Duhuri

E greu. Habar nu am cu ce să încep. Am multe de zis şi puţine în folosul cuiva, dar fie, nu ştiu care e începutul, dar e unul că altfel nu se poate. Oricum, de ce nu putem noi să începem cu sfârşitul? De ce toate au un început? Eu încep cu jumătatea, numai aşa, să fie toate date peste cap.
 
*
Ce am mai citit, ce am mai descoperit.
De descoperit am descoperit. Ei, da, cum să nu descopăr. Alin, Teo şi Dorin au făcut un forum, un forum cu şi despre cărţi, un forum în care puteţi scrie şi puteţi fi corectaţi sau, cel puţin, veţi primi păreri. Vă puteţi da cu părerea despre filme, jocuri şi nu în ultimul rând puteţi participa la role play. Heheee, ce vremuri. Iată că parcă au revenit. Aşa, dintr-o dată. Păcat că acum nu mai am eu timp de umblat pe net, de scris şi de citit. Dar o să-mi revin eu. O să mă potolesc cu umblatul ăsta şi o să-mi revin. Că nu o fi foc. – Domnule Hrib, mai trăiţi?
De citit, am citit, dar nu chiar zilele astea. Adică mai acum vreo lună. De ce nimic de atunci, ei nu chiar nimic, că încă mai citesc la „Istorii pierdute”, cam fără chef, sunt cam obosită. Adică până şi eu mă cred, câte opt ore la volan nu e chiar o relaxare. Şi când ajung acasă abia mai am chef şi de mine. Ei, parcă asta e o problemă. Ziceam că am citit. Da. O carte foarte mişto. Nu, nu e fantasy. E un thriller. „Magie întunecată” a lui Philip Kerr. E un thriller istoric. O carte plină de inteligenţă. Aici facem cunoştinţă cu mintea strălucită a lui Newton, da, exact el, povestea bazându-se şi pe datele biografice ale personajului, şi cu iscusinţa protejatului său, Ellis, în mânuirea spadei. Da, e un fel de Holmes al unei alte lumi. Vă las pe voi să descoperiţi ce e istorie şi ce e ficţiune. Oricum, o carte foarte bună.
Şi, pentru că timpul nu mi-a mai permis, vă anunţ o nouă apariţie a revistei „Noi, Nu!”. Gata, trebuie să mă reapuc de scris articole. O să mă tâmpesc altfel. Promit Ciprian. Zău, zău 🙂
 
*
Ce am mai auzit.
Am auzit că mărita noastră Crina, ştie a râde din orice. Sau, cel puţin, ne învaţă pe noi să mai şi râdem, cică face bine la ten. Eu îi dau dreptate, la cât râd, am numai coşuri, dar riduri neam 😀
 
*
Ce s-a mai întâmplat.
Vania şi-a şters blogul şi a revenit cu un altul pur literar. Să-i urăm succes, mă rog, de parcă n-ar avea. 😛
 
*
Ce am mai făcut.
Şi ca să fie clar pentru toată lumea, ăsta e începutul 😀
Am făcut de toate, dar, în materie de blog, fac unele rele. Aviz amatorilor. Pentru că unii pur şi simplu nu au auzit de polemici civilizate şi, pentru că, m-am săturat să îi tot bag la spam, am decis să îi umilesc editându-le comentariile. SĂ NE ÎNŢELEGEM: ACCEPT PĂRERILE CELORLALŢI, ORICARE AR FI ELE, DAR NU ATUNCI CÂND SUNT NEPOLITICOASE. Nu vă convine, problema voastră. O să vă ardeţi pe pielea domniilor voastre. Eu nu vin la voi pe blog să vă spun cât sunteţi de proşti, chiar dacă o gândesc, o ţin pentru mine. Unul mai Bătrân, e foarte revolatat că i-am editat comentariul. Ţi-am zis nene că dacă mai bagi un singur comment o să-ţi pară rău? Ai fost avertizat? Atunci scuteşte-mă. Nu ai de ce te plânge. Ai zis că nu îţi e ţie frică de o Muje. Ei bine, crezi că mi-o fi mie de tine? N-ai să vezi. Ratatule. Învaţă să te porţi, apoi mai vorbim. Ok? See you. Sau nu!
*
Şi ăsta e tot un fel de mijloc.
Nea Costache e din ce în ce mai tare. Scrie super bine pentru o primă încercare. Ştie să se apropie de personaje şi să le iubească ca pe proprii copii. Aşa că m-am gândit să vă spun şi vouă. E păcat să nu îl lecturaţi.
 
*
Habar nu am dacă ăsta e sfârşitul.
Cella, gata, mă apuc de scris. Nu mai umblu ca nebuna. Promit. M-am lăsat de prostii. Gata. Termin arkuda şi ţi-o trimit. E cazul să o termin. E cazul să mai continui şi alte proiecte sau să dezvolt altele. Tu mi-ai dat mereu încredere. Ai fost mereu aproape de mine. Iar eu nu te pot răsplăti decât scriind sau, într-o zi, pot să îţi fac o vizită. Dacă mă primeşti. Dau eu cafeaua 😀
Acestea fiind spuse şi, considerând că am inclus cam tot ce aveam de spus azi, o să mă apuc puţin de scris. Să văd dacă mai ştiu cum se face. Poate mai ştiu, poate nu mai ştiu.
 
P.S: Eu ţin la toţi prietenii mei. 😉

 

 

31 comentarii la “Duhuri

 1. Multe subiecte. No, ca să sufăr şi eu de ceva, (de narcisism, parcă, se spune), o să mă refer numai la partea cu mine. Io nu am zis că ştiu râde din orice, tu ai zis :)))
  Şi eu ţin la toţi prietenii, numai unii prieteni nu ţin la mine 😆
  Tu scrie arkuda, că io încă mai am de scris oareşce cu arkude autohtone în redacţie 😀

 2. Maria, eu nu promit 😛

  Crina, sunt si din alea autohtone? 😆 Mamaaaa, o sa fac un maxi roman dupa ce o sa-ti citesc toate articolele 😛

 3. De ce chicoteşti Sătmăreanco, aşa deci, ce, numa’ la tine se referă în PS? 😆
  ŞuKăRiiiT….ăsta iar e pă măgura aia…o fi sfăntă măgura asta,…vin’ degrabă că iar ne puse în plan secund! :

 4. Blue, nu ma refeream deloc la ea in PS 😛 Ci la voi toti, da? Da? Pentru ca si la voi tin, oricum, va cunosc mai demult 😉

 5. Nu pot sa nu va relatez ultimele stiri din Satmar: directoarea de la gazeta este deja considerata pericol public in oras, rade din orice prin magazine, pe strada, in baruri, descinde in casele oamenilor unde inca de la usa incepe sa rada isteric, este o mare problema, oamenii deja si-au ferecat geamurile si usile, magazinele sunt toate inchise… speram ca politia locala, eventual cu ajutorul celor de la Garda nationala care deja au fost chemati, sa rezolve problema. Va rugam sa ne ajutati!

 6. !2 + 2, ce oferta matinala, de bun augur !
  Oana draga, cu nepoliticosii misogini, intunecati la minte si cu sufletul de smoala am si eu parte tot mai des, incercam sa gasesc un motiv suficient de bun pentrua le justifica existenta si toleranta mea, dar cred ca e bine sa iau masuri preventive, ca in orice risc de boala sau maladie cronicizata !
  Si mie imi sunt tare dragi prietenii virtuali, printre care tu ocupi un loc de cinste 🙂
  Daca te-a prins pofta de scris, da-i bataie si adap-o la putul creatiei ! 😉

 7. Rămăne cum am stabilit 😉 … şi eu , şi eu … mult de tot 😆
  fără promisiuni … viaţa le aşează pe toate-n rostul lor
  eşti „la tine” oricînd vrei ( la mine ) … nu prea am noţiunea „din obligaţie” , la mine-i din suflet , sau nu …
  şi tu ştii 😆 casa-i a ta 😉

 8. Pfoai, ce mi-a placut postarea asta. Ieri, in clipele mai libere, imi bazaiau niste intrebari prin cap, la care azi am si gasit raspunsurile.
  Sa ai spor! Si cititorii/comentatorii tai sa aiba spor sau ce-si doresc ei!

 9. SALAUTARE LA TOATE FETELEEE!!!!!! IO VREAU SA ZIC DE PRIETENI CA SA MAI INTAMPLAT CEVA ASEARA A BATUT STEAUA PA GALATA!!!! CU 1-0 PA TURCII!!! VOI FETELEE NU STIU DACA VA PRICEPTI LA FOTBAL DA NUI NIMICA SPER CA NU VA SUPAR CA VA ZIC!! HAI STEAUA!!!!! TRAIASCA FETELEE!!!!!!!!!!!

 10. Intr-adevar, ii iubesc pe cei doi eroi, Rusanda si Nicolae ca pe proprii mei copii si… intr-un fel si sunt: le dau dragoste, bucurii, necazuri, le voi da si suferinta, ma transpun „in pielea lor” si aflu ce simt si cum se comporta. Toate simtamintele si trairile lor le relatez trecand prin mine, ca fiind ale mele proprii.
  Am inceput sa scriu mici povestioare din mediul rural gorjenesc, folosind limbajul neaos gorjenesc, cu expresiile si „gorjenismele” uzuale, abordand lumea mirifica a copilariei, cu micile ei necazuri si bucurii, cu traditii locale, unele povestioare fiind amintiri din propria-mi copilarie. Incurajerile si aprecierile dumneavoastra, a tuturor prietenilor mei de suflet, de ce sa nu recunosc, m-au flatat, dar in acelas timp, m-au facut sa continui.
  Multumesc pentru aprecieri Oana, si consider ca acestea, venite din partea unui scriitor de talia ta, ma onoreaza. Va doresc tuturor un sfarsit de saptamana linistit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s