Magda la putere

Stiţi cum e pe lumea asta, unde e prostie e şi durere sau ar trebui să fie.
Nemulţumirile mele sunt multe, cea mai mare fiind că nu am maşină, da, ştiu, pot merge şi cu un taxi, ce mă vait atât?
Ei bine, privind şi eu pe al meu blog, observ că toată lumea caută chestii cu Magda Ciumac. Acum nu mai e Oana Stoica Mujea în topul căutărilor, ci Magda Ciumac. Cum a dansat, ce a zis, unde e live, cum a dormit sau, desigur, cum a cântat. Dumnezeule, uitaţi-vă la emisiune. Cred că până acum cea mai căutată era Elodia, nu ştiu, eu nu prea am zis nimic despre ea, doar că mi se pare stupid. Vă daţi seama cât de stupid mi se pare partea asta cu Magda Ciumac? Nu cred.
Ei bine, lăsând idioţeniile la o parte şi ratingurile făcute din prostie şi cărţile pe care le-am citit, că oamenilor nu le pasă atâta timp cât nu a scos Magda una, din nou mi s-a confirmat că am ajuns să fiu o persoană controversată.
Îmi place treaba asta. Vreo trei, patru luni, nimeni nu mă bagă în seamă. Nu eu m-aş omorî, apoi, din surse, desigur, aflu că iar am fost în atenţia nu ştiu cărui scriitor. E cu atât mai minunat cu cât eu nu am schimbat nici o vorbă cu respectivul sau, poate că da. Nu ştiu. Dar sigur nu. Cum spuneam eu odinioară, îmi lipsesc multe, dar memorie încă mai am. Şi aşa am ajuns iar pe lista de bârfă a uniunii argeşene. Ce nice. De ce? Habar nu am. Ţinând cont că avem o cucoană care a debutat la şaizeci şi cinci de ani şi nu e oaia neagră din Piteşti, cred că aveau nevoie să se ia de cineva, la modul „Sf-ul ăla sau ce e, nu e literatură”. Ca să vezi, bine că e literatură tanti aia la şaizeci şi cinci de ani, de care nu a auzit nici moartea. Adevărul e că le e ciudă, altfel nu pot să înţeleg. Am scris, am publicat, am ieşit şi le-am dat peste nas fără să stau de vorbă cu ei. Şi am făcut operaţiunea de vreo trei ori. Unii, care mai au reviste, mă mai rugau să scriu pentru ei. Dar eu nu am scris decât pentru Jean Dumitraşcu, pentru că ceilalţi nu m-au interesat. Da, e adevărat, le-am zis că o să scriu, dar am făcut-o ca să scap, acum, ce vină am eu că ei se simt lezaţi. Asta se întâmpla cu vreo doi ani în urmă. Cred că le-am promis tuturor scriituri. Ei da, că eu public aşa peste tot, doar să aibă unii ce vinde. Lasă, mă simt bine aşa. Mulţam.
Astăzi mi se spune că iar nu voi fi invitată la nu ştiu ce gală a nu ştiu căror autori piteşteni, argeşeni sau ce or fi ei. Pentru că sunt un om rău şi promovez un gen ce ar trebui să se sinucidă. Am râs cu poftă. Nu din cauza genului, desigur, ci din pricina neinvitaţiei. De ce şi-or fi închipuit ei că îmi fac vreun rău neinvitându-mă. Oricum nu m-aş fi dus. Sunt doi oameni în oraşul ăsta pe care nu-i refuz: Jean Dumitraşcu şi Ioan Focşa. Aşa că nu prea pricep eu de ce îşi dau unii o aşa importanţă. Că nu au de ce. Pe la alte colţuri se spune că sunt prea încrezută pentru a mă duce în rândul lor. Aici le dau dreptate. Ce să văd: o şleată de ramoliţi beţivi? Mă uit la ştirile de la ora cinci, am rezolvat-o. Ei nu au venit, la invitaţia mea, atunci când au venit Marian şi Răzvan Dolea. Aşa că nu văd de ce m-aş duce eu, la nu ştiu ce sindrofie. Nu, nene. Lor li se pare că sunt cei mai buni după planetă, nu vin la alte lansări, nu fac, nu dreg. Atunci să rămână pe planeta aia a lor. De ce au impresia că fără ei eu sunt nimeni?
Am mai văzut eu un articol scris de Marin Ioniţă, care susţinea că majoritatea scriitorilor piteşteni sunt scriitori datorită lui. Mda… Sper să nu aibă vreodată pretenţia că şi eu aş fi din aceleaşi motive, că iataganul e pregătit. Dar, în fine, eu scriu subcultură, din punctul unora de vedere. Aşa că… bleah.
Şi ca toate să meargă bine, că după atâta distracţie aveam nevoie de o revenire cu picioarele pe pământ, nu am nici maşină. Nu, nu am lovit-o. Pur şi simplu, X, a venit, a luat-o şi a uitat să o mai aducă înapoi. Risc să fac muşchi la picioare sau să îmbogăţesc taximetriştii. La cât e de cald, aleg a doua variantă, nu de alta, dar nu îmi plac muşchii 😀
Cam asta e povestea de azi. Mâine nu ştiu ce o să vă mai spun, că s-ar putea să rămân în pană de subiecte, alergând să prind doi iepuri (Sărutul Morţii şi Arkuda), unul dintre ei, fiind trimis urgent către Cella. Mai am vreo zece capitole. Până la întâi august e gata, jur, altfel mă sinucid. În direct, ca doamna Magda =))

32 comentarii la “Magda la putere

 1. Mai, nu stiu cine e Magda, dar numai asta se cauta si se si ajunge 😉 Eu stiu ca sunt un VIP, nu ma degrada, elfo 😆

 2. Nu lăsa aşa, să rămâi neinvitată! Dacă mergi la scriitorii argeşeni, poate mai scapi de vreo nuntă…

 3. Oana; Pe la noi circula o zicere”Daca prostia ar durea ar fi tot un vaier”(planset).Oana tu nu esti VIP,fereasca Sfantu,tu esti o SCRIITOARE DE SUCCES,care nu ai nevoie de „rating” ca tot exista.Daca Magda-i un personaj imaginar ,procura-i o coada de matura si trimite-o in Irlanda sa aiba elfi si spiridusii grija de ea.Daca acolo face un „rating” mai bun ,o papa !Cu drad,geniule,tata Borgo:)

 4. Vania, cam greu sa scape nasa de nunta, nu zici?

  Tata Borgo, ce mai faci? 🙂 Si la noi circula vorba aia. Buna vorba, cine a spus-o, a spus-o din suflet.

 5. Dacă ştiam ce poszezi astăzi ştergeam , ce zic , rădeam … ( cu puterea gîndului ) , păi cui faci tu publicitate , băi … şterge numele ale d-aici că m-apucă nervii capului şi sfiorez sfornăitor ( emoticon care scoate fum pe urechi !!! ) … io’ postarea asta nu o citesc , strică ansamblul , lasă doar ultimul aliniat 😆
  stau la poartă , cu mîna întinsă ca şi cînd …

 6. who is magda? in fine, nici nu mai intreb, o fi sora elodiei…
  in alta ordine de idei, cu flori de lamaita, cum va sta cocul? 🙂

 7. Cella, sunt si eu pe langa, ca nu mai am subiecte si treaba, hahaaaa, cat mai multa. Noroc ca mai am ceva scris la Sarutul Mortii 😆

  Nicu, pai da, asa ma gandeam si eu, dar wordpress-ul meu, ma contrazice 😀

  Ioana, cum sa fie 1? Vrei sa mor de inima? 😛

  Adina, conteaza cine e? Conteaza ca se cauta 😉

 8. Asa ma gandeam :))) Bine ca ai scris de ea, muream proasta. Am tot auzit io de toflea, moflea, dar eram pe dinafara. Acum m-am culturalizat pe google…

 9. Nu, nu, nu de inima, da’ ai zis ca te sinucizi si-mi si imaginam tot felul de sangerarii d-ale tale :))

 10. Fetelor, dregelor, frumoaselor, desteptelor, nu merita tzoparlanca de margareta alias magda ciuma c sa-i faceti si voi reclama.
  Indivita e terminata, si-a dat examenul in fata natiunii si nu l-a trecut, si nici intr-o mie de ani !
  Satmareanca, nu dispera, subcultura n-a avut si nu va avea castig de cauza, decat unul trecator.
  pa! :)))))

 11. lasa maaaa!a ajuns si ea vedeta!cine n-o cunoaste pe magda ciumaca?ca de bineee,ca de rau!e vedeta,ce sa maiiii!

 12. Oana, nu fi copil! Nu trebuie SA TE FACA cineva scriitor, scriitor te nasti, iar tu stii asta! Stii cum e cand te mananca tastatura si trebuie sa scrii! Nu-i corect ca SF-ul sa fie catalogat ca „gen minor” (dar si policier-urile sunt cotate la fel), literatura nu poate fi mare sau mica, E pur si simplu! SF nu poate citi insa oricine, e nevoie sa fi pastrat in el doza de puritate pentru ca fantezia sa poata sa zboare. Sunt vinovati ce-i care-au uitat sa fie copii in suflet? Nu stiu… Dar e meritul celor care si-au conservat bucuria copilului ca pot inca sa citeasca cu drag SF. (Vibratia pe care am avut-o citind Dune nu mi-a dat-o niciun alt roman) Si sa stii ca-n Pitesti sunt oameni de cultura, sunt iubitori de SF, unii iti citesc blogul… Nu judeca un oras dupa 2-3 nume…

 13. Elfa, bine ai venit. Nu judec un oras dupa 3 nume, in ultimul timp e cultura, dar datorita lui Jean Dumitrascu, daca n-ar fi fost el, heheee 🙂 Merci si bine ai venit inca o data.

 14. aoloooo….Ce caută Magda Ciumac pe blogul tău? Cum ai putut să-l dezonorezi punându-i numele pe el? Magda e o…mda. Şi când o sa scrie asta o carte o să fim pe Soare.

 15. Am intrat sa-ti multumesc: dupa commentul pe care ti l-am pus ieri am intrat in librarie si mi-am cumparat Orson Scott Card – Stapanul cantecelor. Curtam cartea aia de mult timp. Ei, ieri am luat-o si… tarem andra mi-s:-). Daca nu era „discutia” cu tine sigur n-aveam stratul necesar…

 16. Silvana, ma mai joc si eu 😀

  Elfa, ma bucur ca am fost de ajutor. Orson Scott scrie al dracului de bine 😀 , ca sa ma exprim mai putin plastic 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s