O lume fantastică

atlantida

Ce se întâmplă atunci când crezi că legenda e doar legendă? Ce se întâmplă atunci când crezi în legendă, dar eşti convins că e pierdută pentru totdeauna? Ce se întâmplă când descoperi un manuscris ce îţi spune adevărul? Cel mai vechi manuscris al lumii „Talpa lui Org”, face o primă victimă, vânătorul Zed Fayer. Ce este de fapt un vânător? Un criminal cu sânge rece, cu ceva cultură şi mintea deschisă spre ocult. Când primul vânător este ucis, Bibliotecarul, acum pe moarte, îşi da seama că temerile lui devin reale. Când succesorul lui descoperă manuscrisul, Joanes e sigur că Atlantida există, şi că se întoarce în lume. În Lumea Nouă. Imediat după ce Vrack ajunge Bibliotecar, îşi dă seama că lucrurile nu sunt aşa cum par. Lumea devine periculoasă, iar el e nevoit să îi apere pe cei mai periculoşi oameni: vânătorii.

În acelaşi timp, un om din Lumea Nouă, salvează un băiat-corb şi o fată-lup din Oraş sau (Atlantida). Atunci când lumea este atât de bătrână, iar puritatea începe să i se piardă, până şi numele real se şterge din memoria locuitorilor. O nouă ordine se formează în Oraş, ordinea vulturanilor, iar cine nu e cu ei, clar le e împotrivă. Dar numai femeia-corb, cea dispărută în Lumea Nouă poate să stabilească conducerea, pentru că aşa a fost scris în „Talpa lui Org”.

Atunci când Vrack o vede pe femeia-corb închisă în sediul FBI din Londra, ştie că trebuie să facă tot posibilul pentru a o salva.

Un trecut dureros, o lume misterioasă şi pericole la tot pasul. Trecutul revine, iar prezentul pare a fi mereu în urmă.

Dar ce se va întâmpla atunci când personajele celor două lumi se vor întâlni?

 

„Cronicile Bibliotecarului” fac parte dintr-o serie. Aţi putea spune că e un fantasy poliţist. Se păstrează câteva personaje, Bibliotecarul, cel care spune şi povestea. Un agent FBI, atrăgător si excitant: Daleea, cinci vânători, printre care o femeie, la fel de atrăgătoare, dar destul de violentă şi un puşti ce poate sparge orice cod din lume: Shauki. Este suficient pentru a da sare şi piper unui roman. Dar nu e suficient pentru a afla tot ceea ce conţin cu adevărat legendele lumii. Şi de ce n-ar fi aşa?

„Talpa lui Org” vorbeşte despre descoperirea Atlantidei. Dar ce se va întâmpla când îşi vor da seama că, de fapt, Atlantida nu înseamnă doar atât. Gândiţi-vă doar la „Aztaln al celor şapte Grote” sau, de ce nu la „Oraşul pierdut al celor Şpate Pagode”, aflat undeva în largul oraşului Mahabalipuram din India.

Să vedem, poate deveni Bibliotecarul un poliţist într-o lume fantastică?

 

Un alt fel de fantasy. Unul bazat pe descoperiri, iubiri şi trădări şi un personaj ce se dezvoltă de la roman la roman. Sună incitant? Mie aşa mi se pare.

25 comentarii la “O lume fantastică

 1. Oana,
  La toate intrebarile puse de tin in postare ar exista un raspuns propriu celui care viseaza cu ochii deschisi reprezentandu-si lumea reala in planul extrasenzorialului fantastic.Asa au luat nastere povestile,apoi literatura SF si acum literatura fantasy.Omul tinde sa-si nege realul prin fantasticul imaginar.Eu asa vad si simt.tata Borgo:P

 2. NEURON ÎN REVIZIE TEHNICĂ 😆
  dacă , pînă la final , nu mă lămuresc îl dau pierdut
  şi îl şi declar NUL

 3. Tata Borgo, eu una sunt satula de real, sper ca si altii, adica stiu sigur 😀

  Trex, da, dar e prea… sexy Angelina pentru personajele astea 😛

 4. Unde se termina realitatea si unde incepe oniricul?Poate ca o astfel de pendulare intre real si fantastic este dimensiunea dupa care tanjiti voi, creatorii, din care va faceti leagan.De acolo, lumea poate fi privita altfel, cu alti ochi, dintr-o perspectiva inedita.Cata vreme visam si noi, muritorii de rand , putem trai „eternitati de-o clipa”.

 5. Oana,
  Crezi tu oare,ca eu nu sunt saturat de mizeria realului.Sunt! Dar vorba ceia’frumoasa-i viata asta urata”(mama…. ce-am spus!!) 😛

 6. Cata dreptate ai Oana! Realul, cu amaraciunile, grijile si frustrarile lui incepe sa fie prea dureros asa ca incerc sa-l uit, „rasfoind” blogurile prietenilor mei: la Mordechai imi iau portia zilnica de ras, la Oana evadez in lumea basmului modern, la Vania ma destind cu minunatele-i povestiri (aci va regasesc pe toti in comentarii care mai de care mai haioase), la Sibilla, Maria Barbu si Maminineta citesc poezii superbe, Trexel e unic, original si extrem de sensibil (cand vrea muschii lui), la Satmareanca, revin cu picioarele pe pamant si ma reintorc la politica si politicieni si la toate problemele ce le trateaza. O seara minunata!
  Eu, evadez din cotidian, intorcandu-ma in copilarie (sunt inca nematurizat, un copil de 55 de ani) si la gorjenii din satul de odinioara.

 7. @Nea Costache – da’ blogul lu’ matale ce se făcu bre ???
  că de cîte ori îl caut mi se urează doar mari succese 😆
  dă-i cu depanarea !!! şi dă-ne veşti plzzzzzzzzz

  OANA , aşa fără neuron căzui într-o lume cel puţin fantastică
  hmmmmmmmm … ce-are Azam Ali cu AUM ??? … poate ştie cineva … să-mi spună

 8. sunt în spam ?
  😛 … „o lume fantastică” , p-aici : bună , ce faceţi ?
  eu … bine … da , şi la vară cald

 9. Cella 😆 ma bucur ca esti bine, ai cazut putin in spam, ca doar i-am spus ca la 4 linkuri bagam spam, dar nu ma asculta deloc, parca el ar fi seful, nu eu 😀

 10. @ Cella: Ce sa se faca, e tot pe-acolo, nu-i pierdut, numai ca, incepand din 12 ianuarie lucrez intensiv pana la sfarsitul lunii, pentru a recupera zilele de vacanta. Am postat zilele trecute o povestire si sper sa am timp sa mai postez cate ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s