În aşteptarea lui Elantris

Acum citesc Elantris. Sunt abia la capitolul cinci, dar pot spune că m-a prins bine şi m-a făcut foarte, foarte curioasă. Am ales câteva coperte din lume, dar şi pe cea de la Tritonic. Până vă voi vorbi eu despre ea, ei bine, o puteţi comanda de aici.

elantris_rgb1

elantris-big

elantriscz

elantrisspanishcover

P.S: Octav, cartea ta, pe care ai câştigat-o „Oraşul gravat”, va porni mâine să te caute 😀

UPDATE: Pentru a vedea la ce lucrez acum, viziteaza dinastiile

5 comentarii la “În aşteptarea lui Elantris

 1. Pingback: Primavara in blogosfera « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie

 2. Felicitari pentru premiera blogului. Trebuia nominalizat la toate categoriile. Trimit un articol pentru publicare.

  ATACUL ROMANILOR IMPOTRIVA ROMANIEI.

  Publicăm în cele ce urmează SCRISOAREA DESCHISĂ pe care domnul Robert Horvath din New York o adresează domnului Grig Modorcea, şef de secţie (cultură) la cotidianul „Tricolorul”. Ne manifestăm disponibilitatea de a publica şi eventualul drept la replică al domnului Modorcea, în cazul în care acesta ne va fi trimis.
  „Pentru prima data in istoria politica asistam la un fenomen nou cu totul inedit. Romanii se ridica impotriva lor insasi. Clasa politica aliata cu elita intelectuala se infasoara cu drapelul antinational sfaramand cu furie tot ce au creat generatile precedente. O natiune intreaga refuza sa se uite in oglinda fiindu-i rusine sa fie roman. Desfintarea culturii nationale este institutionalizata, devenind politica de stat. Eminescu este daramat, limba romana este considerata un pericol, iar folclorul uitat cu desăvarsire. Noua inchizitie lustruieste catusele. Cei care se ridica impotriva noului tip de fascism sau au putina demnitate, sunt declarati dizidenti. Ei trebuie desfiintati”.
  SOSIREA HALATELOR ALBE LA “ROMANIA MARE”
  alo! spitalul 9!
  Prea putin stimabile coleg Grig Modorcea
  Te numesc in acest fel pentru faptul ca am absolvit amandoi aceiasi facultate, IATC, Bucuresti. Deosebirea dintre noi a fost de la inceput evidenta prin faptul ca eu am invatat o meserie, cea de cineast, in timp ce dumneata la sectia de critica de film nu ai invatat decat sa critici, sa injuri si sa scuipi in altii.
  Desi sunt departe de a fi un admirator a lui Vadim, considerand ca are mai mult talent ca bufon decat ca om politic, numeroase articole semnate de mine si-au gasit locul in Tricolorul, publicatie la care esti un fel de redactor sef. Mentionand ca nu am trimis niciodata un rand la aceast ziar recunosc ca nici nu am protestat, considerand ca pe lânga xenofobi si antisemiti ziarul poate sa fie citit si de oameni de bine. In articolele mele am atins subiecte despre care se discuta in soapta sau nu se discuta deloc. Spunerea adevarului intarita prin documente asupra evenimentelor din cel de al doilea razboi mondial, apararea culturii romane si a demnitatii tuturor pare sa fie o crima pentru o clasa politica dominanta formata de securisti si cozi de topor. Pentru a reliefa panica creata de orice voce independenta in multimea de articole impotriva mea voi selectiona cateva din cele aparute in presa centrala:
  “Un papagal ungur bruiaza arta romana la New York”, “Ce se intampla cand inebuneste un spion roman”, „Spionul 007 Deva pregateste noi atacuri la New York”, la care trebuie sa adaug si capodopera semnata Modorcea sub titlul “Demolatorul Demolat”. Pentru ca delirul sa fie complet trebuie sa mentionez evenimentul teatral antiromanesc organizat de grupul Tanga in sprijinul ICR.
  Isteria anti romaneasca este descrisa intr-un articol cu un titlu de o imbecilitate greu de depasit (Cotidianul din 22 August 2008 )“Din punct de vedere evreiesc, poneiul cu zvastica e ok”. La articol este atasat un video in care artistii imbracati in rosu, galben si albastru citesc bascalios din textul trimis presedintului inca in functiune Traian Basescu. Robert Horvath, New York: “Săptămâna trecută, în premieră mondială, membrii sectei lui Neagoe au atacat şi au vandalizat clădirea oficială a statului român cu steag şi stemă la intrare. Serviciul de pază a primit ordine să nu intervină. Grafitti şi termeni scatologici – 4-5 metri – au mânjit consulatul, misiunea permanentă şi ICR (n.n. – Institutul Cultural Român din New York). Această acţiune a avut loc la New York, la lumina zilei, la cinci minute de sediul ONU. Nimeni nu a fost arestat sau trimis în tribunalul militar. Peste o zi, lumpenii sunt aplaudaţi la conferinţa de presă ICR Patapievici. Preşedintele are datoria constituţională de a apăra teritoriul şi demnitatea cetăţenilor. Băsescu trebuie chemat în faţa Parlamentului urgent”.
  Recitind azi acest text ma intreb ce este rizibil in acest text si de ce nimeni nu a fost arestat, iar un presedinte care se asociaza acestei murdarii poate sa mai fie in functie.
  Documentul acesei salbaticii fara seaman este materialul filmat de J.G Marinescu.
  Spectacolul se incheie intr-o isterie antinationala care atinge paroxismul: Performance-ul a inclus şi un montaj pe fondul melodic “What is more obscene”, în care apăreau juxtapuse imagini din “Freedom for Lazy People” şi din, de exemplu, mineriade şi evenimente din decembrie ‘89.
  Încheierea a constat în participanţii suiţi pe scenă prestând un număr de karaoke pe “Ţara noastră-i ţara noastră” şi invitând publicul să intoneze: “Noi suntem români ca brazii/ Noi suntem români ca grâul/ Noi suntem români ca focul/ Noi suntem români”.
  Performance-ul s-a lăsat cu ovaţii, iar participanţii, cu aplauze îndelungi la scenă deschisă.
  Nu ramane decat adaugat ca la spectacol rusinos au participat numele cele mai sonore ale teatrului national.
  Echipa din spatele performance-ului era formată dintr-o duzină de oameni de teatru: Vera Ion, Ioana Păun, David Schwartz, Andrei Ioniţă, Andreea Eşanu, Alex Fifea, Cristina Găvruş, Monica Marinescu, Sînziana Nicola, Sorin Poamă, Gabriel Sandu şi Andrei Şerban.. Paul Duncă, şi el participant, s-a prezentat chiar cu o cravată de pionier.
  Aceasta aruncare la gunoi a tot ce este scump unui neam simbolurile si cultura merita pe linga un comentariu chiar luarea la palme. Las un comentator sa exprime sentimentele mele: “alo! spitalul 9! Tupeul “infometatilor” astora dupa banii ICR n-are limite. Servilism, prostie, confuzie totala pana la opacitate absoluta, creiere nedezvotate, cam asta reprezinta adunatura care vrea sa ne convinga ca batjocura si impostura sunt tipic romanesti. Singurul gest destept era sa cheme cineva politia si la Bucuresti. Sau pe cei de la Spitalul 9.”
  Sper ca ati inteles unde am vrut sa ajung. Dupa articolul Nazistii la New York in care in care descrieti abuzurile ICR si o numiti pe Corina Suteu “cateaua de la Buchenwald”, ma invinuiti ca urmaresc demolarea Demolarea aceleiasi institutii. Sosirea halatelor albe este iminenta.
  Robert Horvath 30 Ianuarie 2009
  P.S. Am uitat sa mentionez celebrul articol Statuia mitocanului roman, comunitatea romana din New York. El trebue citit invers. Mitocanii si nebunii sunt la Bucuresti..

 3. am început, am terminat şi mi-am amintit că odată te-am întrebat de carte pe un blog. Ai spus că ţi-a plăcut foarte mult. Ei bine, părerea mea….. e SUPERBĂ!!! Acum îi fac o recenzie. E miiiiinunată!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s