Poate ar trebui s-o şi citesc

 

Cam asta e povestea unei cărţi. „Călăreţul dragonului” de Cornelia Funke – oare de ce nu mai fac eu fişele cărţilor aşa cum se fac ele? Bine, povestea acestei cărţi e chiar tristă. De vreo lună nu am mai deschis nici măcar manualul de funcţionare al maşinii. Dap, am scris, am corectat ce am scris, am recorectat, am rescris şi am dormit. Asta pe lângă lungile ore de stat la volan şi alte chestii pe care nu aţi dori să le ştiţi. Aşa că, în lipsă de citit, trebuind să-mi folosesc neuronul ăla singur pe care-l am şi îngropat, am decis că mă uit la filme. Filme pe laptop. DVD-uri. Din astea. Ca să ne uităm şi în pat, şi pe laptop, normal, aparatul, adică pc-ul, are nevoie să respire. Cum să respire? Normal, trebuie să stea în aer. Cum să stea în aer? Că doar nu levitează. Nu, aşa că punem o carte sub. Aceeaşi carte. Aceeaşi, aceeaşi, aceeaşi.
Aseară m-am uitat la cartea de sub laptop. Acea carte, cea cu călăreţul şi cu dragonul. Aşa că mi-am zis: „Poate ar trebui s-o şi citesc, nu doar să o folosesc ca mască de oxigen pentru un laptop”. Ei, poate chiar am s-o fac. Cine ştie? Dar, până atunci, mai întâi de toate, trebuie să mă şi odihnesc. Da, da şi să termin de scris. Poate că ar fi mişto, din când în când, să nu mai uit să-mi iau nepoata de la meditaţie. Mai trebuie să dau câte o fugă şi pe colo şi pe colo, şi să nu mă mai uite Dumnezeu în Mall la Diverta. Mă rog, poate că ar fi bine să mă mai trimită şi de la cafea. Şi să nu mă întrebaţi ce am făcut o jumătate de oră într-o farmacie. De ce m-am uitat pe toate rafturile şi nu am cumpărat nimic. Pentru că nu aş şti să vă dau un răspuns. La fel, aş vrea să nu mă întrebaţi de ce „Prima şi ultima zi” nu a ajuns până acum pe blog. Sper doar ca Mihai să nu înjure prea rău. Dar mâine va fi. Trexel avea nevoie de ajutor ieri, dar cum a uitat să-mi scrie despre ce e vorba, om ajunge şi la capitolul trei. Şi uite aşa, s-a dus şi ziua asta. Făcând de toate şi nimic.
Şi ca să vă dau şi o veste bună pentru lumea cărţii – APROPO, TRITONIC, şi Şarama a fost la „Parte de carte” 😀 – da, a fost. A fost o prezentare a ei de un minut şi jumătate. În fine, nu asta era ideea. Tritonic anunţă” că, duminică, 20 septembrie, de la ora zece, adică dis de dimineaţă, îl puteţi urmări pe Marian Coman la „Parte de carte”. Detaliile ştiţi voi unde.
Eu îi dau bătaie, mai am trei capitole. Hai să le terminăm. Zău că dau chef după „Regina arkudă”, nesuferită carte 😛

18 comentarii la “Poate ar trebui s-o şi citesc

 1. Şi io scriam, dar la ziar 😦 Deci aşa, Şarama la „parte de carte”? Putem vedea în reluare? Când? Tu nu ne poţi da veştile astea înainte să se întâmple? 😀
  Hai că te iertăm pentru absenţă dacă termini arkuda aia, că ard de nerăbdare să o citesc.

 2. Pai, a fost prin ianuarie-februarie Sarama in acel loc 😉 Deh, s-a dus si eu tot in reluare am vazut ca mi-a spus cineva. Habar nu aveam ca va fi.
  Auzi, dar tu te trezesti cand lumea se culca? 😀

 3. Eh … iar eu sunt cu … zora je … bună dimineaţa oameni buni 🙂
  Ce mă enervaţi ! Io nu-mi pot lua compul în pat, deşi, la câtă minte am ….
  Toate cele bune tuturor !
  Frumoasă Oana, să nu zici la cât ne ” tamponarăm ” pe mirişti că nu recunosc nimic 😉
  O zi senină şi bogată în surprize plăcute !
  Sibilla

 4. Oana, eu astept cheful, ca tot e vremea mustului si mai e un strop si cade si bruma cea rece 🙂
  20 Septembrie, zici ? De la ora 10, la „Parte de carte” ? OK ! 😉
  Te va potopi o ploaie de felicitari 🙂
  Esti pregatita, da ?

 5. Cora, Sibilla, Marian Coman e la parte de carte. Cartea mea a fost odinioara. De mult. Prin ianuarie-februarie, cine isi mai aminteste? 😛

  Yoda, da, chiar ar fi bine. Cred ca ar trebui sa ne facem timp, pierdem prea multe necitind.

  Nicu, merci! Da, vremea e mai buna, dar nu si vremurile 🙂

 6. Pingback: leapsa cu 10 amintiri de toamna « Adina Huţanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s