Comunicat de Baia Mare

COMUNICAT DE PRESĂ

 

                        Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu, Baia Mare în parteneriat cu Editura Tritonic, Bucureşti deruleaza în zilele de 11-12 noiembrie 2009 ediţia a II-a proiectului „Să ne cunoaştem scriitorii contemporani”.

            Scopul proiectului este de a diversifica oferta de servicii către cititorii tineri şi de a strânge legăturile cu bibliotecile şcolare întru acelaşi scop nobil, lectura ca mod de viaţă.

            Tema propusă pentru această ediţie este: „Crime şi investigaţii între literatură şi realitate” şi-i avem ca invitaţi pe: scriitoarea de romane poliţiste şi fantasy, Oana Stoica – Mujea de la Bucureşti, un criminalist de la Serviciul de Crime şi Investihgaţii din cadrul IPJ MM, d-l Bogdan Hrib – directorul Editurii Tritonic, Bucureşti şi scriitorul portughez Luis Miguel Rocha.

            Obiectivele specifice acestei ediţii sunt: cunoşterea scriitoarei Oana Stoica – Mujea, stimularea memoriei şi a abilităţilor investigative, cunoaşterea unui criminalist şi a activităţii de investigaţii criminale, provocarea tinerilor de a-şi exprima public ideile apreciative sau critice, formarea şi dezvolatrea gustului pentru lectură.

            Partenerii bibliotecii -instituţii şcolare sunt:

1.Colegiul Naţional Vasile Lucaciu, director Delia Pop, bibliotecar- Diana Ionescu

2.Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, director Ioan Mureşan, bibliotecar- Angela Meşter

3.Colegiul Naţional Mihai Eminescu, director Marius Crăciun, bibliotecar- Maria Vişovan

4.Liceul Teoretic Emil Racoviţă, director Dana Glodeanu, bibliotecar – Gabriela Curtuzan

5.Liceul de Artă, director Cristina Nemeş Bota, bibliotecar-Helga Fortuber

6.Colegiul Economic Nicolae Titulescu, director Aneta Carpov, bibliotecar Ludmila Klocza

7.Liceul Teoretic Nemeth Laszlo, director Vlaicu Susana, bibliotecar Ivás Edith

8.Grup Şcolar C.D.Neniţescu, director Gabriela Heffler, bibliotecar – Dragomir Garofiţa.

            Prima parte a proiectului “Să ne cunoaştem scriitorii contemporani” ediţia a II-a cu tema „Crime şi investigaţii între literatură şi realitate”va avea loc miercuri, 11 noiembrie 2009, ora 13.00, la Salonul Artelor al Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu, Baia Mare. La eveniment sunt invitaţi câte 10 elevi din fiecare liceu partener, însoţiţi de bibliotecara şcolară. Întâlnirea va debuta cu un concurs pe marginea romanului poliţist „Indicii anatomice”de Oana Stoica -Mujea. Din cele 8 licee invitate vor participa la concurs 2(doi) elevi care vor fi citit cartea. În paralel cu derularea concursului un elev de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu va prezenta, pentru elevii spectatori, un material despre romanul poliţist ca gen literar. Întâlnirea va avea parte şi de cel puţin un moment surpriză, pe care, evident, nu vi-l divulgăm. După finalizarea concursului scriitoarea Oana Stoica – Mujea va sta faţă în faţă cu criminalistul invitat împreună cu care îşi va povesti din experienţele profesionale de scriitor şi investigator şi va răspunde la întrebările elevilor.

            Întâlnirea se va încheia cu anunţarea câştigătorilor şi invitaţia ca elevii câştigători să participe la festivitatea de premiere de joi, 12 noiembrie 2009, ora 13.00, la Salonul Artelor al Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu, Baia Mare.

                        Intenţia noastră este de a oferi tinerilor un dialog interesant şi un schimb de informaţii      despre cum construieşte un scriitor un roman poliţist, respectiv crima, mobilul crimei şi         personajele, şi cum se   investighează în realitate o crimă. Invităm de asemenea IPJ MM să ofere      tinerilor cu acest prilej informaţii utile pe subiecte de interes pentru această vârstă.

 

            Partea a doua a proiectului se va derula joi, 12 noiembrie 2009, ora 13.00 la Salonul Artelor al Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu, Baia Mare, unde va avea loc o triplă lansare de carte cu 3 autori publicaţi de Editura Tritonic.

1.Somalia, Mon Amour / al treilea roman din seria Stelian Munteanu – autori Bogdan Hrib şi Sofia Matei;

2.Papa trebuie sa moara / volumul II din seria Vatican – autor Luis Miguel Rocha din Portugalia;

3.Regina Elfa – autor Oana Stoica Mujea.

            Lansarea va debuta cu oferirea premiilor câştigătorilor concursului desfăşurat cu o zi înainte. Premiile vor consta în cărţi oferite de Editura Tritonic, aceasta fiind, de asemenea, parteneră cu noi în proiect.

            La lansare vor participa scriitorii: Oana Stoica-Mujea, Bogdan Hrib şi portughezul Luis Miguel Rocha. Moderatori: lect.dr.Crina Bud-Facultatea de Litere, UNBM şi Corina Şandor-Martin-manager de proiect, Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu, Baia Mare.

 

            Vă invităm să ne fiţi alături pe parcursul celor două zile de manifestări !

A, da, sa nu uit, primul pitestean care sesizeaza greseala va primi la lansarea din Pitesti un Indiciu cu autograf, free, desigur

36 comentarii la “Comunicat de Baia Mare

 1. Pai greseala e prea evidenta, incat as fi semnalat-o chiar daca nu ai fi pus un premiu pe capul ei : cunoscuta scriitoare Oana Stoica Mujea nu e din Bucuresti ci din …. Satu Mare, evident 😀

 2. No, uite cum imi ia cartea 😀 Bravo, oricum toti spun ca sunt din Bucuresti, deja incep sa ma cred si eu. Geocerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a castigat! Sa vii sa-ti iei cartea 🙂

 3. pentru ca degeaba raspunzi aici pentru ca nu stau sa intru de 1000 de ori la fiecare sa vad daca raspunde sau nu. d’aia. si te rog, scrie numele corect,daca vrei

 4. Aha, si uite ca ti-ai gasit si tu beleaua cu Alina. Ca ai scris Sruff in loc de stuff. Stufful, stii tu e ala care creste in delta si din care se face hartie pe care se tiparesc carti. Eu asa am tradus numele blogului ei : „Stuful ordinar”.

 5. vai, ce sa zic, imi stergi comul:)))
  totusi, eu tot raman cu parerea ca un on care traduce un cuvant in romana si pe celalalt il lasa asa cum e este idiot.

 6. Las-o in pace Oana, de ce-i stergi comentariul? Doar nu e prima (si nici ultima) care arunca cu epitete dupa mine.
  Odar ca n-a observat faptul ca amandoua cuvintele sunt traduse in romaneste. Acum, ca nu m-am priceput eu sa le traduc chiar asa cum ar fi vrut ea … asta este !

 7. Bravo, Ona, ai activitate bogata , asta e bine! Te va cunoaste si mai bine publicul, felicitari!
  Multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca iti plac Frunzele galbene…bestiale, ca pisicile! O seara frumoasa!

 8. Crina, corect, dar ce sa faca cu aceleasi doua carti? Repede ea de colo, lasa draga ca nu imi place sa stau in satul cu gropi 😛

 9. Pingback: Cărţi, lansări şi alte povestiri « Sătmăreanca

 10. Oana, Oanaaa…
  Ce zice druje Darius, ce zice, ce zice…. ?? Aaaaa ??? Notez acilea tot că dacă mă numişi consilieră şăfă, * sparg tot rup tot … *, da cine-mi decodifică ? Am voie să bag io traducere sârbo-turbo-sibilinească fără de indecii ? Permiteţi D-na Ministru ? 😉 🙂
  Ăştia din Baia Mare mă şi nervozează nervos, tot ei şi numai ei au parte de Crăiasă, că n-au Bibliotecă de bibliotecă şi onoarea să le calce pragul şi Crăiasa şi D-na Ministru Sătmăreanca, acu zbang şi Concurs de concurs, uf ! Şi-auzi-i neşte zbonuri că te-ar mai invita pentru nişte colaborări cu Ilustre Personalităţi internaţionale şi da, asta m-a răcorit, hi hi… să crape de oftică toţi ofticoşii pseudo-fariseo-pretenari-mioritici :)))) 😉
  Deci, în concluzie, Darius druje zice bine ce zice, da nu-i părerea lui, cred că a umblat la arhiva DGIPI, aia de-o căinează buldogul că-i prin fişiere cică :))) D-na Ministru, tre musai să-i daţi foncţie, că le are, ce-i al lui, e pus de-o parte.
  SUCCES, OANA !!!
  respecte,
  Sibilla

 11. @Filip
  Formularea corectă este „… că ele distruge fauna”. Dar chiar si așa, tot nu sunt de acord. Pentru că eu am un respect considerabil față de o curvă autentică, care spre deosebire de o tută cu acte, o fâță cu pretenții, o țoapa născută sau o zuză făcută, are calități strict intelectuale incontestabile. Unde mai pui ca e ancorata in realitate si niciodata nu se hraneste cu inpresii autoinduse despre evadarea ei personala din mediocritate. Deci, in concluzie, a mea de data asta, statutul de curva nu e la indemana oricui!

 12. Am datoria morala de a-i multumi Crinei pentru ca i-a fortat mana Oanei ca sa-mi dea drept premiu doua carti, nu doar una. In seara asta am intrat in posesia „Reginei Elfe”, cu autograf de la Oana, in numele Crinei. Si marti o sa am parte si de „Indicii”. Multumesc, Crina. Ca daca ar fi fost dupa Oana, n-as fi primit decat niste palme dupa ceafa (si vreo doua tigari, eventual) 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s