma mai trezesc pana la urma 🙂

  Vania, multumesc pentru necrolog, dau o tuica 🙂

  Tata Borgo, grafica o adun de pe net, de pe unde poc si eu. Cum grafica cu pitici nu prea e, decat cu pitici de gradina, improvizez 😀

 14. Aici a dormit cu intermitenţe Oana, până la sosirea somnului celui definitiv şi irevocabil! Blogosfera îndurerată îi va păstra o duioasă amintire.

  Dacă vrei „pioasă” în loc de duioasă” te mai costă o ţuică!

 15. În ce se transformă Oana? În Şaorma?

  Cred că răceala se ia şi de pe blog. Trebuie să-mi dai şi mie o ţuică, Oana. Promit să citesc şi să comentez prima necrologul 🙂

 16. Crina, ai belit iepuroiul!
  La mine tot aşa a început, cu Şaorma. Apoi au urmat psihopatia schizoidă, paranoia şi toate celelalte neajunsuri…

 17. Pingback: Pana de automobil (Die Panne) « Ioan Usca

 18. Pingback: Pregătiri « Ioan Usca

 19. Pingback: Patricia « Ivan Uska

 20. Pingback: Patricia « Ioan Sorin Usca

 21. Pingback: Patricia « Ioan Usca

 22. Pingback: Pregătiri « Ioan Usca

 23. Pingback: Revenirea « Ioan Usca

 24. Pingback: Pana de automobil | Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s