Când a venit sfârşitul lumii…

cometa

Era o zi de marţi, august trei, 2077. Cometa W a pornit spre pământ şi nimic nu mai era de făcut. Doar sub pământ mai puteai scăpa. Cometa W, se ştie, topeşte trupul uman, dar, nu şi materialele sintetice.

Un grup de cercetători ascunşi undeva sub pământ ajung să creeze virusul vampirismului. Nu, nu se nasc vampiri ca cei obişnuiţi. Pentru că inima le bate, pot sta în soare şi mânca orice, dar sângele le aduce viaţa veşnică. Ce vor găsi cercetătorii la încheierea misiunii lor, atunci când ies din nou la suprafaţă? Nimic.

Un agent FBI aflat în Cracovia găseşte un depozit antiatomic. Se adăposteşte după ce îşi ia la revedere de la mama lui. E singurul supravieţuitor, chiar dacă alături de el se mai află doi colegi. Pământul cade peste ei fără să le mai dea nici o şansă de supravieţuire.

Undeva, sub Londra, marea Bibliotecă secretă, nu simte sosirea cometei. Dar când curentul electric se opreşte, în acelaşi timp cu calculatoarele ce-l ţineau pe Bibliotecar la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea, Vrack înţelege că s-a întâmplat ceva rău.

Un preşedinte, un om de la NASA ce îşi caută disperat fiica, un grup de vampiri modificaţi genetic, un vânător de manuscrise vechi şi cel mai bătrân Bibliotecar al lumii, luptă pentru supravieţuire. Dar, până la urmă, ce se va întâmpla cu lumea?

Dar de unde vreţi să ştiu eu? Aţi înnebunit?

23 comentarii la “Când a venit sfârşitul lumii…

 1. eram îngrijorată, mi-am revenit
  eşti în regulă 😆
  bibliotecarul meu ? sper că nu le dai şi la ăştia unul 😉

 2. Imi plac povestile/povestirile de anticipatie asezonate cu fenomene paranormale.Da-i mai departe.Pa ! Cu drag,tata Borgo 🙂

 3. Da, da, da, e proiectul unui nou roman.

  Cella, e Bibliotecarul tau, dar in alt context, pe al tau inca nu-l dau 😀

 4. in tot acest timp io, terminat de refuzul ei, ma imbatasem crita si cazusem intr-o fantana dezafectata. Aveam fix 100 de ani da… de cand mancasem ceva nebunele dintr-o pestera, aratam si ma simteam ca la 32.

 5. Trexel, eu m-as fi simtit ca la 25, dar treaba ta 😀

  Nea Costache, o sa fie un roman bun, dar greu 😛 Fara doua volume, doar unul, mi s-a luat de continuari 🙂

  Adrian, vad si de cratita 😉

 6. Nu prea mi te inchipui la cratita…. poate pui vreo doua poze sa ne dumirim si noi ca nu e SF….:D

 7. No bine… 🙂 Din pacate sunt semne ca nu voi putea fi prezent la lansarea cartii tale la Satu Mare.In ultima clipa sefii mi-au schimbat orarul pentru ca au inceput sicanele la servici.Se prefigureaza al doilea val de disponibilizari la real hypermarket s.r.l. Si sunt printre cei vizati.Din pacate disponibilizarile se fac in stilul propriu real.

 8. Io inca nu am fost disponibilizat. Nu ca mi-ar displace, dar ma supara felul in care se face. Pa tine cine sau ce te-o disponibilizat? Macar nu ai nici o scuza ca nu poti veni… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s