Primul accident

Ei bine, de câte ori am ieşit pe stradă m-am rugat, mai mult sau mai puţin, depinde de situaţie: „Te rogggg, nu lovi maşina aia, nici pe aia, nici pe aia. Ei, hai, aia mai merge”. Cam aşa. E o chestie care îmi vine în minte fără să îmi dau seama. Dar, din pacate, niciodată nu m-am rugat să nu lovesc gardul proaspăt pus şi făcut al vreunui om. Normal, ce dracu’ să caut eu în garduri, că în Piteşti nu sunt. Nu, dar nu am calculat şi drumurile la ţară. Şi chiar şi aşa, ce dracu’ să am cu gardul omului?
Aşa am ajuns la ţară cu Jeep-ul, fiind maşină de teren, nu am probleme cu întoarcerea în şanţuri, că doar de aia e maşină de teren. Nu? Să mă ajute la şanţuri, gropi, munţi, chestii grele. Eu am vrut să întorc în şanţ, dar socrul meu a zis să întoarcem în poartă.
Omul abia îşi terminase gardul. Frumos. Pus, vopsit, tot ce trebuie. Dar a uitat un detaliu, aşa că e vina lui. În faţa porţii a făcut un dâmb, roata a scăpat. Maşina s-a oprit în poartă. Poc! Pac! Poc! Mi-a stat inima. Nu, dracu’ s-a gândit la maşină, gardul mă măcina. Staţi liniştiţi, gardul a scăpat. Serios. Nici o problemă. Farul stânga spate, nu, nu a scăpat. Dar nici nu m-a interesat, am plecat mai departe. Mai târziu văzând că maşina argintie era roşie. Da, de la vopsea. Vopseaua s-a luat, zgârieturile au rămas. Farul, aleluia. Iar eu am râs ca proasta. De ce? Dracu’ ştie. M-a amuzat faţa omului cu gardul. Abia îl făcuse săracul, cred că a fost şocat.
Şi acum, ca să trecem peste, plec vreo trei zile. Nu ştiu dacă o să am net unde mă duc. Chiar nu am idee. Nu m-am ocupat eu de cazare şi restul detaliilor, aşa că va fi cu mila. Voi vedea. Dacă nu, Vania se va îngriji de voi. Îi dau eu material de îngrijire, nici o grijă.
Hai, să am drum bun, că plec la patru dimineaţa.

15 comentarii la “Primul accident

 1. Oana… ce-i al tau e pus deoparte, pentru noi e hrana vie nu alta 🙂
  Adica nu te-ai enervat, nu ai suduit…. frumoaso, esti tare 🙂
  Pai sa ai drum bun, distractie maxima, ai sa ne lipsesti dar sezi blanda, ca tot aci ne gasesti, sa aduci poze si musai vrem impresii, ai tu darul tau de-a povesti intr-un fel aparte 🙂
  Toate cele bune, si, da sigur ca ramanem fideli taramului minunat al elfelor si spiridusilor…si da, daca va fi Vania aci, e clar, ne vom stradui totusi sa fim cuminti, adica, nah, doar ne sti 😉
  Zbogom, Oana !
  ( nu tipa ca traduc, e o urare, adica, mergi cu Dumnezeu, sau Dumnezeu sa fie cu tine, cam asa, ca nici eu nu stiu foarte exact )
  te tzuk,
  Sibilla

 2. E bine că mi-ai amintit şi aici de ziua de mâine!

  Să treci cu Jeep-ul şi prin zona de vest. Cu gardurile stăm mai rău, dar avem pietoni…

 3. Sibilla, la ce m-as fi enervat? Conform oricui, eu eram vinovata, deci ce rost avea? Eu ma enervez greu. Eh, am mai si zgariat-o intrand intr-un gard viu, cu o directie demna de invidiat. Eu am ras cu lacrimi, X s-a enervat 😀

  Vania, cu pietonii inca nu m-as incumeta 😀

  Mihai, nu e cu distractie, e cu munca 😦 Dar poate ma voi si distra. Ma bucur ca traiesti 😉

 4. Mihai, aia sper si eu, dar nu prea vad luminita de la capatul tunelului. Intalniri, intalniri, intalniri, poate o sa si respir 😛

 5. Oriunde te-ai duce să fii ocrotită şi să te întorci cu bine
  … faruri 😆 pe toate gardurile
  ai Grijă de tine Oana … egoism maxim,reţetă sigură 😉

 6. Oana mea draga, ce-ti pasa tie de garduri? Eu, la volan, visez numai victime pietoni! Doamne fereste! Un gard e chiar o chestie misto. Sa-ti fie de bine…. ca primul accident da tonul. Deci este si va fi ok. Gata. Acuma poti sa dormi linistita!

 7. Drum bun, Oana, latinistul spune ca „via recta est semper bona”, sa ajungi cu bine la destinatie !
  Incidentul nefast cu acea nesuferita coliziune e deja consumat, sa-l privim detasat, asa cum tu deja ai reusit si sa ne dorim ca nicicand alte garduri proaspat vopsite sa nu ne mai stea in drum 🙂
  Esti o soferita temerara in comparatie cu mine si te felicit ! 🙂

 8. Mi-a stat inima in loc, cand am citit titlul. Am sarit la final si m-am intors mai usurat. Mai nimerit era: cum se verifica rezistenta unui gard nou cu jeep-ul.
  Sigur, e prea lung fata de distanata dintre jeep si gard.
  Sa ai numai bucurii ca le meriti din plin.

 9. Sa ai drumuri bune si fara alte peripetii. Gardurile, fiarele, se repara. Masina ta are faruri si in spate? 😉

 10. Oana, esti in vacanta? Distractie placuta atunci.. mai am si eu cateva zile si plec cu fetele la mare. Apoi schimbam impresii. Mii de scuze ca nu m-am tinut de promisiune. O seara frumoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s