Două puncte

Voi începe cu oamenii, cu prietenia, cu suflete etc. Voi continua cu Problema Neagoe, nu de alta, dar am de dat nişte replici. Dar să le luăm în ordinea importanţei.
 
I
 
Era cu o zi înainte de plecarea mea la bulgari. O zi destul de grea pentru mine. Anunţ pe blog cu o zi în urmă că plec la Bucureşti şi că Cella şi Crina vor rămâne pe baricade, Vania fiind plecat. Dimineaţă mă sună Mana, îmi spune că a citit pe blog că merg la Bucureşti. Îi spun că aşa e, că mă duc la doctor. Ştiind programul ei de lucru îi spun că e posibil să ne întâlnim chiar când iese ea de la muncă, destul de târziu aş zice eu, dar deh, Piteştiul e altfel. Mi-am calculat eu timpul cu doctor, cabinet, consultaţie etc. Aşa că am ajuns la concluzia că aş putea. Îi spun că o sun când ies. Sperând să termin la timp, până să ajungă ea acasă.
Aşa am făcut. Am terminat chiar cu douăzeci de minute înaite să termine Mana munca. Eram supărată, bulversată. L-am şocat pe X cu vreo două mii de lacrimi, că eu nu prea plâng. Nu plângeam de ce mi-a spus doctorul, ci de durerile mele sufleteşti, care, dracu’ ştie cum, tocmai atunci s-au găsit să explodeze. Am plâns până la Plaza. Cred că X nu mai ştia ce e cu el, cu mine nici atât. Îmi zice: „Vrei să te vadă Mana plânsă?”. Îi zic că nu îmi pasă, o mai fi văzut oameni plânşi. Dacă eu am chef să plâng, doar nu o să mă bată Mana, păi nu? Sigur nu. Apoi mă sună Mana şi îmi spune că a ajuns la locul cu pricina. Mă întreabă ce ne comandă. I-am spus. Atunci mi s-a părut ceva straniu, ca şi cum Mana ascundea ceva. Mi-am amintit că în timp ce eram în cabinet mi-a sunat telefonul. L-am închis repede, fără să văd cine e. Am căutat şi am văzut că era Vania. Am sunat-o iar pe Mana şi am întrebat-o cu cine e. Ea tot evita să îmi răspundă. Ok, m-am prins. I-am spus lui X: „Opreşte la Peco să-mi iau nişte şerveţele umede că mi-a curs rimel pe faţă”. „Parcă ai zis că nu îţi pasă”, mi-a zis el.” Păi… de Mana nu mă feream, dar Gabi şi Vania sunt acolo. Nu pot încărca tot poporul cu nevrozele mele”.
Am ajuns şi la Plzza, mastodontul cum îi spune Gabriela. Am văzut-o pe Mana în picioare, vorbind cu cineva. Nu am văzut cu cine, nici nu mă interesa prea mult, căci privirea mi s-a oprit pe Gabriela. Ştiam că e cam de-o vârstă cu mama, dar nu puteam să nu mă mir cât de bine arată. Am zis că o fi lumina de vină, faptul că eu am ochii împăienjeniţi. Dar când m-am apropiat, mi-am dat seama că e şi mai frumoasă. Şi da, e de o vârstă cu mama, mi-a confirmat. Caldă, zâmbăreaţă, cu toate că problemele ei sunt destul de grave, am văzut în ea un optimism greu de descris. O priveam şi mă întrebam: „Dacă femeia din faţa mea, cu atâtea probleme şi dureri poate râde, eu de ce dracu’ mă screm?”. Gabi, referindu-mă la caracter, e exact aşa cum mi-am imaginat-o. Plină de viaţă, ştie să treacă peste probleme zâmbind, chiar dacă, uneori, mai apărea câte o lacrimă în colţul ochiului. E minunată, vă spun eu.
Da, era şi Vania. Nu sunt sigură că transpira, dar era băgat la mijloc, asta mi-a fost cam clar de la început. Dar nu era să-mi îndrept atenţia asupra lui. Am mâncat o ciorbă împreună la Golden, păi nu? Păi da.
Oricum, am plecat cu psihicul ridicat de acolo. Am mai văzut o dată maşina Manei, iar Sorin, ca un cavaler, i-a dat prioritate. De ceeee?!!!! 😛
Asta înseamnă să te întâlneşti cu oameni care au sufletele deschise. Te încarci şi tu, iar asta e minunat.
 
II
 
Cu referire la articolul despre Cristian Neagoe. Eu nu îl pot considera un tânăr talentat. Scuzat să-mi fie, dar căcănării din ale pot scrie şi eu. Cu mai multă pasiune dacă îmi pun mintea. Dar nu îmi permit să mă stric chiar în halul ăsta. Pe lângă faptul că mama m-ar bate cât sunt de mare. Vorba Cameliei, sper doar ca copilul lui să citească şi să fie la fel ca el, să vedem, îi place?
Despre discuţia care s-a iscat pe marginea articolului. Ei bine, eu sunt mai comunistă. Lucrurile pentru mine sunt într-un anumit fel. Respect şi părerile contra, atâta timp cât sunt civilizate şi atâta timp cât nu se încearcă a-mi schimba mie părerea. Sunt mare, judec singură. Mulţumesc că încercaţi să mă faceţi să gândesc. Dar nu am nevoie. Asta-i viaţa. Nu am să accept niciodată că acel om e scriitor. Nu am cum, m-aş umili pe mine ca om înainte de toate. Deci, să ne înţelegem: părerile voastre sunt ale voastre, dar nu încercaţi să le schimbaţi pe ale mele, mai ales prin limbaj vulgar şi ironii cretine. Până acum am tăcut, dar pot la fel de bine să-mi scot şi colţii. Să fim serioşi, e părerea mea şi am dreptul la ea. Nu vă convine… sunt şi bloguri care-l laudă. By!

23 comentarii la “Două puncte

 1. @oana: grupul astuia (neagoe) sunt rai rau.injura si nu stau de vorba. ei nu au dezbateri doar adevarul lor pe care nu trebuie sa il contrazica nimeni. pe mine ca socheaza ca noua generatie aflata azi la 24-27 ani are idei atat de comuniste dar si fasciste in acelasi timp. si ma socheaza faptul ca la ei e literatura numai in textele unde intr-o fraza apare de 3 ori p…. si de 4 ori m…. oamenii astia traiesc pe alta planeta. viitorul suna rau.

 2. Io de ce nu am fost acolo, Oana? Se poate? Fete rele ce sunteţi! Ăsta-i un complot! 😛

  PS. Io nu mai rostesc numele lui Bădin că s-ar prietenii lui neaGoe la mine şi păruială iese. Ce vitează îs 😀

 3. Andrei Badin: Am 27 de ani si am pretentia ca sunt pe drumul cel bun, adica ca pot deveni scriitoare. Imi e rusine cu generatia mea. Sincer. Ma doare si imi e rusine. Nu stiu daca sunt cei sapte ani de acasa sau altceva, dar privesc in jurul meu si tot mai multi, cu pretentia de-a fi scriitori, ba chiar au si succes, ne fac de ras. Nu numai pe noi ca generatie, dar si pe noi ca popor, ca intreg. Din pacate, nu numai tinerii gandesc asa, am mai vazut si mai in varsta care-l lauda pe Neagoe. Presupun ca acei oameni ii dau dreptate si ca ei put a urina. Mi se face si mai rusine.

 4. Crina, n-ai fost ca n-ai fost. Alizee ti-a pus gand rau, iar eu am vrut sa o ajut 😛 Lasa, ne vedem noi, nu or fi distantele chiar asa de rele incat sa nu ne dea si noua posibilitatea de-a ne vedea.

  P.S Eu stiam ca esti viteaza 😀

 5. Vorbeam cu un prieten intalnit intamplator acolo… Deh, mallurile aduna toti oamenii la un loc!
  Puteam sa te vad si plansa, stai linistita… 🙂 Adica X-ul sa stea linistit! 😛

 6. Pingback: Colecţionara de coşmaruri (VI) « Ioan Usca

 7. Oana, eu le dau pace…am cam spus ce am avut de spus. As mai adauga doar faptul ca oamenii cu acest tip de atitudine, n-au pic de gandire in perspectiva, dar e evident, asa ca nu-l mai adaug…

 8. 1.- punînd împreună impresiile voastre , rezultat pozitiv … dar … că totdeauna există un „dar” ; în cazul ăsta-i întrebarea : cauza lacrimilor este rezolvată ? ( întrebarea-i retorică,chiar nu aştept răspuns )
  2.- subiectul nici nu merita băgare-n seamă , avem neuron , eject şi punct , dacă le dai o cît de mică atenţie ăştia chiar cred că-s ceva/cineva ;
  ignoră-i că se autoconsumă ; şi-aşa au primit prea multă băgare-n seamă ;
  vai viitorul nostru ( este singura mea îngrijorare ) ; mă şi autoliniştesc , timpul îi mătură cu tot cu „elitismul” lor , sper, nu mă contrazic în ce zic dar fiecare generaţie are parte de unii ca ei , proba de rezistenţă-i doar proba timpului … şi ăştia şi alţii n-au cam trecut-o ( istoria literaturii a consemnat pe careva ? … ştiu , au o categorie a lor dar aia rămîne undeva la limita aia subţire şi mai mult medicală 😉 )

 9. Cella, o sa-ti raspund totusi:
  1. Nu, cauza nu e rezolvata si nici nu are o rezolvare rapida 🙂

  2. Nu ii mai bag in seama, dar trebuia sa zic si eu ceva ca ma rodea pe creier 😀

 10. Pingback: Colecţionara de coşmaruri (VII) « Ioan Usca

 11. Da Oana, asa ii doresti copilului lui Cristi sa citeasca cea scris tacsu si sa fie ca el? Bine, poate copilu intelege ce inseamna fictiune, da in orice caz, si eu ii doresc la baiatu tau sa citeasca ceai scris tu si sa fie zana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s