Steluţe multicolore

E aproape unu noaptea, iar eu sunt de la moartă în jos.

Am plecat vineri, după cum am anunţat, spre Gaudeamus. Am ajuns, m-am cazat şi am invitat-o pe Lucia la o cafea unde am vorbit în mare secret. Nu, chiar e un mare secret aşa că nu o să-l spun. Ceea ce vă pot spune e să cumpăraţi luni „Saptamana Financiara”(scuze, Lucia), dar nu în asta constă secretul. – A fost un târg cu multe secrete, important e să nu le uit –

Şi a fost vineri lansarea Crimescene Publishing cu Flacăra şi Tritonic, dar mai ales cu Flacăra. Unde a venit domnul Ciocan – îl ştiţi, purtătorul de cuvânt al poliţiei capitalei – soţii Morogan, George Arion şi restul 😛 . Oh, să nu o uit pe Bianca Brad care a participat la eveniment. Frumoasă femeie… eh.

Sigur că nu am vrut să-i iau gloria lui George Arion, aşa că am dispărut repede când lumea s-a repezit după autografe 😀

Frumoasa surpriză a consituit-o fiţuica „Barintown News” realizată de George Arion – puteţi încă să puneţi mâna pe ea la standul Flacăra, e gratuită. Aveţi patru pagini A4 de râs 😀 Să vă dau un exemplu sau două: „Oana Stoica-Mujea – Indiciile dumneavoastră anatomice sunt perfecte – 90-60-90” 😆 Sau: „Poliţist corupt asigură alibi fără cusur”. Vă asigur că aveţi de ce vă amuza. Doar puneţi mâna pe „Barintown News” şi vă veţi dori mai mult.

Bine, am terminat lansarea, s-au dat autografele, ne-am pupat, ne-am dat mâna, am luat şi noi autografe, iar eu am fugit s-o duc pe Lucia acasă. Apoi am poposit într-o locaţie secretă – eu v-am spus că a fost o chestie cu multe secrete – unde am avut de discutat multe secrete alături de Bogdan, Teodoraaaaaaa (dar Teo a fost mai preocupată de vinul pe care Bogdan şi l-a pus în poală 😛 ), George şi Alexandru Arion. Soţii Morogan, prietena lui Alex şi doamna de la radio. – Evident că trebuia să uit un nume 🙄 ). Ce am discutat acolo, eh, e secret de maximă siguranţă. Aşa că…

Am ajuns la hotel şi mi-am dat seama subit:

Mi-am uitat antialergicele – şi ştiţi cum e cu psihicul. Eheee, doar m-am gândit că le-am uitat şi m-au apucat toate alergiile. Drept urmare am dormit vreo două ore chinuite. Al dracu’ psihic. Dacă le aveam la mine, normal, nu mă apuca nimic. Dar dimineaţă am compensat întreaga nefericire cu un mic dejun în pat şi o cafea la sediul „Flacăra”. Unde iar s-au spus secrete. – Io cred că SRI-ul, în momentul ăsta, e foarte invidios.

Şi a început ziua de sâmbătă. Unde am aşteptat-o pe Silvanna care a venit pregătită să cumpere tot târgul, alături de tatăl ei şi două colege. Unde am aşteptat-o pe Manole care a ajuns în ultima clipă. Unde am întâlnit cârcotaşi 😉 şi m-am bucurat de prezenţa lui Liviu Radu. Şi, în sfârşit, pentru Dumnezeu, am reuşit să-i „fur” un autograf 😀 Aşa că întreaga serie „Waldemar” se află acum la loc sigur. Abia aştept să citesc şi această ultimă carte din serie. Dar poate Liviu Radu se gândeşte să apară şi cu ceva Junior. – aşa mi-am amintit că mai am un secret şi în privinţa Tritonic JT, devine frustrant 😦

Şi s-a lansat „Regina Elfă” după zânele lui Liviu Radu. Iar Silvanna a fost de-a dreptul excepţională. Recunosc că am avut emoţii pentru ea, în timp ce alţii aveau emoţii pentru mine. Vedeţi cum merge treaba? Nimeni nu are emoţii pentru el. La un moment dat am crezut că Silvanna s-a blocat, dar mi-a tăiat-o scurt să o las să zică 😀 S-a descurcat minunat. Şi trebuie să-i mulţumesc încă o dată pentru tot. Eu la vârsta ei, să-mi facă cineva ce i-am făcut eu azi, aş fi plâns. Vă jur. N-aş fi fost în stare să vorbesc în faţa oamenilor. Foarte mult m-a bucurat că Balin s-a oferit să o susţină pe Silvanna şi să o îndemne să scrie. S-ar putea să încep să am o părere foarte bună despre el, ceea ce mă sperie 😀 Ar fi unul dintre puţinii SF-işti care şi-ar da interesul pentru cei mai mici. Iar pentru asta chiar are toate aprecierile mele.

Oh, să nu uit să-i mulţumesc lui Liviu Radu că a rămas la lansarea Reginelor. Cred că a fost singurul SF-ist, dacă nu mă înşel. Dacă mă înşel îmi cer scuze. Eu m-am uitat tot timpul urât la Manole 😛 şi la Lucia. Evident. La câte complimente îmi face Lucia pe metru pătrat 😀

Încă o dată trebuie să le mulţumesc Luciei, Teodorei şi lui George Arion că s-au „chinuit” după mine prin târg. Încep să cred că am ajuns să chinui foarte tare nişte oameni.

La standul „Crime” o doamnă foarte drăguţă m-a băgat în seamă şi mi-a spus că „Indiciile” se vând foarte bine. Am stat puţin de vorbă şi mi s-a părut foarte drăguţă. A fost chimie, ce mai 😀

M-am întâlnit şi cu Horia de la care am furat două cărţi cu neruşinare – vă spun altă dată. L-am cunoscut şi pe Nicu şi l-am reîntâlnit pe Bebe. Dar m-am ciocnit şi de Marian Coman 😀 de câteva ori.

– Sunt convinsă că am uitat mulţi oameni, dar mă vor ierta. Pe alţii nu i-am uitat, dar nu merită atenţie – (Sigur că n-am uitat-o pe Simona care a semnalat evenimentul. Mulţumiri multe!)

Într-un final, după lansarea mea, am ţinut morţiş să o văd pe Andreea Marin, dar n-am apucat. Asta din pricină de ameţeli febrile. Aşa că am tulit-o spre casă alături de finii mei şi Xreder. După ce am mâncat parcă a fost mai bine, dar nu prea bine. Aşa că încă mă simt destul de rău. Ştiu, mimez perfect dispoziţia înfloritoare. Dar realitatea e interioară.

Şi trebuie să mărturisesc că la acest târg i-am simţit tare rău lipsa Crinei. Nici măcar n-am apucat să o sun cu toate că am vrut s-o fac în fiecare moment.

Dacă n-aş fi avut atâţia prieteni lângă mine, cred că aş fi omorât câteva persoane. Dar Lucia şi George Arion, prin simpla prezenţă, mi-au ţinut firea vulcanică în frâu. Desigur, mai era şi Silvanna în momentul în care era să fac o chestie tare urâtă. Aşa că m-am abţinut cu multă graţie. De data asta. Dar m-am simţit oarecum răzbunată de Bogdan.

Trebuie să-i mai mulţumesc şi Iuliei. Biata de ea. După târgul ăsta va fi un zombie.

Cu alte detalii voi mai reveni când Iulia îmi va da pozele. Dar acelea vor fi detalii în imagini 😀

Acum mă duc să mor puţin 😉

44 comentarii la “Steluţe multicolore

 1. Trebuia sa scrii pe capitole, ca am ametit cu atatea detalii. E clar, va trebui sa mai citesc de cateva ori postul asta. Felicitari pentru toate realizarile! Si sa stii ca ne-ai lipsit aici, pe blog! Numai eu am intrat de cateva zeci de ori, in asteptarea noutatilor.

 2. Canguru’, lipsa de net, lipsa de rabdare, lipsa de multe 😀 Merci pentru vizite. Am vazut ca v-ati luat la cearta intre timp. Ma gandesc daca trebuie sa va felicit pentru asta. Poate va dau un premiu 😉 Pana vineri ma gandesc.
  Dar ca sa nu va suparati pe mine pana atunci, nu o sa-l votez pe Base, nu l-am votat niciodata. Si cu asta punct. Daca va mai certati pe tema asta, voi fi nevoita sa chem OTV-ul. 🙂

 3. Revenind, cand am zis coada mai daunazi nu credeam sa ma refer la coada de o ora la intrarea in parcare la poarta C. Nu pot nici eu sa zic pe cine injurau cei de la ghereta si bariera ca e secret 😉 Una peste alta m-am bucurat ca prostu (ca nu-mi iese nimic 🙂 ) sa vad cum ies milioarde de cetateni cu kile grele de carti cumparate de abia le carau. Daca n-ati fi apucat sa pelcati, sigur mureati stiviti de multimi 🙂

 4. Pai e simplu, luni il iei pe nesuferitul ala si va infiintati in Pitesti sau ne vedem la jumatatea drumului, ca mai are si autostrada asta a noastra un bar, un fel de restaurant, o benzinarie… E?

 5. N-o sa apuc sa ma vad cu nesuferitu’, maine plec din buc. Iar el sta putin, pleaca inainte sa ma intorc .
  Dar! Stuffurile noastre de campanie va ramane sa stabileasca conditiile si data urmatoarei confruntari 😉

 6. Eu n-am ajuns, că-s cu șantierul 😦 Dar la lansarea cărții în care sunt personaj e musai să ajung! Sper să nu constat cum sunt gata moartă și îngropată în cartea ta! :))

 7. Oana, ne bucuram mult pentru tine, atat eu cat si MM. Ea a fost la Olimpiada iar eu cu … politichia. Pe urmatoarea, nu o mai ratam. Sunt sigur ca va exista si urmatoarea 🙂 Am interceptat de la SRI stenogramele discutiilor secrete. Stai linistita! Te imbratisam! GS & MM

 8. Oana felicitari si de la mine, sper sa ajung si eu in posesia cartilor tale, daca nu prin „furt” poate o sa le pot cumpara intr-o zi, ca prea m-ai facut curios

 9. Oana, macar tu nu esti redusa mintal daca nu-l votezi pe Base! Din cate mi-am dat seama, de pe blogul fiecăruia, tocmai v-ati ales cu trei redusi mintal in clubul nostru de lectura: eu, Dan Badea si Adi. Daca nu ne mai primiti, bine, dar daca ne primiti, trebuie sa ne suportati asa cum suntem: cu mainile tremurande ca la Parkinson, cu privirile in tavan, cu muci curgandu-ne din nas, band cafeaua cu paiul si facand pipi pe noi…

 10. Merci Oana pentru cuvintele bune.
  Nu am putut rămâne la lansarea Reginei, îmi pare rău. Motivul nu este nicidecum lipsa interesului ci…felul în care au decurs lucrurile. După cum prea bine şti au fos o serie de evenimene care deseori s-au suprapus. Aşa se face că eram la o altă lansare, cred că cel al Pelerinilor lui Brussolo ori lansarea de la Nemira.
  Iar Silvana…ei bine, cu ea este o înreaga poveste. Are toate atuurile necesare pentru a ajunge cândva o scriitoare. Deşi are doar 14 ani este capabilă să-şi exprime clar ideile şi are păreri proprii, numai că Dumnezeu dă la fiecare dar nu-i bagă în straiţă, altfel spus de ea depinde dacă este dispusă să parcurgă lungul şi sinuosul drum care duce de la talentul nativ la atingerea acelui nivel la care poate fi numită scriitoare. Însă cât timp voi vedea din partea ei că există interesul şi disponibilitatea de a depune eforturile necesare, eu voi fi alături de ea cu orice este necesar.

 11. Un articol cu multe secrete si cu multe multumiri !
  Cat despre cearta bloggerilor pitesteni, cearta desfasurata in lipsa ta, eu zic s-o ia de la capat si cu tine de fata, ca sa vedem cum iese.
  Pai pentru politica s-au gasit sa se certe? Adica, aia de sus cu ciolanul si cu traiul bun, iar noi ne certam pentru ei? Bravo noua !

 12. Geocer, ai dreptate, eu nu ma certam, doar va felicitam pentru reusita. 😀

  Canguru’, poti vota si cu Obama, nu asta era ideea. Noi ne intalnim sa citim, da-i dracu’ cu politica lor. Voteaza cu cine vrei, eu n-am de gand sa conving pe nimeni sa faca ca mine. Ce ar fi fost sa ma cert cu Lucia ca ea l-a votat pe Geoana si eu pe Antonescu? Ce dracu? Aveti 3 ani? Eu sunt convinsa ca nu o sa beau niciodata o cafea cu Geoana sau Base in timp ce vorbim despre carti. Asa ca ce conteaza mai mult? Clubul e al nostru, nu al lor. Clar?

 13. Feri, Silvanna este foarte matura pentru varsta ei, si ma bucur ca te-ai oferit sa o impingi de la spate. Merita! 🙂 Iar eu am incredere in tine ca autor. 😉

  Ion Dascalu, fara coliva, sunt in viata 😀

 14. Codeus, multam fain 🙂 Furtul ramane cel mai misto cand vine vorba de carti, crede-ma 😛

  George, nici un bai. Stiu ca ati fost acolo cu sufletul. Multam! Poate ne vedem la un pahar de vorba, treaba cu lansarile e obositoare 😉

 15. Mana, calma si tu, stiu ce ai patimit ieri 😉 Lasa, avem timp de lansari 😀

  Lucia, gata, scuze, era unu noaptea, gandeam tulbure 😀 Nu ma bateeeeeeeeeeeeeeeeee

 16. Buna relatarea. Parca am fost si eu acolo. Las’ ca trece si santieru’ (vad ca si Mana cu „Tonomatu” practica acelasi sport, deci nu-s singura chinuita!) si punem iar de o intalnire ceva mai relaxanta.

 17. 1. Eram preocupata de vin…nu de poala 🙂 Ca mai bine il beam eu decat sa-l verse 🙂
  2. Nu/mi mai multumi atat ca o sa ma obisnuiesc. M-ai chinuit, dar asta e, o sa te chinui si eu pe tine. La anu, prin vara ::))).
  3. Sper sa reusim sa ne vedem cu totii, la o cafea! Si cu Lucia , si cu Simona.
  4. Hai ca a fost bine. Si treci la munca, ca ai de scris!

 18. Oana, ma bucur ca esti „alive n kicking” (ce-mi place sa ma fandosesc cu expresii in alte limbi)… 🙂
  In alta ordine de idei, Teo, ce mai faci? Unde ti-e blogul?

 19. ma simt magulit pentru cuvintele frumoase. Din nefericire, lansarea ta s-a lungit peste ora prevazuta (pentru ca m-ai lasat pe mine inainte, deci e vina ta…) si am fost sunat de doua ori, pentru ca eram asteptati la o alta lansare – unde trebuia sa tin un speech, probabil de aceea au disparut unii dintre cei prezenti. Te rog sa-i transmiti felicitari Silvanei, m-a impresionat, iar tu ai avut o idee grozava sa recurgi la o prezentare facuta de o asemenea cititoare

 20. Liviu Radu, sigur ca e vina mea 😀 O sa-i transmit Silvanei mesajul si nu aveti de ce va simti magulit. E doar adevarul! Sper sa ne mai vedem si cu alte ocazii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s