Despre regina elfă

UPDATE DE INCEPUT: Ca sa fie treaba treaba, o noua recenzie cu regina

După cum vedeţi nu mai scriu pe blogul dinastiilor, pentru că, de o da domnul Darius, o să am un blog pe punct ro pentru Crime, şi pentru că… Staţi încet, explic imediat.

După cum am spus dinastiile se vor termina după patru cărţi. E posibil ca într-o zi să merg şi pe partea masculină a basmului. Dar nu vreau să promit nimic pentru că nu ştiu când se va ivi acea zi. Apoi, orice carte care vi se va părea a fi SFFH, de fapt va fi Aventură. Ori Tritonic mă încadrează în această categorie, ori altă editură îmi propune să am o colecţie de aventuri 😆 Mamă ce înjurături o să-mi iau pentru asta. Hi hi hi.

Nu, „Regina elfă” nu va fi lansată la Gaudeamus, în ciuda planurilor măreţe pe care şi le-a făcut Bogdan. Pot să ţin cartea în mână dacă e nevoie şi să spun că e o carte ce nu trebuie citită sau cumpărată sub nici un pretext, mai ales că nu face parte din genul SFFH. Deci nu face parte din acest gen. Puteţi să-i atribuiţi orice alt gen doriţi voi, dar nu ăsta. Ştiu că Bogdan îşi făcuse speranţe că voi lansa alături de Liviu Radu. Îl ador pe Liviu Radu şi e un om de nota zece, dar nu voi face asta. Şi da, Bogdan află de pe blog toate astea, pentru că azi nu am avut treabă cu el ci cu Iulia, aşa că am uitat să-i comunic comunicarea 😉 Mă rog, am uitat să-i spun şi alte lucruri, dar i le voi transmite mâine, acum n-am chef să o iau de la capăt, mai ales că am alergat ca o nebună pentru ştie el ce. Louis să facă bine şi să vină cu autograful în dinţi, altfel îl dau afară din oraş fără drept de apel 😛

În ciuda acestui fapt la Baia Mare va fi lansată „Regina elfă” 😀 Comic, ştiu, dar nu pot lansa două zile la rând Indicii Anatomice, iar celelalte manuscrise sunt doar în pc-ul meu, aşa că nu le pot pune la bătaie. Asta dacă nu se gândeşte repede vreo editură că vrea să publice ceva de genul Thriller-fantasic sau Horror-amour, dacă există aşa ceva 😀

Şi eu mă întreb cum voi prezenta Regina, probabil ca făcând parte din colecţia Tritonic Junior şi cam atât. O să spun o poveste din aia de o să sucesc mintea auditoriului şi o să-i conving pe toţi că nu e nimic fantasic în cartea aia. Că toate s-au întâmplat pe vremea când trăia Pazvante Chioru’.

O, şi da, voi da supremaţia celor ce scriu hard-uri. Ba chiar mă închin în faţa lor, dacă va fi nevoie voi trece şi la autoflagelare. Orice pentru binele SFFH 😀 Zău că nu-i o problemă.

De acum încolo voi spune tare şi clar: CARTE PENTRU ADOLESCENŢI, cu toate că şi aşa va fi naşpa, vă spun eu. Dacă e pentru adolescenţi nu intră în SFFH, nu? Adică are deja o etichetă, doar nu o să punem o sută. Zău aşa.

A, şi pentru că cineva mă întreba zilele trecute dacă are vreo legătură faptul că micşorez seria cu grupul celor mici, păi nu are. Chiar nu are. Pur şi simplu nu mai pot scrie la ea. Asta e singura problemă. Că dacă aş fi fost chiar aşa nervoasă pe acel grup sau dacă i-aş fi băgat în seamă, aş fi ajuns la cincisprezece cărţi, numai aşa de-a dracu’. Dar nu are. Nu am o motivaţie clară, poate doar o plictiseală în ceea ce priveşte subiectul. Şi faptul că am multe altele în cap care nu îmi mai dau răgaz şi pentru dinastii. Deci cam asta este. Dacă ne vom vedea cumva la Gaudeamus va fi cu o văduvă neagră, dacă nu, poate ne ciocnim printre rafturi la cumpărat de cărţi 😉 Nu moare nimeni dacă ratează un Gaudeamus, zău aşa.  

17 comentarii la “Despre regina elfă

 1. Mai soro, dar cu lansarea aia de la Pitesti, care-i treaba? Ca mai e o saptamana si vad ca tu nu dai niciun semn, n-o promovezi in niciun fel. Iar dupa aceea o sa te plangi ca nu ti-a venit lumea ! Pai se poate? Afis nu ai, pe blog nu scoti nicio vorbulita … Si eu, care ma laudam ca-ti aduc lume acolo. O sa vin eu si cu mine ! Care facem cat 10, e adevarat, dar n-o sa cumparam 10 carti, totusi !

 2. Bine, bine, am rabdare. Gata, nu mai zic nimic, ca cine stie la ce cazne ma mai supui in urmatorul roman. Desi, nu cred ca va mai fi cazul. O sa ma omori inainte sa te apuci sa-l scrii !

 3. Oana, anunt-o te rog, pe CELLA ca se pare ca s-a rezolvat cu blogul. Fie ca citeste mailul de la mine, fie ca intra pe mess
  mersi, nu stiu unde e Cella!
  Banuiesc ce e de la Firefox, sa porneasca cache-ul, sa schimbe browserul si se rezolva…blogul n-are nimic. de la altceva e povestea.
  (Anunt-o, te rog, sa intre pe mess,)

 4. Mirela, pe cuvant ca nu stiu cum sa o anunt sa intre pe mess, ok, o sa-i dau un telefon 🙂

  Silvanna, ba e lansata, dar trebuia sa o mai lansez si la Gaudeamus. E si pe piata, lasa ca iti explic eu tie intre patru ochi, daca nu mi-o lua-o Shauki inainte 😉

 5. Da, ma bag in discutie ca de obicei… eu as clasifica Dinastiile ca high fantasy. Nu cred ca e ceva gresit. Merge si ca SFFH. Dar hai sa fim seriosi, cartile astea depasesc cu mult Aventura! Sa inteleg ca dupa ce termini Dinastiile nu o sa mai lansezi nimic fantasy? Oricum, cred ca maine ma apuc si eu de Indicii Anatomice… Inca ceva, daca nu te superi: imi permiti sa te adaug in lista de messenger?

 6. Magykhurin, nu spune ca e high fantasy ca o sa te urasca jumatate de tara, tine pentru tine daca nu vrei sa te arunce cine stie cine prin vreun sant „din greseala” 😀 O sa mai public, dar doar pentru copii foarte mici sau pentru oameni foarte mari. Inca nu stiu, vom vedea. Si da, poti sa ma adaugi in lista de mess, de obicei nu ma intreaba nimeni chestia asta 😛

 7. Crăiasă m-ai zăpăcit… că nu eram eu şi-aşa o zăpă turbo-incurabilă 🙂
  Am reţinut ceva, totuşi : Horror-amour,… mie-mi sună a părechea TB-Cocoş Nutzi :)))
  Succes să ai la absolut toate lansările ! Cu sufletul îţi sunt alături!
  respecte şi stimă,
  Sibilla

 8. Tre sa publici pentru copii mici, lasa ca pentru oameni mari ai mai scris! Si musai astept Gaudeamusul sa ne vedem pe acolo!

 9. Oana, daca as fi in locul tau, eu m-as mandri cu „Regina elfa”. E o carte reusita, dupa parerea mea :D.

  Pot sa adaug si eu ID-ul???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s