Primiţi cu Băsescu?

Asta s-a întâmplat acum, adică la 19:55, cu aproximaţie – în cazul în care găsiţi vreunul din ăia morţi, să ştiţi că n-am fost eu.

Erau vreo şase oameni, toţi îmbrăcaţi în portocaliu. Trei la trei. Trei doamne în etate bine şi trei neni nici, nici. Băteau la uşi şi încercau să intre în casele vecinilor mei. Nimeni nu i-a primit. Au bătut şi la uşa mea. Eu m-am uitat pe vizor şi am zis: „Ăştia sunt după bani”. Xreder priveşte prin acelaşi vizor şi-mi face cu ochiul. Deschide.

Una din doamne spune: „Suntem cu campania domnului Băsescu, ne primiţi o clipă?”.

„Mnu!”, zic eu categoric.

„Îl susţineţi pe domnul Băsescu?”, întreabă femeia.

„În nici un caz” zicem amândoi.

„Ei, voiam să facem un sondaj, dar dacă aveţi altă opţiune noi trebuie să v-o respectăm”.

„Exact aşa trebuie”, am spus. Iar doamna, cu alaiul, a pornit la următoarea uşă, unde, vecina, mai nervoasă din fire, iese şi urlă pe toată scara:

„Mai plecaţi dracului cu handicapatul ăsta de aici. Sunteţi peste tot în oraş, nu mai poate omul respira de Băsescu”.

Şi-a trântit aşa de tare uşa că s-au zguduit şi pereţii mei. Dacă aş fi plăcut-o măcar puţin pe vecina din faţa mea, bârfitoarea blocului, aş fi ieşit şi i-aş fi strâns mâna. Dar ţinând cont că n-am astfel de sentimente faţă de ea, şi nici nu vreau să-i strâng mâna, m-am abţinut. Dar am zâmbit în sinea mea gândindu-mă că noi am fost cam politicoşi.

Dar, în apărarea vecinei nebune, trebuie să vă spun că toată ziua pe centru se plimbă nişte puşti îmbrăcaţi în portocaliu. Ce fac ei? Habar n-am, m-am tot ferit să le apar în faţă. Şi dacă îi văd pe acelaşi trotuar cu mine, prefer să traversez.

Aşa că nu, nu primesc cu Băsescu. Alte oferte?

22 comentarii la “Primiţi cu Băsescu?

 1. N-ati facut deloc bine!
  Trebuia sa zici ca tu l-ai sustine un pic pe fund, dar X nu vrea, iar ca sa se mai gandeasca l-ar ajuta vreo dooj de milioane. Stiu din surse sigure ca au buget mare pt cumprat de voturi. Deci scoteai de-o pereche de cizme, cu care, fireste, la urna ii daceai un sut in cur idolului lor… 🙂

 2. Carmen, cu Obelix si Idefix 🙂

  M3, mno, daca is fraiera 😀 Daca mai vin asa fac.

  Denis, niet, nu primesc decat cu banii la vedere 😉

  Vania, macar la tine s-a terminat 😛

 3. Oana, imi pare rau ca inca n-ai aflat, dar asa esti tu : cam neinformata. Nu-i nimic, iti spun eu : blogosfera romaneasca are propriul candidat. Da o fuga la mine pe blog ca sa vezi cine este. Si ca sa nu crezi ca blogosfera asta e ceva omogen si voteaza in unanimitate, o sa observi (daca o sa citesti comentariile) ca amicul nostru Canguru’ are si o opinie divergenta. Parerea lui !

 4. Păi… eu zic sa ne mulţumim cu Băsescu, altfel iasă Antonescu sau Geoană şi atunci toţi care nu ne tocim fundul pantalonilor stând pe un scaun în parlament va trebui ori să ne gândim serios la emigrare ori să acceptăm că până şi nepoţii nepoţilor noştri vor muri de foame în ţara asta pentru bunăstarea unor politicieni.
  Nu mă dau în vânt după Băsescu, dar să ne ferească sfinţii de Geoană şi de partidul aflat în spatele lui. A-l vota pe Geoană preşedinte este sinonim cu a da ţara pe mâna lui Iliescu şi a lui Hrebenciuc.
  Antonescu ar fi mai bun ca preşedinte, dar cu ce partid are în spate cred că până şi WC Tudor ar fi o alegere mai înţeleaptă.
  PS. Nu stiu cum sunt alţii dar eu cel puţin sunt sătul să merg la vot pentru a vota un tembel pentru a nu ajunge preşedinte un prostănac corupt aflat în fruntea unei organizaţii de tip mafiot sau conducătorul castei găinarilor mărunţi.
  Oare când vom avea şi un candidat la preşedinţie pe care să-l alegem din convingere şi nu pentru a evita dezastrul şi mai mare?

 5. Feri, multumeste-te tu cu Basescu, eu il prefer pe oricare altul. Daca iti place dictatura n-ai decat. Nu ma pot pune eu in fata dorintelor tale 😉

 6. Ca-ntr-un policier, se vede ca le scrii… Cum ti-ai facut rost repede de alibi… Cat despre topic, as inversa topica unei zicale de pe Tamisa: No thanks, but thanks! Vreti si traducerea? Interpretati cum doriti… 😉

 7. Denis, vestimentatia portocalie nu ma deranjeaza cu nimic 😉

  Canguru, mereu imi fac rost de alibi 😉 Iar Fara Canguri e cartea Luciei Verona, de acolo ar trebui sa simti elementele negative 😀

 8. Halloween-ul e mâine, dar tocmai de aceea tebuie să ai la tine o baghetă magică, o pălărie de vrăjitoare, un dovleac pitic, ceva care să alunge spiritele rele!
  Cum se spune, happy Halloween!
  În caz că întâlnești elful!

  Și o sâmbătă frumoasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s