Scris… scrise…

Am terminat cu Reginele I, dar pentru a afla povestea lor citiţi aici.

Acum că m-am liniştit cu reginele, cu întreaga cartea, adică ambele volume, îmi pot continua liniştită povestea poliţistă. Ştiţi voi, cea cu personaje reale: Crina şi Bogdan. Am şi un titlul, cred. Nu ştiu dacă e definitiv, dar, cu siguranţă e un titlu: „Indicii anatomice”. Pentru moment cred că e un titlu bun, dacă îmi vine vreo altă idee pe parcurs, vă spun eu.

Trebuie să vă spun că roşcata a început să se poarte ca un adevărat detectiv în carte. Bogdan încearcă să se înţeleagă cu Iolanda – detectiva, personajul principal ce suferă de agorafobie (agorafobia – teama de spatii largi;). Din păcate nici Crina nu se înţelege prea bine cu Iolanda sau Lala, aşa cum îi spun apropiaţii. Dar rămâne de văzut dacă între cele două personaje feminine se va crea o legătură.

Ei bine, ar trebui să vă spun câte ceva despre Iolanda. Da, Lala este un personaj diferit. Gândiţi-vă doar că voi aţi fi nevoiţi să rezolvaţi o crimă, fără să puteţi ieşi din casă, bazându-vă pe ochii celorlalţi şi pe poveştile lor. Lala, de asemenea, având o viaţă închisă, este o tipă destul de rece, ironică, uneori cu adevărat răutăcioasă. Desigur, personajul trece prin mai multe drame. Drame sufleteşti care o însoţesc încă din primii ani ai copilăriei până în prezent. Fiecare sentiment al personajului principal este plin de încărcătură.

Dacă Iolanda va reuşi sau nu să rezolve atât cazul din pricina căruia a ajuns agorafoba, cât şi cazul prezent, rămâne de văzut. Oricum, greul e pe Crina, cel puţin în ceea ce priveşte cazul recent, aşa că… ei bine, puteţi să citiţi până una alta „Colecţionarul de oase”, asta pentru a înţelege mai bine anumite pasaje din carte.

În cartea asta vor fi multe lucruri reale despre personajele reale, desigur. Numai cei care îi cunosc cu adevărat pe cei doi protagonişti îşi vor da seama, care sunt lucrurile reale şi care sunt cele imaginate. Hehe, da, vor fi chestii cu adevărat explozive 😆 Cred că mulţi dintre cititori vor fi curioşi să-şi dea seama de partea reală. Până la urmă va fi şi amuzant, pentru că voi da naştere multor presupuneri şi bârfe. Mai ales în ceea ce îl priveşte pe Bogdan. Mamă, mamă câte bârfe vor fi şi ce mă voi mai distra.

Şi nu, nu vă voi spune decât pe patul de moarte adevărul. Sau voi lăsa un testament spre publicul larg 😀

Ei, acum să vedem cum acceptă cititorii provocarea… tam, tam. Oh, da, am uita, mă duc la scris. Ciaooo!!!

18 comentarii la “Scris… scrise…

 1. Pingback: Din întunecatul nord « Ioan Usca

 2. Pingback: Relatare “realistă” a unei vizite la Bruxelles (VII) « Gabriela Savitsky

 3. tot de agrofobie suferea si in insemnarea dintii, asa ca mai mult ca sigur sufera si de teama de agronomi 🙂
  daca cumva nu-i asa, si-i vorba de o greseala de dactilografiere, nasoala trebuie ca e tastatura aia, de repta, a naibii, taman aceeasi greseala 🙂

 4. azi este ZI DE DĂRUIT POEME !!! 😆
  cu riscul asumat de off topic, mă apără doamna Lucia Verona (sper 😉 ) , dăruiesc tuturor

  ADRIAN PINTEA – ***

  Mă caut de prieteni, ca de o boală sfântă
  şi doctorul mă ceartă că-l tulbur fără rost
  sunt sănătos de boala iubirii şi anost
  vântul unei străduţe pustii în mine cântă …

  Îmi desenez pe suflet un semn cu roşu, clar,
  să-l vadă vânătorii de fleacuri de departe
  mă-ntind în iarbă vesel şi pregătit de moarte
  dar vânătorii îmblă după vânat mai rar …

  Apoi îmi fac cafeaua şi îmi aprind ţigara,
  un fel de stat în umbra uitării-câte-un-pic,
  ziua începe iară, şi iar se zvântă seara,
  gândacul disperării se suceşte în ibric …

 5. Horia, nu aveam nevoie de romedic sau ce o fi ca sa stiu ce-am vrut sa scriu. Ca nu mi-a iesit e una, se mai intampla. Daca ai fi fost atent, cand am modificat am scris in paranteza si ce inseamna. No, si nici chef de glume proaste n-am. Chiar nu e ziua nimerita. Dar poti incerca si maine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s