Aproape gata

vaduva-neagra

Încă două capitole, mai mult cu explicaţii. Apoi o recitire, ceva corectură stilistică şi alta gramaticală şi-i gata. Da, tiza lu’ Indicii.

Nu vă spun dacă a murit sau nu Preşedintele. Vedeţi voi, că de aia e carte.

Nu vă spun nici ce bloggeri au murit şi nici ce bloggeri au ucis. Că tot de aia e carte.

Nu vă spun nici măcar pe cine a mai dus Lala în pat. Că s-a dezis de Bogdan. De fapt, prea mult, nene, mai era nevoie şi de alţii. Cu siguranţă nu veţi afla nici ce a păţit Darius, că el le-a păţit cel mai rău 😆 – iar mă înjură un an. Şi nu vă spun nici de cine e îndrăgostită Lala de mai bine de şase ani. Oricum e un fel de dragoste imposibilă. Dar vă spun altceva, cu siguranţă următoarea carte cu Lala va fi un thriller. Unul lung şi greu. Am deja subiectul, pentru că mi l-a furnizat prima carte. Va fi cu mafie, da. Şi cu multe nebunii. Multe şi rele. Puteţi să vă închipuiţi că până acum Lala a jucat în serial, iar acum e cazul să dea reprezentaţii la cinema. Şi în principal, nici fragmente nu vă dau, pentru că aş dezvălui prea multe. Şi e foarte distractiv pentru că majoritatea nici nu ştiu cine e şi cine nu e în carte. Iar văduva neagră e o amintire, în caz că vă întrebaţi. A, şi avem şi o cobră. Şi ceva oameni spitalizaţi. SRI şi SPP. Ziarişti ameninţaţi. De fapt, toată ţara va înnebuni când va afla. Cum ce? Treaba mea 😀

Şi cam gata, într-o săptămână e întreagă. Apoi urmează ochiul critic şi o altă foială, şi gata de tot. Na. Şi ca să nu mă mai omoare Geocer, fie, voi lansa şi la Piteşti, într-o zi 😀

26 comentarii la “Aproape gata

 1. Am si eu 2 intrebari , daca se poate; sint cam de gaga, asa ca probabil o sa razi, dar apoi astept si raspunsurile:
  prima, de cat timp are nevoie estimativ un debutant in ale scrisului pentru a pune pe foaie o lucrare de 30-49 de pagini ?
  a doua, in cat timp ar putea sa scrie un roman destul de amplu, presupunand ca ar foarte bine stabilite ideile si ceea ce vrea sa scrie ?
  Multumesc.

 2. Dragos, puii mei, nu am de unde sa stiu. Asta depinde de fiecare in parte. De cat de bine ai conturata ideea in minte, de cat de bine manuieste condeiul, de timp si altele. Dar sa zicem ca le-ar avea pe toate si nu tine la perfectiunea intruchipata, pentru 30-49 pagini, presupun A4, nu ar trebui sa ii ia mai mult de doua luni, decat daca intre timp isi roade unghiile de la picioare.
  Pentru un roman amplu, nu stiu, aici e nevoie de mult exercitiu inainte. Sa zicem vreo doua romane proaste pana isi face mana. Ma rog, daca vorbim de un geniu, probabil ca primul roman va fi cu adevarat bestial si ii va lua cam patru luni sa-l scrie sau sapte ani – ambele cazuri s-au mai vazut. Doamneee, cat am scris si n-am zis nimic 😀

 3. Asta stiam si eu, ca depinde foarte mult de persoana, ca sunt unii care scrie foarte usor, altii extrem de anevoios. Dar eram curios sa aflu parerea cuiva „din interiorul fenomenului” ! 🙂
  Asa 10x inca o data, e bine de stiut ! 🙂

 4. Mai Oana, eu chiar nu te inteleg. Adica citesc si recitesc ce-ai zis acolo si tot mi se pare ca pic de undeva de pe alta planeta. Pai cand am zis eu, stimata si iubita scriitoare ca am de gand sa te omor? Doamne fereste ! Eu nici macar pe Ioana n-as fi in stare s-o ating cu altceva decat cu o nuia pe spinare. Dar de-aici si pana la crima e drum lung. Adica, pentru agresiune corporala se iau 2-3 ani cu suspendare, dar pentru crima cu premeditare … cam 20 de ani, nu?
  Asa ca stai linstita, de omorat n-o sa te omor. Doar o sa te bat. La cap. Si doar cu vorbe, nu cu vreun retevei.

 5. Aaa, era sa uit : lansare la Pitesti tot trebuie sa faci. De-asta nu scapi nici daca te omoara cineva ! Cica ai fi facut tu una cu „Razboiul reginelor” acum aproape un an de zile, dar pe vremea aia eu eram inca in fasa, deci nu te-am putut promova. Ia fa mataluta una acum si-ti promit eu ca te promovez gratis si vei avea de-adevaratelea participanti. Chiar de-o fi sa vin doar eu, ar trebui sa stii ca fac cat 10 (cand e vorba de baut si de mancat, la ce te-ai gandit?)

 6. stai stai, nu am ințeles. Am avut impresia – nu mă întreba why and how – că e programată pentru.. martie. Mi s-a părut cam mult dar mno, mă bag? Așadar, ultimatum, cam într-o săpt. e gata următoarea din Indicii?

 7. Silvanna, ei, nici chiar o saptamana, adica dupa mine da, intr-o saptamana va fi gata. Dar apoi stii tu, trece prin filtre si alte cele, cam o luna tot va dura, poate si putin mai mult. Oricum, o sa fac un concurs si cu asta, imediat ce va pune Bogdan la cale ultimele detalii. Eu scriu de zor, deci din partea mea nu e problema.

 8. Oana, asta e coperta cartii? Intreb si eu!
  Te astept la Van Gogh…Doamne, am avut o sptamana…nu e de povestit, dar acum e ok, sper! Pa! 🙂

 9. Gina, multumesc, dar nu stiu pentru ce sunt felicitata 🙂

  Nicu, se va numi Sarutul Mortii, dar nu e cu Lala, e cu alta nebuna 😛

  Mirela, nu, nu e asta 🙂

 10. Crina, pai de la aproape, la gata, mai is ceva pasi 😛

  Darius, asa gandesc si eu in ceea ce te priveste 😀

  Geocer, clar, vin doi oameni 🙂

  Scuze oameni buni, dar mai intarzii putin, sunt cam obosita si momentan nu pot gandi 🙂

 11. Da, da, da!!! Lansare la Piteşti!!! 😀
  Mulţumesc pentru premiu, Oana. Ups, trebuia să scriu la postul respectiv? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s