Numele meu e…

UPDATE: Eu de ce nu am stiut de asta?! Multumesc, Ioana Sandru!

 

Mi se spune în multe feluri. Acum sunt Ansatasia Marinescu, dar acesta nu e numele meu adevărat, iar soţia pictorului Marinescu nu e nici pe departe ceea ce aţi crede voi. Adevăratul meu nume? Nu l-am mai folosit de la cinci ani, de atunci de când pentru prima oară am ucis un om. Sigur că nu am vrut să-l ucid. Dar în mintea lui am citit că dacă nu o fac eu, o va face el cu mine.

Mai întâi să vă explic: Sunt din sud-vestul Siberiei, mai precis din Kurgan, da, chiar din capitală. Am înţeles târziu ce s-a întâmplat, cum la fel de târziu am înţeles de ce nu sunt un om normal, ci o ciudată. Adevăratul meu nume e Patya Pleageya, dar Angajatorul îmi spune Pia, cred că e mai simplu aşa. Nu ştiu cine e Angajatorul, pentru că îşi poate schimba forma. Nu, nu e magie, se foloseşte de mintea oamenilor, noi le spunem preschimbători, aşa cum ei îmi spun mie cititorul de minţi. Şi părinţii mei au făcut parte din această rasă aparte – ciudaţi.

S-au întâmplat multe până am ajuns să lucrez ca asasin pentru diverse guverne, dar zece ani din viaţa mea lipsesc. Iar eu ştiu un singur lucru. După această ultimă misiune, voi afla cine a dat ordinul uciderii familiei mele.

Probabil vă întrebaţi ce e cu soţul meu. Nici eu nu ştiu ce e cu el. El e pictor, dar în afară de mine nu cred că-l mai cunoaşte cineva. Nu iese din casă şi tresare ori de câte ori sună telefonul, cu toate că de şase ani, de când suntem împreună, nu l-a căutat nimeni. Priveşte pe fereastră în fiecare zi şi femeia care îi rămâne în minte o pune pe pânză. De când ne-am căsătorit mă roagă să-l las să mă picteze. În ziua în care am spus că accept, el a ştiut că nu o să mă mai vadă niciodată. Aşa crezusem şi eu, şi totuşi, viaţa nu e exact aşa cum o programăm.

Un singur lucru mai am de spus pentru a vă face să mă înţelegeţi: Dacă aş fi murit în dimineaţa aceea, aş fi pierdut întreaga suferinţă. Nu numai suferinţa mea, ci şi pe a celorlalţi. Cu singurul amendament că a celorlalţi îmi face plăcere.

Nu sunt o femeie obişnuită, dar lucrul ăsta nu l-am ales eu. Nici cei care mi-au dat viaţă, ci aceia care m-au vrut moartă încă de când m-am născut. Într-un fel au reuşit, pentru că mi-au distrus sufletul şi lumea copilăriei. Cea în care tronau zânele, elfii şi alte creaturi fantastice. Dar ştiţi ceva? Viaţa nu e deloc fantastică. Nici un pic de mister.

Şi cu asta sper că v-am convins.

27 comentarii la “Numele meu e…

 1. Of! :)) Nu ma cheama Cristian, ci Cristina, dupa cum am scris si pe blogul Tritonic. In afara de asta, nu EU am scris review-ul, ci colega mea de la 4arte, Ioana Sandru. Multumesc! 🙂

 2. Ş-aici una uşor altfel, adică nu tocmai cu toate ţiglele pe casă? Ba şi rea, da’ numai un pic pe fund. Hâm, hâm, mă încearcă o suspiciune 😉

 3. Searbădă viaţă, una în care e LIPSĂ de zâne, elfi şi alte creaturi fantastice. Viaţa e fantastică dacă ai tu un pic de fantezie, dacă nu, fă rost (citeşte de-ale genului!) Nici un pic de mister…mamă, ce lipsă de sens…pentru mine e un mister şi ce voi picta peste o oră…şi ce voi îmbrăca deseară la cocktail , şi ce gândeşte pisi cănd priveşte fx, în zare. Mister care îi dă farmec. Ei, oi fi luat treaba prea în serios. 🙂

 4. ba o să vezi tu că viaţa e un mare mister, oricum te-ai numi, eu Vineri!
  aminteşte-ţi asta în fiecare zi cînd deschizi ochii, păşeşti, întinzi mîna, scoţi sunete… pot continua la nesfîrşit
  neviaţa… aia-i cu schepsis, da’ unde mai vezi, în ziua de azi, scriitori la care să le treacă prin cap să scrie despre aşa ceva?
  nu face vînzare 😉

 5. M3: cu tine nu vorbesc, din principiu 😀

  Mana, oricare ar fi, sper sa nu fie la fel de complicat 😛

  Darius, te uiti spre M3 si consideri ca ti-am raspuns 😉

 6. Darius, cum am zis, e de la aer 😛

  Crina, am treaba draga 😀 Nu am timp de vorba.

  Anamaria, asa e, dar nu e cazul personajului in cauza 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s