Dacă sunteţi capabili pricepeţi şi fără ajutor

Cei mai mulţi oameni politici, dacă e să dăm crezare elementelor de care dispunem, nu sunt interesaţi de adevăr, ci de putere şi de menţinerea acestei puteri. Pentru menţinerea puterii, este esenţial ca oamenii să fie ţinuţi în ignoranţă, să trăiască fără să cunoască adevărul, până şi adevărul propriei lor vieţi. Prin urmare, în jurul nostru se află o uriaşă pânză de minciuni, din care ne hrănim.

Harold Pinter, laureat al premiului Nobel.

Războiul şi banii conduc lumea. Când ai bani, ar trebui să te pregăteşti să intri în război ca să-ţi protejezi banii, iar acesta este principalul interes al corporaţiilor şi guvernelor.

Rosalie Bertell

 

Nu, nu intru în politică, vreau doar să vă spun că aveţi aici o carte care trebuie neapărat citită. Acolo veţi descoperi multe. Dacă tot vreţi să ştiţi cum se va sfârşi lumea, atunci trebuie să vă spun că Sylvie Simon a venit cu documentaţie serioasă în faţa cititorului. Şi, independent de ea, da, şi politica intră în sfera asta. E mult mai probabil ca liderii noştrii să ne distrugă, pe noi şi lumea în care trăim. Dar staţi liniştiţi, România e ţara în care nici Apocalipsa nu vine. Dumnezeu se distrează prea bine.

Mă gândeam, totuşi, să vă vorbesc despre revoltă, citând din aceeaşi autoare, care încearcă să scoată omenirea din „fierbere” cu o povestioară spusă de Olivier Clerc. Nu o s-o spun cu cuvintele mele de teamă să nu-i dau alt sens.

„ Imaginaţi-vă o oală plină cu apă rece în care înoată liniştită o broască. Focul este aprins sub oală, apa se încălzeşte lent. Curând devine călduţă. Broasca găseşte că e plăcut şi continuă să înoate. Temperatura continuă să crească. Apa e acum caldă. Broaştei nu-i prea place, o deranjează puţin, dar asta nu-i stârneşte panica. Apa devine apoi foarte caldă. Broasca începe să constate că asta e neplăcut, dar i-au slăbit puterile, aşa că suportă şi nu face nimic. Temperatura continuă să crească până când apa va fierbe şi broasca va muri. Dacă aceeaşi broască ar fi fost aruncată direct în apa aflată la 50 grade Celsius, ar fi dat imediat din picioare şi ar fi sărit din marmită. Această experienţă arată că, atunci când o schimbare se face într-un mod suficient de lent, ea scapă conştiinţei şi nu suscită de cele mai multe ori nici o reacţie, nici o opoziţie, nici o revoltă”

Eu zic să citiţi şi să recitiţi acest paragraf, pentru că e vorba victimele care consimt, fie din ignoranţă, fie din neglijenţă. Şi doar o mică parte din indivizi e capabilă să sară din oală. Noi când sărim? Sau acceptăm aşa pur şi simplu? Gândiţi-vă!

 

Şi da, m-am apucat de treabă. Şi asta atât pentru că trebuie să duc la bun sfârşit nişte proiecte, dar şi pentru că i-am promis ceva Luciei. Dumnezeu cu mila, nu ştiu ce-o ieşi, dar sper. Şi cu asta basta!

13 comentarii la “Dacă sunteţi capabili pricepeţi şi fără ajutor

 1. Bula la scoala.Trebuia sa vina inspectia si doamna ii pregatea pe elevi cu o ora inainte ce sa raspunda
  la intrebari.

  INVATATOAREA:Ce animal va place cel mai mult,copii?

  Vazandu-l pe Bula cu mainile pe sus,aceasta i-a dat voie sa raspunda.

  Bula:Calcanul,pt. ca e plat.

  INVATATOAREA:Dar de ce este plat?

  Bula:Pentru ca l-a f***t balena.

  INVATATOAREA:Porcule,boule,nesimtitule,tie nu ti-e rusine sa spui asa ceva?

  E,iata ca vine si inspectia.Si tot asa,directorii de la inspectie au intrebat acelasi lucru.Bula se agita din nou.Dar doamna nici nu se gandea sa il puna pe el,dar directorii,vazandu-l agitat,cu mainile pe sus ,i-au cerut doamnei invatatoare sa-l lase pe Bula sa raspunda.

  BULA:Imi place broasca pentru ca are ochii bulbucati.

  INVATATOAREA,oarecum usurata:Dar de ce are ochii bulbucati?

  BULA:Pentru ca a vazut cum s-a f***t balena cu calcanul.

 2. „Oamenii nu pot suporta prea multa realitate… Cei mai multi oameni prefera adevarurile staulului. Va varati capetele in iesle si mestecati multumiti pana in ziua mortii. Iar altii va folosesc pentru propriile lor scopuri.” Frank Herbert – Copii Dunei
  Referitor la povestioara cu broasca din oala, cine aprinde focul?

 3. Offtopic:
  Addict de Christian Dior….ravagii…închipuie-ți desertul preferat în cantități apreciabile și vei știi cam în ce termeni să discuți cu acest Addict….drog, nu altceva! că tot m-ai întrebat! Poți fi TU mâncată, dacă îl folosești, acum depinde și de cine! 😀 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s