Ţara cetăţeanului turmentat…

…………

Multumesc, Lucia! :lol:

 

Tre’ să vedeţi asta

………

Şi nu mă refer neapărat la ăla al lui Caragiale, pentru că eu până şi de Moş Nicolae am uitat. La naiba! Nu mă mai ţine memoria nici până acolo. Aşa că dacă eu am uitat de el, el clar n-a uitat de mine. E drept, mi-am revenit după ora 22, ceea ce e destul de trist. Şi dacă tot suntem în ţara lui „Eu cu cine votez?”, eu sunt în lumea lui „Eu ce carte să aleg?”.

Am citit cartea asta şi asta, între ele având Adam şi Eva. Desigur, ştiu ce termin, dar după de ce mă ocup?

Adică:

Am două cărţi marca George Arion (da, şi eu mă întreb de ce n-au apărut pe site). Mai am alte cărţi cum ar fi: Sfidarea (dar nu, asta nu, pentru că apoi o să aştept prea mult continuarea, deci o lăsăm mai la coadă); ar mai fi Faust, de fapt, la drept vorbind era la rând, dar cum se face că îi vine rândul şi tot la rând rămâne. Nu ştiu, complicat. 2012, da, şi asta e la rând după Faust, dar oare o să-i vină rândul? Şi nu, nu mă duc la film. Mai întâi cartea, filmul nu mă pasionează, oricum cică e o apocalipsă cam ne, pentru că tot scapă unii. Păi ori e, ori nu e, a?Ar mai fi vreo două SF-uri, dar n-am chef de ele acum, asta îmi e clar. Ar mai fi şi vreo două poliţiste de care iar n-am chef acum. Ar mai fi vreo trei marca fantasy, dar nici astea nu mă atrag. Chiar dacă au coperte mişto. Poate o carte de colorat? 😀

Şi că tot mi-am adus aminte… Mişu aseară zicea că el doar cu chestiile care te pun pe gânduri, filozofie, din astea. Dându-mi singură permisiunea îi recomand Geneza. Da, e un SF care te pune pe gânduri, o să vezi, eu zic să încerci.

Şi da, aseară am avut întâlnire. Raluca şi Canguru’ au lipsit. Ambii având motive bine întemeiate, cel puţin aşa cred. Ba chiar şi Adi s-a plictisit de noi. Noroc că a venit Ioana, Ema, George şi Mişu cu soţia. Aşa am părut a fi mai mulţi 😀 Sigur că am uitat ce avem de citit, dar sunt la fel de sigură că cineva îmi va aminti.

Important e că Ema s-a îndrăgostit de Regine şi Elfe (recenzie), dând la spate Indiciile. Vedeţi? Ce vă tot spun eu? Oamenii sunt nebuni 😛 Unii cu aia, alţii cu cealaltă.

Ca să merg pe firul incoerenţei: Crina nu mai scrie. Asta este. Vania mă omoară cu nişte cearcăne şi mâine avem vot, în condiţiile în care eu n-am chef.

Andrei Crivăţ m-a rugat ceva, dar încă nu m-am putut gândi. Proiectul meu cu Enya e destul de greoi, pentru că ar trebui să muncesc puţin şi nu sunt capabilă. Ar trebui să scriu şi la thriller-ul ăla, dar nici de asta nu sunt capabilă. Mă rog, nu că s-ar supăra cineva, ştiu câţiva care chiar se vor bucura. Ar trebui să mă interesez şi de o anume destinaţie, dar şi de asta îmi e lene. În plus ar trebui să mă ocup de un proiect pe care-l coordonez, dar îmi e greu să-i anunţ pe cei pe care-i vreau în proiect. Vă închipuiţi că îmi e lene să dau chiar şi un mail?

Şi ca totul să fie aşa cum trebuie: nu dorm, nu mănânc, nu beau. Când o să vedeţi o umbră pe stradă să ştiţi despre cine e vorba 😀

Iar acum Moşul vrea să-mi ia cadourile înapoi 😆  

19 comentarii la “Ţara cetăţeanului turmentat…

 1. Lucia, as vrea si eu sa stiu, mai ales cand iese decat cand e lansarea. Dar cred ca ti-l poti planifica linistita, daca nu mi s-a spus nimic pana acum probabil la anu’ 😦

 2. La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor, purtători ai numelui Sfântului Ierarh Nicolaie !
  Nouă, tuturor românilor : Doamne Ajută!
  “Repetabila scrisoare”

  Am adormit
  cu gândul la fereastră
  unde-am lăsat
  doar gheata mea de suflet
  spre o poveste
  cu “a fost odată”
  un Moş bătrân
  ce tainic,
  fără chip,
  ne aducea,
  în miezul cel de noapte,
  un vis cuminte
  agăţat în plic.

  I-am scris mereu,
  ani după ani,
  de-a rândul…
  Nu i-am cerut
  decât, din toate,-un strop:

  Moş Nicolae,
  adu-mi altă soartă
  şi lasă-mi
  în ghetuţă
  şi noroc.
  Moş bun,
  cu lacrima,
  te rog…

  Mi-am lustruit cu sârg
  ghetuţa schioapă
  din sufletul
  ce la vedere-l port.
  I-am pus
  şi o lumină,
  lumânare,
  ca drumul să nu-l rătăceşti…

  Te rog,
  nu mai zbura
  peste fereastra mea,
  gheata-i acolo,
  către geana ta.

  Atena-Mariana Zară, Bacău,
  28 noiembrie 2008  Sibilla

 3. E clar ca n-ai chef de nimic. Ar trebui sa faci ceva ce o sa te enerveze atat de tare incat sa te faca sa revii la vechile obiceiuri si mici placeri. Cum ar fi: sa mananci niste spanac, sa te uiti la un meci al Stelei, ca sa te mai si descarci cu niste injuraturi, sau sa citesti un ziar prost (nu dau nume). Ori bea o bere… Sau mergi la sala :))
  Si poate ne spune cineva care e tema pentru data viitoare, ca trebuie sa returnez cartile la biblioteca si nu stiu ce sa cer in loc!

 4. Draga Oana, lasa proiectul acum, epuizarea de dupa aproape un semestru la marele liceu Sincai din Cluj nu da bine cu munca. Iar in ce te priveste , te rog sa te odihnesti, sa mananci bine si sa bei apa plata 2 litri pe zi. Dragoste, somn, plimbari si je m’en fiche, cam asta ar fi o vacanta care sa te remonteze. Normal, un parfum bun si ceva Maui, acolo! Merge si Poiana Brasov, da’ nu-i cu surf, e doar cu wind. 😉
  Te pupam,
  😛 Enya, Mirela si Serafina 🙂

 5. am văzut aia care trebuia să o vedem: pagina nu poate fi găsită 😛
  de ce nu mai scrie Crina, asta e?(chiar nu aştept răspuns, asta e)
  am vazut o Umbra… am luat-o-n casă, acum nu mai e, am prea multă lumină… unde-i? 😦

 6. Ioana, merci, asa nu o sa mai caut ca tampita. 😀

  Canguru’, vezi ca a lasat Ioana link 😉

  Mirela, da, incerc sa dorm, dar daca nu pot cum sa fac? 😛

 7. Pingback: Tenebre – 18 « Ioan Usca

 8. Hmm, nu esti singura persoana careia ii este lene sa trimita un e-mail. Pe mine a ajuns sa ma ingrozeasca pana si ideea de a scrie pe blog.
  Trecand peste asta, pot spune ca am ras putin citind FAUST. Sper sa nu ma consideri nebun, dar chiar nu are cum sa nu te amuze blandetea lui Mr. Lucifer si discutia amiabila pe care acesta o poarta cu omologul sau din Rai. Oricum, dupa ce Faust isi vinde sufletul totul devine mai interesant… da de gandit.
  Cine ar putea vrea ca acel thriller sa nu fie terminat?!!
  P.S. – Idei noi! Planificari incheiate. Mai este decat practica. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s