PRESEDINTELE MAFIEI ROMANE TRAIAN BASESCU.

Articol de Robert Horvath

In cadrul discutiei cu C. Gaginski Consilier ( Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. am subliniat ca armele AK -47 au invadat lumea. Nu exista razboi civil sau actiune terorista in care sa nu se se intrebuinteze
armele fabricate la Cugir. Am relatat diplomatului roman ca acum cateva zile
avand o filmare la ONU ( intalnirea anuala a ambasadorilor prieteniei din Japonia cu Secretarul General ) care am ridicat problema spargerii embargoului ONU si intrebuintarea AK-47 domnului BAN Ki-MOON. Dansul mi-a spus ca problema
este studiata si se vor lua masuri. Am atentionat autoritati;e americane ca transporturile de arme ajung din USA in AFRICA fara ‘ a valid export license issued by the U.S. Department of State, Office of Defense Trade Controls, prescribed in the International Traffic in Arms Regulation (ITAR)” , Prior discutiei am trimis prin internet un material informativ despre transporturile ilegale, Ambasadei Romane din USA. .Compania Flying Dolphin Romania SRL cu sediul in Bucuresti este subsudiara unei companii inregistrata in Liberia si avand birouri in Dubai. Aceasta ultima este citata in raportul ONU si a Departamentului de stat ca violatoare a embargoului impus transportului de armament catra natiunile africane. Ultimele investigatii raporteaza posibilitatea tranporturilor de arme catre Afganistan unde sunt
intrbuintate impotriva armatei americane. Pornind din Romania
compania administrata de Sheikh Abdullah Zayed Saqr al Nayhan armele ajung la Taliban si teroristii Ben Laden.Toate acestea se petrec sub ochiul atent si precis bine informat al presedintelui mafiei romane.
2 septembrie 2009 New York
CERERE DE EXTRADARE CATRE USA A CETATEANULUI ROMAN TRAIAN
BASESCU.
Luni 31 August, 2009 am avut o discutie cu Cristian Gaginski Ministru – Consilier
( Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. Am anuntat
cu aceasta ocazie statul roman ca am cerut ANCHETAREA LUI TRAIAN BASESCU de catra cele mai inalte institutii americane SENATUL si CAMERA REPREZENTANTILOR Am mentionat ca COMPANIILE REPREZENTATE IN ROMANIA DE ASOCIATII LUI MIRCEA BASESCI FRATELE PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU ,SUNT COMPANII AMERICANE. IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN , ZIARIST SPECIALIZAT IN INVESTIGATII , PRESEDINTELE UNEI COMPANII DE FILM SI TELEVIZIUNE , REPREZENTANT IN USA AL MEDIEI JAPONEZE SI EUROPENE AM SOLICITAT OFICIAL
(IN SCRIS ) DESCHIDEREA UNEI ANCHETE INSTITUTILOR AMERICANE SPECIALIZATE. (U.S Department of State , Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms., FBI, TFI, etc )
 Companiile reprezentate in Romania de asociatii lui lui Mircea Basescu sunt
 GENERAL DEFENSE CORP. USA si NAVIGATOR DEVELOPMENT LLC, USA si sunt licentiate de U.S Department of State si de Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms.
BAE Systems, compania din Marea Britanie face obiectul mai multor anchete
la nivel international, privind practici ilegale in obtinerea contractelor.Acuzatia principala este ca gigantul producator de arme a facut un obicei din mituirea oficialilor straini, inclusiv ROMANIA IN AFACEREA FREGATELOR.Tinand seama ca BAE Systems este unul dintre principalii contractori ai Pentagonului britanicii vor avea de dat explicatii si comisiilor de afaceri externe si investitii straine din Senatul si Camera Reprezentantilor din SUA.Negocierile cu firma britanica au fost facute de Aurel Cazacu ,partener de firma cu Mircea Basescu fratele presedintelui Romaniei Traian Basescu.
In cursul saptamanii trecute am trimis un material informativ presedintilor comisiilor respective, desvaluind activitati ilegale si am cerut sa apar in fata comisiei.
In scrisoarea adresata senatorului John F. Kerry presedintele Senate Foreign Relations Committee am mentionant incalcarea
tuturor embargourilor ONU si sanctiunilor ordonate prin Departamentul de stat prin trasport ilegal de arme catre organizatii teroriste.( imaginati 100 de camione incarcate cu explozibil strabatand Romania pe ruta Constanta …via Beirut catre Hezbollah ). Faptul ca arma AK- 47 Made in Romania la Cugir a inundat teritoriul african ,aducand moarte si suferita pentru milioane de oameni, dar si milioane in valuta forte pentru mafia Basescu. Si bineinteles faptul ca profitand de lipsa de atentie generala ( nu si a serviciilor occidentalle )presedintele a devenit o umbrela pentru terorismul arab. Faptul ca cel putini 100 de teroristi ( populatia muslima a romaniei este in jur de 80.000) au fost eliberati pe cuvant de onoare semn un petec de hartie in care promit ca ca nu se reintorc in Romania 15 ani de zile. Si actul criminal de a elibera in aceleasi conditii a liderului AL Queda cetatean al ARABIEI SAUDITE avand numele de Musaab Ahmed Mohamed Mujall.
Am reliefat un pericol real si imediat :
Chemarea de curand a sute de studenti ( teroristi) palestinieni penrtu a se reintalni cu miile adusi de Ceausescu. pe vremea lui Ceusescu pentru a pregati
atacurile impotriva tintelelor din vestul Europa, inclusiv baze militare americane.
Am CONTACTAt de curand DEPARTAMENTUL DE STAT ( ROMANIAN DESK ) ,
A, Sallbie pentru a discuta aceste subiecte deosebite de grave.
Doctrina americana este clara. Prietenul teroristilor sau cei care ai ascunde este un terorist. In finalul discutiei avute ,am multumit diplomatului de la Ambasada concluzionand: BASESCU ESTE UN TERORIST CARE VA PRINS SI PEDEPSIT.
Deci titlul acestui comentariu care parea doar o licienta jurnalistica ,are sansa sa devina realitate.
Robert Horvath DEVA New York
http://www.devagallery.com 1 Septembrie 2009

13 comentarii la “PRESEDINTELE MAFIEI ROMANE TRAIAN BASESCU.

 1. BASESCU ELIBEREAZA UN LIDER AL- QUEDA
  NOTA OFICIALA
  Consilier
Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. 
 Domnule Gaginsky
  Va rog transmiteti guvernului pe care al reprezentati in calitate de ministru -consilier urmatorul document. (fragment). El este tradus din engleza.
  Confirmati primirea si numarul de inregistrare.
  Va multumesc.

  Secretary Janet Napolitano
 Department of Homeland Security
 U.S. Department of Homeland Security
 Washington, DC 20528

  ……..Nu demult serviicile secrete si cancelariile occidentale au putut vedea cine este Traian Basescu – un prieten bun si de nadejde al teroristilor……………….. O celula Al QUEDA extrem de periculoasa care pregatea actiuni terioriste , dupa o filare de doi ani de zile a fost chemata la sediul SIE . Dupa o masa inbelsugata ata si zimbete pline de intelegere , fiecarui membru i sa intins o bucata de hartie prin care teroristul promitea ca nu se intoarce in Romania in urmatoarele 15 ani. CONDUCATORUL GRUPULUI ERA UN APROPIAT A LUI BEN LADEN venise dIn Afganistan cu misiunea de a atrage tineri musulmani in a deveni ” suicide bombers ” . EI trebuiau sa fie trimisi in Europa cu scopul de a ucide oameni nevinovati si a creia un nnumar cat mai mare de victime. Liderul celulei era cetatean al ARABIEI SAUDITE avand numele de Musaab Ahmed Mohamed Mujall. Camarazii sai celula se numeau Monir Nabhan, Yousuf Ali Mohamed Al Balushi, Aymen Ahmed Fouad Jadkareem and Asad Abrar Qureshi……. La ordinul special al presedintelui Romaniei Traian Basescu acest protocol al eliberarii este repetat in sute de cazuri. Oparte din teroristi sau banuiti de a fi teroristi se intorc in cateva luni in timp ce altii continua JIHADUL in Liban, Afganistan sau Cecnia. Multi dintre ei devin agenti sau colaboratori ai serviciilor speciale romanesti. . Cazul cel mai uluitor este cel al lui I.Lesch. Acesta ntentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile acestuuia de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane din Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”…….. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor despre acest incident : “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu …………….. Am trimis o scrisoare noului ambasador al USA Mark Ghitensten despre aceasta grava si unica situatie.
  Robert Horvath USA New York ……….date de contact persolal :
  http://www.devagallery.com

 2. REGIMUL MAFIOT BASESCU IN ATENTIA IN DIVIZIUNII ANTICRIMINALE ALE DEPARTAMENTULUI DE STAT !
  ( DESVALUIRILE LUI ROSCA STANESCU DAU ROADE)
  COMUNICAT
  EMBASSY OF THE UNITED STATES
  BUCHAREST ROMANIA

  GENERAL CORRUPTION

  Fraud and corruption reporting
  The Office of Overseas Prosecutorial Development, Assistance and Training (OPDAT) operates the Resident Legal Advisor (RLA) program that is part of the Criminal Division of the United States Department of Justice in Washington. The information contained herein includes a program description and specific comments about corruption and fraud.

  Pursuant to the RLA program an experienced resident federal prosecutor provides advice to the government of Romania and to the Embassy on reformation of Romanian criminal laws and procedures. Past and current RLA projects include the topics of money laundering, drugs, corruption, undercover operations, witness protection, forfeiture, speedy trial, guilty pleas, plea bargaining, cybercrimes, bank fraud, and ethics. In addition, the RLA serves as the chair of the mission-wide effort to battle corruption. The RLA is not available to serve as a lawyer for American or Romanian citizens for specific legal problems.

  Corruption
  Corruption is a serious problem in Romania. The RLA offers the following general observations, but persons with specific concerns are strongly encouraged to consult with their own legal counsel.

  American citizens seeking or doing business in Romania should be aware of the United States’ Foreign Corrupt Practices Act. (FCPA.) This law felonizes corrupt payments intended to induce the recipient to misuse his official position to wrongfully direct business to the payer or to those for whom the payer is acting. It includes acts by corporations, firms, officers, directors, corporate employees, agents, shareholders acting on behalf of covered firms and corporations, as well as acts by all foreign and domestic intermediaries on behalf of U.S. corporations. The penalties for FCPA violations include imprisonment for up to 5 years and various fines up to $2,000,000. The law also provides for alternate criminal fines up to twice the amount of gross gain to the defendant or gross loss to another, as well as various civil sanctions. The FCPA does not cover “grease” payments in for performance or expediting of routine governmental action.

  Commercial bribery can also involve other illegal activity to cover up the source of the funds used to pay the bribes and the trace of those funds. FCPA violations can be accompanied by mail fraud, wire fraud, stock fraud and tax fraud. Beyond these laws are a host of other felony laws that punish individuals who knowingly assist or protect those who engage in illegal corrupt practices. Under U.S. law those who conspire with and those who knowingly assist (aid and abet) lawbreakers are criminally liable. The criminal law also reaches those who are accessories, even after the crime had been completed, those who intentionally conceal the felony crimes of others and those who launder proceeds of certain types of crimes.
  ………….Options also exist that can involve the United States Department of Justice. Under the FCPA referred to earlier bribes paid outside of the United States to benefit a business operating in the United States are covered by the FCPA. If a covered company or domestic concern is directly or through intermediaries using bribery to obtain or sustain a business in Romania, it should be reported either to the FBI at post or to the Fraud Section of the Criminal Division of the United States Department of Justice in Washington. The contact person at the Department of Justice in Washington is Peter Clark, 202-514-0248.

  American citizens are encouraged to pass on their experiences to the Embassy. This helps us stay abreast of developments in this area. They may contact either the RLA or Consular Services. Department of State procedures require that the Embassy notify the U.S. Department of Justice about matters involving FCPA violations.

  It must be noted that the United States is no longer alone in its fight against foreign corruption. The Organization for Economic Cooperation and Development (OECD,) which consists of a number of the most economically developed countries in the world, has developed a treaty that requires signatories to outlaw foreign bribery in business transactions. Under this treaty the signatories must pass laws that criminalize such activity. The signatories have also agreed to monitor each other in the enforcement of these new provisions of domestic law.

  Options also exist that can involve the United States Department of Justice. Under the FCPA referred to earlier bribes paid outside of the United States to benefit a business operating in the United States are covered by the FCPA. If a covered company or domestic concern is directly or through intermediaries using bribery to obtain or sustain a business in Romania, it should be reported either to the FBI at post or to the Fraud Section of the Criminal Division of the United States Department of Justice in Washington. The contact person at the Department of Justice in Washington is Peter Clark, 202-514-0248.

  American citizens are encouraged to pass on their experiences to the Embassy. This helps us stay abreast of developments in this area. They may contact either the RLA or Consular Services. Department of State procedures require that the Embassy notify the U.S. Department of Justice about matters involving FCPA violations.

  It must be noted that the United States is no longer alone in its fight against foreign corruption. The Organization for Economic Cooperation and Development (OECD,) which consists of a number of the most economically developed countries in the world, has developed a treaty that requires signatories to outlaw foreign bribery in business transactions. Under this treaty the signatories must pass laws that criminalize such activity. The signatories have also agreed to monitor each other in the enforcement of these new provisions of domestic law.

  Options also exist that can involve the United States Department of Justice. Under the FCPA referred to earlier bribes paid outside of the United States to benefit a business operating in the United States are covered by the FCPA. If a covered company or domestic concern is directly or through intermediaries using bribery to obtain or sustain a business in Romania, it should be reported either to the FBI at post or to the Fraud Section of the Criminal Division of the United States Department of Justice in Washington. The contact person at the Department of Justice in Washington is Peter Clark, 202-514-0248.

  American citizens are encouraged to pass on their experiences to the Embassy. This helps us stay abreast of developments in this area. They may contact either the RLA or Consular Services. Department of State procedures require that the Embassy notify the U.S. Department of Justice about matters involving FCPA violations.

  Fraud
  Economic crime is a growing problem in Romania. Due to the high level of computer skills in this country cybercrimes [including internet fraud, credit card fraud, auction site fraud, and hacking/extortion schemes] are occurring on an increasing basis. American companies and citizens are very often the victims of this type of crime. If you have been victimized by this type of crime you may contact the US Secret Service Office at the US Embassy in Romania, the RLA at post or the FBI at post [for extortion schemes.]. It is important that you save any emails or documents that were generated as a result of the fraud. You should also notify the relevant credit card companies forthwith, and make immediate efforts to retrieve your goods or funds if they have not yet been delivered.

  Arrests
  If you are arrested, you should ask the authorities to notify a US consul. Consuls cannot get you out of jail (when you are in a foreign country you are subject to its laws.) However, they can work to protect your legitimate interests and ensure you are not discriminated against. They can provide a list of local attorneys, visit you, inform you generally about local laws, and contact your family and friends. Consular officers can transfer money, food, and clothing to the prison authorities from your family or friends. They can try to get relief if you are held under inhumane or unhealthful conditions.

  Arrests
  If you are arrested, you should ask the authorities to notify a US consul. Consuls cannot get you out of jail (when you are in a foreign country you are subject to its laws.) However, they can work to protect your legitimate interests and ensure you are not discriminated against. They can provide a list of local attorneys, visit you, inform you generally about local laws, and contact your family and friends. Consular officers can transfer money, food, and clothing to the prison authorities from your family or friends. They can try to get relief if you are held under inhumane or unhealthful conditions.

  Acest comunicat este inceputul sfarsitului pentru mafiei Basescu. Zeci de companii doar americane cu numele, dar in realitate umplute cu securisti , hoti si banditi au intrat in atentia legilor americane. Am atentionat nu demult Criminal Division of the United States Department of Justice in Washington despre ( sper ultimul ) scandal Basescu in care sunt involvate companiile americano -romanesti. AM CERUIT ANCHETAREA LUI TRAIAN BASESCU de catra cele mai inalte institutii americane SENATUL si CAMERA REPREZENTANTILOR Am mentionat ca COMPANIILE REPREZENTATE IN ROMANIA DE ASOCIATII LUI MIRCEA BASESCI FRATELE PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU ,SUNT COMPANII AMERICANE. IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN , ZIARIST SPECIALIZAT IN INVESTIGATII , PRESEDINTELE UNEI COMPANII DE FILM SI TELEVIZIUNE , REPREZENTANT IN USA AL MEDIEI JAPONEZE SI EUROPENE AM SOLICITAT OFICIAL
(IN SCRIS ) DESCHIDEREA UNEI ANCHETE INSTITUTILOR AMERICANE SPECIALIZATE. (U.S Department of State , Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms., FBI, TFI, etc )
 Companiile reprezentate in Romania de asociatii lui lui Mircea Basescu sunt
 GENERAL DEFENSE CORP. USA si NAVIGATOR DEVELOPMENT LLC, USA si sunt licentiate de U.S Department of State si de Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms. ACEST COMUNICAT OFICIAL ESTE O LOVITURA DE MOARTE PENTRU MAFIE SI O ZI BUNA PENTRU ROMANIA.
  Robert Horvath USA http://www.devagallery.com 5sept 2009

 3. CONSULATUL GENERAL AL ITALIEI IN NEW YORK
  690, Park Avenue 
New York, NY 10065
  Consul General
  Francesco Maria TALÒ
  Stimate domnule Francesco Maria TALÒ
  Am fost onorat sa va cunosc in Tokio in 1989 cand v-am luat un interviu pentru o statie de
  televiune japoneza. In aceste zile lucrez la o ancheta jurnalistica despre pericolul terorist provenind din
  tarile din rasaritul Europei. Fac referinta la doua actiuni ale autoritatile italiene indreptate impotriva teroristilor
  proveniti din Romania si o incercare de transport ilegal de armament romanesc catre USA.
  Actiunile serviciilor speciale italiene au atras atentia mediei mondiale. Indraznesc sa va deranjez cu o
  rugaminte. Va rog sa ma ajutati sa gasess documente despre aceste actiuni si posibilitatea de a discuta cu specialisti italieni in cunostinta de cauza. Va multumesc anticipat.
  Robert Horvath USA DATE DE CONTACT PERSONAL http://www.devagallery.com

  1…….URIASE ACTIUNE AL QUEDA PORNITE DIN PORTUL CONSTANTA.
Nave militare NATO, GRECESTI IS ISRAELIENE bat valurile a treii mari Mediterana, Marea Neagra si Agee. in cautarea unui cargo de 1600 tone banuit ca
avand la bord o banda de teroriti Al Queda, pregatita sa atace a “fresh target “.
Autoritatile grecesti si israeliene sunt de mai multe luni in alerta maxima.
Vasul urmarit Sara este proprietatea unui grec Dimitris Kokkos si aunui pakistanez american pe nume , Rifat Muhamed. Kokkos a fost proprietarul unui vas specializat in contrabanda de arme Katrina , capturat de israelieni in Ianuarie. El A CONDUS DIN ROMANIA O URIASA RETEA TERORISTA AL QUEDA.. Compania sub care este inregistrata Nova Spirit Inc conducea sub nasul autoritatilor romane operatiuni navale AL Queda din portul la marea Neagra Constanta Nador .
La 6 august sase luni mai tarziu Sara a fost interceptata de autoritatile italiene in apropierea Siciliei. Echipajul de 15 marinari sa dovedit a fi o celula Al Queda avand pasapoarte false.
Asupra lor sau gasit $ 300.000 valuta ,harti detailate ale principalelor orase italiene si al Vaticanului.
CAPITANUL VASULUI SARA, ADRIAN POP SORIAN A DESVALUIT DETALII DESPRE OPERATIUNILE TERORISTE A CAROR BAZA A FOST ANI DE ZILE PORTUL CONSTANTA. VASELE PORNESC DIN PORT AVAND UN CAPITAN SI UN ECHIPAJ ROMANESC ( flotila cuprinde 4 vase purtand numele de Karine, Cristi, Sara si Twillinger ) In Nador Maroc deghzati ca marinari se urca operativi AL QUEDA. Ei preiau comanda echipajului roman. Ajunsi pe mare vasul schimba numete si steagul. In larg are intalnire cu alte vase preluand noi “marinari”. Ajungand in apropierea coastelor Europei de west dau semnale S.O.S, pretexand
ca sunt in pericol. Ajungand la tarm teroristii se pierd in masa de emigranti.
Nava Twillingher a fost capturata in apropiere de Triest cu 8 operativi pozand ca marinari romani. Kokkos si Mohamed sunt cautati cu infrigurare in jurul lumii. Ultimul ” constantean ” bun vorbitor al limbii romane este sef al opretinilor Al Queda
In Golful Piersic si Mediterana.
Investigatorii italieni au ajuns la concluzia ca operatiunile teroriste pornind pornind din portul romanesc Constanta continua aproape nestingherite si in ziua de azi.

  2- Romania este o poarta de intrare in Europa a terorismului islamist, cu legaturi surprinzatoare care duc in Italia, comenteaza Panorama, suplimentul saptamanal al cotidianului “La Repubblica”, in editia sa electronica de luni
  O CONVERSATIE INTERCEPTATA VORBESTE DESPRE EXISTENTA A ZECI DE TABERE DE ANTRENAMENT
  TERORISTE IN ROMANIA.
  O conversatie interceptata de politia italiana intre Bechir Kaouana, un tunisian in varsta de 37 de ani arestat in provincia Bergamo si un alt suspect, a scos la iveala elemente ingrijoratoare. Cei doi au discutat despre “organizatia al-Qaida si zeci grupuri care se ANTRENEAZA in Romania”, potrivit ordinului de arestare semnat de judecatorul insarcinat cu ancheta, Luisa Savoia.

  3-ARME ROMANESTI INTERCEPTATE IN ITALIA
……….. Vaporul cu cele 8.000 de pusti Kalasnikov si 11 mitraliere grele, trimise de MApN ( Romania ) plecase din Portul Constanta si urma sa fie descarcat la New York, dar a fost oprit in Portul Gioia Tauro
Garda Financiara italiana a interceptat un transport de circa 8.000 de pusti-mitraliera Kalasnikov, prezentate drept “arme comune”. Acestea se aflau la bordul unui vapor sub pavilion turcesc, “Adnan Bayraktar”, care plecase din Portul Constanta pe 14 aprilie, cu destinatia Statele Unite ale Americii. Conform editiei online a publicatiei italiene “Panorama”, cele 8.000 de arme erau insotite de incarcatoare si baionete, precum si de 11 mitraliere grele. Expeditor este statul roman, prin Ministerul Apararii Nationale si societatea Romtehnica. Destinatar: o firma specializata din statul american Georgia. Armele urmau sa fie descarcate la New York. Cele aproximativ 8.000 de pusti-mitraliera se aflau in trei containere, la bordul navei “Adnan Bayraktar”, care a plecat din Portul Constanta si se oprise in Portul italian Gioia Tauro, regiunea Calabria, pentru o escala. Procuratura regionala, care conduce ancheta, nu a dat publicitatii mai multe informatii despre persoanele fizice sau juridice implicate in transportul de arme, mai ales din pricina posibilelor implicatii internationale ale afacerii. Smecherie romaneasca: arme trucate Automatele de tip Kalasnikov sint deosebit de cautate pe piata neagra pentru ca au putere mare de foc, sint usor de manevrat si de intretinut. In plus, raportul calitate-pret este foarte bun. Conform specialistilor italieni, fabricantii romani au operat o mica modificare la armele din lotul aflat la bordul navei “Adnan Bayraktar”, astfel incit sa le impiedice sa execute foc automat (caracteristica specifica pieselor de armament clasificate drept “arme de razboi”, conform reglementarilor internationale). Prin operarea acestei modificari, exportatorii puteau sa le inregistreze drept “incarcatura de arme comune”.
Potrivit revistei “Panorama”, armele fusesera modificate pentru a evita ca incarcatura sa intre sub incidenta reglementarilor extrem de severe privind comertul cu arme de razboi. Totusi, dupa cum afirma reprezentantii autoritatilor italiene, modificarile nu erau permanente, expertii sustinind ca pustile-mitraliara puteau fi readuse cu usurinta la functia de foc automat. Potrivit BBC, desi unele state permit achzitionarea automatelor Kalasnikov de catre colectionari, doua amanunte i-au determinat pe italieni sa deschida o ancheta: faptul ca modificarile nu erau ireversibile si numarul foarte mare de arme gasite pe nava turceasca. Ancheta sa desfasoarat cu scopul de a se determina daca acestea nu erau totusi destinate uzului militar …

 4. Pingback: TREBUIE SĂ SCĂPĂM DE BĂSESCU, ALTFEL MURIM DE TOT! « MariaBarbu Weblog – idee şi expresie

 5. CHE companera Oana te saluta UNGURU.Companera Oana a citit si UNGURU aceasta postare ,ce sa-ti comenteze ?Nu o sa-ti comenteze nimic ,pentru ca ,,Tacerea ,,dar si faptele „sunt de aur ,si vorba de rahat:):):).Replica la @Adrian SM,,Sa vezi ce Kalasnikov masculin o sa-si cumpere @Oana :):):).Noah companera Oana iarta acuma pe UNGURU pentru glumele acestea deocheate,mai glumeste si omul ca sa uite de necazuri .CHE companera Oana te-a salutat UNGURU.

 6. Nu cumva domnul acesta isi face mai mult autopromo decat orice altceva? „Reprezentant, media, investigatie… vorbe goale si-un titlu prost!

 7. ARMELE ROMANESTI REPREZINTA UN DEOSEBIT PERICOL PENTRU STATELE UNITE !
  ( CONTRABANDA MAFIEI TRAIAN BASESCU)

  United States Diplomatic Mission to Bucharest, Romania
  Ambassador Mark Gitenstein

  Domnule Ambasador.
  In aceste zile asistam la un urias scandal national si in curand international. El se datoreaza dezvaluirilor lui Rosca Stanescu unul din cei mai cunoscuti si apreciati ziaristi din Romania. In calitate de cetatean american si ziarist specializat in investigatii am trimis o scrisoare oficiala Senatorului John Kerry-Senate Committee on Foreign Relations.
  Armamentul provenit din Romania reprezinta un pericol si o amenintare directa
  securitatii Statelor Unite si cetatenilor ei.

  UNITED STATES HOUSE OF REPREZENTATIVES’
COMMITTTEE on FOREIGN AFFAIRS
ASSAULT WEAPONS


  Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress
  THE WHITE HOUSE


  PREZIDENT
BARACK OBAMA
  Dear Mr. President:
The alarming prevalence of imported assault weapons in the US has put our nation’s police officers at risk. Returning to the Bush 41/Clinton enforcement of the ban on imported assault weapons will protect our brave police forces and all people throughout New York and the United States,” said Rep. Engel.
As a result, the civilian firearms market is flooded with imported, inexpensive military-style assault weapons, primarily from Romania. Importers are also able to skirt the restrictions by bringing in assault weapons parts and reassembling them with a small number of US-made parts. Assault weapon “parts kits” for assembly by individuals are also being imported. ATF has further weakened the prohibition by placing certain extremely problematic assault rifles on the “curios or relics” list, making certain firearms automatically eligible for importation.
Not only is the violence in Mexico already spilling over the border into the U.S., but the prevalence of imported assault weapons in the hands of criminals has made “officer survival” a critical issue for many urban law enforcement agencies. The Miami Police Department has reported a steep rise in the number of murders and other crimes committed with assault weapons; a Romanian WASR-10 (AK-type) assault weapon was ASSAULT WEAPONS
Chairman of the House Western Hemisphere Subcommittee Leads
Letter with 53 Members of Congress to kill two Fairfax, Virginia police officers in 2006; a Romanian WASR-10 assault weapon was used in a mass shooting that left eight dead at a mall in rural Omaha, Nebraska in 2007. The Associated Press conducted an analysis showing that the number of romanians
AK variants traced to crime by ATF has increased from 1,140 in 1993 to 8,547 in 2007. 
We ask that you direct ATF to act in accordance with the 1968 Gun Control Act and return to enforcing the ban on the import of all assault weapons, both those that are fully manufactured abroad as well as those imported as parts. By restoring these important restrictions, we will be able to help reduce violence here in the United States, while also sending an important signal to our friends in Mexico.
  Sincerely,

  1. Eliot L. Engel (D-NY)
  2. Michael N. Castle (R-DE)
  3. Carolyn McCarthy (D-NY)
  4. Gregory Meeks (D-NY)
  5. Christopher Smith (R-NJ)
  6. Alcee Hastings (D-FL)
  7. Jerrold Nadler (D-NY)
  8. Nita Lowey (D-NY)
  9. Joseph Crowley (D-NY)
  10. Bob Filner (D-CA)
  11. Barbara Lee (D-CA)
  12. Dennis Kucinich (D-OH)
  13. Ellen Tauscher (D-CA)
  14. Louise Slaughter (D-NY)
  15. Bill Pascrell (D-NJ)
  16. Marcy Kaptur (D-OH)
  17. David Price (D-NC)
  18. Eleanor Holmes Norton (D-DC)
  19. Edward Markey (D-NA)
  20. Chaka Fattah (D-PA)
  21. Jim Moran (D-VA)
  22. Robert Wexler (D-FL)
  23. Earl Blumenauer (D-OR)
  24. Brad Sherman (D-CA)
  25. Jan Schakowsky (D-IL)
  26. Gary Ackerman (D-NY)
  27. Henry Waxman (D-CA)
  28. Jose Serrano (D-NY)
  29. John Conyers (D-MI)
  30. Nydia Velazquez (D-NY)
  31. Rosa DeLauro (D-CT)
  32. Loretta Sanchez (D-CA)
  33. John Olver (D-MA)
  34. Betty McCollum (D-MN)
  35. Rush Holt (D-NJ)
  36. Linda Sanchez (D-CA)
  37. Albio Sires (D-NJ)
  38. Betty Sutton (D-OH)
  39. Donna Christensen (D-VI)
  40. Raul Grijalva (D-AZ)
  41. Sam Farr (D-CA)
  42. Jim McGovern (D-MA)
  43. Lois Capps (D-CA)
  44. Allyson Schwartz (D-PA)
  45. Patrick Kennedy (D-RI)
  46. Michael McMahon (D-NY)
  47. Donna Edwards (D-MD)
  48. Tim Bishop (D-NY)
  49. Pete Stark (D-CA)
  50. Doris Matsui (D-CA)
  51. Zoe Lofgren (D-CA)
  52. Paul Tonko (D-NY)
  53. Mazie Hirono (D-HI)
  Trebue sa mentionez ca armele care au inundat Statele Unite sunt produse la Cugir care este o intreprindere a statului roman. Operatiunea este condusa de A. Cazacu prin Romtehnica si Romarm . Faptul ca aceasta persoana este partenerul de firma cu fratele presedintelui atrage in special atentia. Aceasta actiune ostila Statelor Unite se desfasoara de multi ani si cu certitudine este condusa de seful statului Roman , Traian Basescu. Faptele sunt de o gravitate speciala si le voi face in curand cunoscute mediei
  americane si internationale.

  Domnule Ambasador.
  Presedintele Obama este un inversunat sustinator al interzicerii “ armelor de asalt “. Acest lucru a fost repetat de zeci de ori si reconfirmat acum cateva saptamani.
  “As President Obama indicated during the campaign, there are just a few gun-related changes that we would like to make, and among them would be to reinstitute the ban on the sale of assault weapons,reporters.”
  Wednesday Attorney General Eric Holder said that the Obama administration will seek to reinstitute the assault weapons ban which expired in 2004 during the Bush administration.
  (AP Photos/ABC )

  In concluzie actiunile iresponsabile ale mafiei armamentului aprobate de un presedinte inconstient pe nume Traian Basescu trebue oprite imediat. Va rog insistent a lua masurile
  necesare.

  Robert Horvath USA New York 11Septembrie 2009

 8. ARME ROMANESTI INTERCEPTATE IN ITALIA
  ……….. Vaporul cu cele 8.000 de pusti Kalasnikov si 11 mitraliere grele, trimise de MApN ( Romania ) plecase din Portul Constanta si urma sa fie descarcat la New York, dar a fost oprit in Portul Gioia Tauro
  Garda Financiara italiana a interceptat un transport de circa 8.000 de pusti-mitraliera Kalasnikov, prezentate drept “arme comune”. Acestea se aflau la bordul unui vapor sub pavilion turcesc, “Adnan Bayraktar”, care plecase din Portul Constanta pe 14 aprilie, cu destinatia Statele Unite ale Americii. Conform editiei online a publicatiei italiene “Panorama”, cele 8.000 de arme erau insotite de incarcatoare si baionete, precum si de 11 mitraliere grele. Expeditor este statul roman, prin Ministerul Apararii Nationale si societatea Romtehnica. Destinatar: o firma specializata din statul american Georgia. Armele urmau sa fie descarcate la New York. Cele aproximativ 8.000 de pusti-mitraliera se aflau in trei containere, la bordul navei “Adnan Bayraktar”, care a plecat din Portul Constanta si se oprise in Portul italian Gioia Tauro, regiunea Calabria, pentru o escala. Procuratura regionala, care conduce ancheta, nu a dat publicitatii mai
  multe informatii despre persoanele fizice sau juridice implicate in transportul de arme, mai ales din pricina posibilelor implicatii internationale ale afacerii. Smecherie romaneasca: arme trucate Automatele de tip Kalasnikov sint deosebit de cautate pe piata neagra pentru ca au putere mare de foc, sint usor de manevrat si de intretinut. In plus, raportul calitate-pret este foarte bun. Conform specialistilor italieni, fabricantii romani au operat o mica modificare la armele din lotul aflat la bordul navei “Adnan Bayraktar”, astfel incit sa le impiedice sa execute foc automat (caracteristica specifica pieselor de armament clasificate drept “arme de razboi”, conform reglementarilor internationale). Prin operarea acestei modificari, exportatorii puteau sa le inregistreze drept “incarcatura de arme comune”.
  Potrivit revistei “Panorama”, armele fusesera modificate pentru a evita ca incarcatura sa intre sub incidenta reglementarilor extrem de severe privind comertul cu arme de razboi. Totusi, dupa cum afirma reprezentantii autoritatilor italiene, modificarile nu erau permanente, expertii sustinind ca pustile-mitraliara puteau fi readuse cu usurinta la functia de foc automat. Potrivit BBC, desi unele state permit achzitionarea automatelor Kalasnikov de catre colectionari, doua amanunte i-au determinat pe italieni sa deschida o ancheta: faptul ca modificarile nu erau ireversibile si numarul foarte mare de arme gasite pe nava turceasca. Ancheta sa desfasoarat cu scopul de a se determina daca acestea nu erau totusi destinate uzului militar …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s