Mai am si treaba

Iar sunt limitată în timp şi spaţiu. Între un drum cu maşina şi un drum cu piciorul există scrisul, nu scrisul de plăcere, ci cel de trebuinţă. Mă mai trezesc şi gândindu-mă aiurea, neştiind unde sunt şi în ce parte mă îndrept, cu piciorul pe acceleraţie. Noroc că îi mai văd pe pietoni, că maşinile cred că nu mai contează. Am fugit repede de pe un blog pe altul, fără să am ceva anume de spus sau, cel puţin, am fost prea grăbită ca să am şi o idee tocmai bună de pus în aplicare. Mă gândesc doar la asta: două articole trăznite. Cât de trăznite. Desigur, nu reale, cum ar fi horrorscop-ul, habar nu am ce ar trebui să scriu. Habar nu am cum ar trebui să scriu. Apoi mai e machetarea şi învăţatul în sine. Mă disperă nişte grupuri de fonturi, dracu’ să le pieptene, să scrie şi ei cu Times New Roman şi să nu mă mai bată la cap.
Săptămâna trecută am ajuns şi eu din greşeală la un examen. Un lucru am învăţat în facultatea asta, când nu ai idee, aberezi cu stil. Şi a mers, am luat opt şi joi sunt aşteptată la mărire, măcar acum ştiu despre ce e vorba. Ca la nebuni, desigur. De ăla de luni ştiu, deci nu mă ia prin surprindere. Nu de data asta. Mai bine aşa. Oricum, am înnebunit. Începe nebunia. Din examene mă opresc direct la năşit, că aşa parcă îmi e scris, să am cel puţin un năşit pe an, mi se mai întâmplă să am şi două. Hehe, dar să vedeţi când am şi botez şi nuntă în aceeaşi zi. La botez mă amuz că sunt responsabilă de Crezul copilului, dar la cununie nu mai e nimic nou ştiu deja tot procedeul. La botez nu e la toţi preoţii la fel. A, dar şi cununie religioasă deosebită am prins când am fost naşă la Vâlcea. Diferit de Piteşti, cu toate că suntem aproape. A trebuit, bietul preot, să îmi spună fiecare pas, pentru că era altfel. Acum sunt curioasă cum o să fie la Bran. La Bacău am asistat doar la cununia civilă, diferită faţă de cununiile din Piteşti care durează două minute. Acolo a durat un sfert de oră. Cel care mi-a cununat finii avea discurs preoţesc, ceea ce m-a minunat şi m-a surprins plăcut pentru că nu am mai văzut aşa ceva de când mama m-a făcut. A fost frumos, înduioşător, mai rar aşa ceva. În Piteşti te expediază repede, nu au chef de tine, nu îţi explică nimeni că viaţa în doi nu e chiar raiul pe pământ. Din astea.
După năşit, direct la Bulgari. Una după alta, aşa să fie. Să nu mai pot abera pe blog. Sper doar să fie soare, am început să urăsc ploaia. Mă rog, o iubesc când vreau să spăl maşina, că nu e nici dracu’ la spălătorie.
Mai vine şi Xreder cu cereri precum: „pot lua maşina ta azi?”. Ntzzz, de ce? E a mea. Eu o bibilesc, am grijă să fie frumoasă, mereu gata de drum, să nu ne facem de râs în trafic. Mai bine râde maşina mea de celelalte, nu ele de noi. Una peste alta, luni vor pleca şi cărţile spre destinatarii lor. Nu, nu am uitat, doar că nu am avut timp şi nu am vrut să fac iar o nefăcută cum am făcut cu elfa roşcată. Aşa că azi le-am scris frumos, mi-am scos adresele şi i le-am înmânat personei responsabile de trimis colete. Mai am de făcut un drum şi apoi mă apuc de scris articole trăznite. Cât de trăznite îmi vor ieşi, Dumnezeu cu mila. Mai trebuie să învăţ şi răhăţelul ăla de program până luni. Ce? Nu se vede că am treabă? Uşor credeţi că îmi este cu gânditul în trafic, gânditul acasă şi la şcoală? Nu, nu îmi este. Că doar şi Crina a zis că nu mai poate gândi, acum de ce aş fi eu mai cu moţ? Nu sunt.
Şi aţi văzut cum este, când nu ai timp să le scrii pe ale tale, atunci parcă le-ai scrie mai cu foc. Când ai timp, nu ai nici un chef de ele. Ziceţi voi dacă lumea asta e dreaptă 😀 În plus mă omoară şi vremea asta. Îmi e somn mai tot timpul, parcă aş fi zombi. După drumul ăla să lucrez sau să dorm? Eh, lasă, văd eu la timpul potrivit.
Acum vă las, şi aşa am vorbit cam mult. Experienţele din trafic cu altă ocazie, astăzi nu am chef de ele. Mă rog, azi nici nu am avut, dar au rămas din urmă. Normal, sunt începător, totul mi se pare surprinzător, dar mai surprinzător e că eu nu-mi cunosc oraşul şi în cea mai complicată intersecţie din oraş, ăia tot schimbă semnele. Azi cedezi, mâine ai prioritate. De ce nu s-or hotărî odată? Că prea îmi complică viaţa cu treaba asta.
Bine, tac! 😀

26 comentarii la “Mai am si treaba

 1. Poţi tăcea după ce ai vorbit (scris) atâta :)) Las că le rezolvi tu pe toate. Dacă gândeşti mai puţin, le rezolvi chiar mai repede decât te-ai aştepta 😉 Numai chefuri şi soare. Încep să te invidiez 😀

 2. Vremea e de vină, mai suferim şi alţii din cauza ei.
  Oricum, un pic de odihnă nu ţi-ar strica.

 3. Ne omoara vremea ,vremurile,nuntitul,nasitul,condusul cu sau fara prioritate,criza de timp,criza de bani ,criza de nervi si ce mai?Oare nu de asta-i frumoasa viata?:)

 4. Isabellelorelai* Odihna-i pentru batrani iar activitatea febrila pentru voi tinerii,haha.tata..:)

 5. Draga Oana, tocmai ti-am cules un cosulet plin ochi cu flori proaspete de tei, sa-ti aminteasca de lucruri frumoase, sa mai uiti de neplacerile condusului prin traficul urban si umed, de emotiile examenului de Luni 😉
  Te invit si la o cescuta de ceai de tei cu lamaie, ca somnul sa-ti fie mai dulce… atunci cand ti se va lipi de gene 😉
  Mult spor si inspiratie la articolele traznite ! 🙂
  Bafta la examen ! Stii ca se admite doar nota maxima, nu ? 😉

 6. Crina, ma crezi sau nu, doar ce am bombanit la volan, singura, si ce am vazut trei pisici de trei zile 😀 si am zis un wow. Atat a fost vorbaria mea pe ziua de azi. De scris, heheee, scriu 😀

  Vania, ai vrea tu 😀

 7. Isabelle, da, printre altele mai e si vremea de vina, dar nu numai 😉

  Tata Borgo, hehe, cata dreptate ai 🙂

 8. Radu, nuuu, nu ai inteles, bine ca nu esti sofer, pe pietoni ii iert 😆

  Cora, la examenul de luni nu as admite eu alta nota decat aia maxima, daca se poate de ce nu 😉 Hai ca vin imediat la ceai, stai doar sa imi hranesc pisica 😀

 9. Dacă tu ai treabi de nu mai ştii ce şi cum
  zic , eşti jună … didactic 😆 priorităţi,liste,ordine şi disciplină 😉
  le duci că d-aia ne spui nouă,să ne simţim părtaşi (se citeşte vinovaţi 😛 )
  dau je energizantul şi îngheţata … tu forjază 😆

 10. Cella, juna, juna, dar disciplina de unde? Accept si energizantul si inghetata 😀

  Tata Borgo, daca ma mai pun si pe baut cine mai conduce masina? 😀

 11. sigur conduci tu, Oana? Deci da! atunci pot sa beau eu? 😀 am vazut eu ceva pus deoparte de Tati.
  N-ai spus , ce-ai facut la examenele date pana acum? 🙂

 12. Da, Manole, poti bea linistita 🙂 Am spus, la unul am luat 8 si sunt asteptata la marire, urmatorul e luni, mai e 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s