Iar mă plâng?

Probabil.

 

Nu, nu cred că mă plâng, cred că încep să trag concluzii. Aşdar, am mai spus, dar tot mai spun ca să vă intre bine în cap. Mă rog, trebuie să-mi intre şi mie, nu numai cititorilor mei. – Înainte de-a începe ţin să vă anunţ că sunt foarte obosită şi că azi am reuşit să mă obosesc pentru vreo două zile – Revenind, revin la literatura fantasy. Nu, mai degrabă, revin la acel fantasy clasic, cel pe care l-am tot abordat până acum, lăsând în urmă faptul că am scris două thrillere şi ceva ce nu pot defini. Da, am spus că după „Dinastiile” nu voi mai aborda fantasy-ul clasic. Poate ceva New Weird sau ceva în genul „Cronicile Bibliotecarului”, care, la urma urmei, face parte dintr-un fantasy pământean, să îi ziceam contemporan. Mă rog, cred că şi ăsta va fi scris mai mult la cerere. Probabil că o să încerc cu un prim volum care nu necesită continuare de nici un fel. Să zicem că e precum seria „Holmes”, se păstrează personaje, dar nu se leagă acţiunea. Aşa că pot încerca, măcar de gust.

Dar mă reprofilez pe thriller şi poliţist, momentan. Mai am eu şi teatru în minte, dar nu chiar acum. Cred că trebuie să mă mai coc. Să mai cresc puţin. Desigur, în viitorul apropiat, poate la anul, o să încerc un horror, mai mult pentru plăcerea proprie decât pentru altceva. Până una alta mă mulţumesc cu ceea ce am făcut până acum. Oricum n-am de ales, trebuie să mă mulţumesc, că bine sau nu, eu le-am făcut. Acum nu o să cad în negura scriitoricească, cu toate că tind să mă duc drept pe fundul prăpastiei şi să arunc laptopul cu tot ce am scris până acum. Dar zic eu că mai am şanse. Nu ştiu, poate că schimbând genul, schimb şi omul 😀 Greu de crezut, dar nu imposibil.

Sunt plictisită de fantasy, poate de aceea nici nu dau un randament maxim în momentul de faţă. Sunt plictisită de scrieriile fantasy, nici măcar nu mai pot citi coerent o carte fantasy, cu toate că Elantris îmi place destul de mult, dar nu e chiar genul ăla de fantasy pe care să-l placă toată lumea. Adică nu e o carte comercială, iar eu m-am încăpăţânat să cred că nu îmi place 😛

Poate o să încerc şi ceva nuvele, cu toate că nu ştiu să scriu proză scurtă, mă rog, nuvela nu e chiar proză scurtă, dar nu e nici lungă. Mna, până la urmă e mai scurtă decât un roman şi mai lungă decât o povestire, ceea ce s-ar putea să fie bine pentru mine. Cred că pofta de nuvele mi-a venit după ce l-am recitit pe Theodor Constantin şi a sa „Vrăjitoarea din casa cu stafii”. Cred că pentru un timp o să rămân la nuvele, habar n-am de ce. Dar cum îi spuneam şi Luciei, eu mă schimb de la săptămână la săptămână, dar de un lucru sunt sigură, după „Dinastiile” potopul 😀

Momentan nu mai pot scrie nici la „Cronicile Bibliotecarului” – Crina o să mă omoare 😛 –, dar nici nu vreau să rămână la jumătate precum „Crima perfectă”. Probabil că o să citesc un timp, o să încerc să mă liniştesc, nu ştiu, poate chiar să scap de valul de idei care îmi tot vin. Şi dacă tot plouă, de ce nu, să dorm mai mult 😀 Să scap de gătit pentru o vreme şi de viaţa socială, cred că nu mai am chef de socializare zilele astea. Dar trebuie să-mi vină cheful, ştiu eu că trebuie, pentru că vin lansările şi nu o să pot apărea cu faţa pe care o am azi. Adică ursuză şi fără chef de nimic.

Mă rog, şi dacă tot am ajuns aici, voi ce îmi recomandaţi să citesc? Vă rog, fără SF sau Fantasy, la astea mă descurc şi singură. Nu ştiu, aş citi ceva din secolul optisprezece, nouăsprezece – la subiect mă refer -. Am chef de ceva de genul ăsta. Nişte regine reale, nişte bârfe despre aceste regine. Viaţa la curte, din astea. Şi terminaţi cu Dumas, nu cred că mai sunt cărţi necitite ale lui. Da? 😀

32 comentarii la “Iar mă plâng?

 1. Citeşte Marquez, Hardy, Camus. Nu vei întâlni regi şi regine dar cu siguranţă te vor inspira şi destinde. Dacă vrei ceva deosebit care să-ţi facă întradevăr bine caută „Diamantele Negre”. Garantat vei fi impresionată.

 2. Darius, te gandisi tu mult 😛

  Shauki, cred ca am mai auzit de cartea asta.

  Vania, cred ca am citit de prea multe ori Tenebre, tu nu? 🙂

 3. Crina, numai tu ma puteai pune sa dorm 😀

  Cella, interesant ce imi arati tu acolo, poate o au la anticariat 😉

  Feri, te rog, fara Marquez, sunt pur si simplu stresata de acest om si imi vine greata doar cand ma gandesc la el, adica sunt la saturatie. Dar ai dreptate, un Camus ar fi chiar bun in perioada asta 😀

 4. întretimp am găsit-o , atunci eram ocupată cu nominalizările la Lucia , că de … trebe să-mi merit DARUL minunat ce mi l-a promis 😉
  şi cînd văzui cine s-a alăturat juriului uahhhhhhhhhhhh

  @ Trex – ai grijă ce-ţi doreşti 😛

 5. Crina, da, chiar „Ciuma”, hmm, nici nu imi mai aduc aminte despre ce era vorba. Pai, da, zisai, si Camus 😀 Dar Camus e in biblioteca mamei, momentan cred il recitesc un pic pe Poe, pana mi-o trece lenea de ploaie si m-oi duce la mama 😛

 6. Oana.
  Probabil esti si obosita si fara cgef.Numai asa se explica „apetitul” de somn.Cunosc senzatia.Pa ,tata Borgo:P

 7. Oana,de vina sunt vremurile astea zbuciumate pe care le traim,cred ca de acum inainte vreme de 2 ani,va fi romanul vietii noastre ,but don’t worry be happy,cu drag Tavi:)

 8. Horia, se prea poate si asta, cine is eu sa contrazic destinul? 😉

  Tavi, n-am nici o treaba cu vremurile astea, sunt prea departe de ele.
  P.S: Tavi, scuze, dar blonda care-mi pune cartile la posta a fost foarte ocupata si nu a ajuns, dar daca nu ajunge maine, luni sigur.

 9. Oana, eu înţeleg multe, dar nu văd ce vină are laptopul? 🙂
  Iar de citit, pune mîna şi citeşte „Război şi pace”. Încet. Toată. Patru volume. Şi gîndeşte-te că Tolstoi a rescris romanul de vreo şapte ori. Fără laptop.

 10. Lucia, am mai citit Reazboi si pace, nu sunt sigura ca sunt chiar in starea de-a reciti.
  Cat despre laptot, n-are, bietul 😀 dar imi vine asa sa dau vina pe el 😛

 11. Oana, foarte bine că ai citit „Război şi pace”, dar ţi-ar face bine să-l reciteşti. Eu fac asta cam la 4-5 ani. Şi aveam cam 15 ani cînd l-am citit prima dată.
  Oricum, dacă vii la cafea, îţi dau o listă de cărţi şi chiar nişte cărţi.

 12. Lucia, cam 15 ani aveam si eu cand am citit „Razboi si pace”, dar acum am chef de altceva, nici eu nu stiu de ce exact. Cred ca Theodor Constantin e cam genul pe care-l vreau acum. Sau ceva in genul lui. Nu prea sunt o fana a nuvelelor, dar mi-a venit o pofta de unde nu stiu nici eu. Vorbim maine 🙂 Atata timp cat nu trebuie sa duc oamenii la ziar, nu am nici o alta treaba.

 13. Lecturi pentru vacanta:
  1]Parfumul:Suskind.
  2}Un loc placut si numai al lor-Peter Beagle.
  3}Ultima licorna-Peter Beagle
  4}Cartea fiintelor imaginare-Borges
  5}Bomarzo-Manuel Mujica Lainez
  6}Kurt Vonnegut-Orice
  7}Dictionarul diavolului-Bierce
  8}Cele mai frumoase povestiri-Dino Buzatti
  9}Ducesa sluta-Feuchtwanger
  10}Graham Greene-Orice
  11}Povestiri africane-Doris Lessing
  Ups,am uitat sa ii trec pe maretii rusi,chel quinion!{sa ma scuze Cehov}

 14. Bebe:
  }Ultima licorna-Peter Beagle
  4}Cartea fiintelor imaginare-Borges
  Astea is citite. Am auzit de „Un loc placut numai al lor” Beagle scrie superb, sunt indragostita de el 😀
  Rusi nu acum, sunt cam satula de ei 🙂
  Acum am chef de un Perpessicius – Dumitru S. Panaitescu , ma rog, l-am redescoperit in biblioteca si mi-am dat seama ca nu mai tin minte cam nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s