Personaje cu P.S

P.S:

 

Ordinea e aleatoare, adică aşa cum o am în arhiva mailului.

 

Mariana Ciutacu (http://www.mana.ciutacu.ro) – „ Pot eu să zic altceva? Accept, sigur că da! Şi mulţumesc!”. Nu, Mana!, eu îţi mulţumesc pentru că te-ai lăsat băgată într-o afacere aşa urâtă. Despre Mana ar fi multe de spus, dar n-am să vă spun nimic. Nici nu am pretenţia că o s-o descoperiţi pe ea cea adevărată, pentru că nu va fi aşa. Dar important este că există în acest roman-foileton.

 

Darius Filip (http://desprepsd.wordpress.com) – „Your wish is my command.”. Aşa spune mereu, dar nu trebuie luat în serios.

 

Andrei Bădin (http://www.badin.ro) – „ Dragă Oana, nu am nimic împotrivă. Sper să nu fiu criminalul…” Eu cred că şi-ar fi meritat-o, doar pentru a-i dovedi că speranţele pot fi spulberate. Dar nu m-a lăsat inima. Îmi e prea simpatic.

 

Roger Pop (fără blog şi cel mai bun prieten al lui Darius Filip în viaţa reală. I-am promis să mă răzbun pe el în cartea asta, pentru o fază care mi-a făcut-o chiar la mine acasă) – „ Depinde cum te răzbuni, poate că o să-mi placă”. Să fie sigur că am făcut-o, cu toate că în realitate îmi e drag.

 

Isabela (http://isabellelorelai.wordpress.com) – „Bine dom’le, hai să te văd. Dar te avertizez: vezi că am premoniţii”. Isabelle mi-a fost alături când mă părăsiseră cam toţi. Nu o să pot uita niciodată gestul pe care l-a făcut faţă de mine cu ocazia unui anumit eveniment. Şi pe calea asta o anunţ că orhideea pe care mi-a oferit-o înfloreşte tot timpul.

 

Ruxandra Georgescu (fără blog. Acesta nu e numele ei real, dar din anumite motive a trebuit să-i păstrez anonimatul) – „Bine, draga mea!”. Trebuie să vă spun că Ruxandra este o prietenă specială, şi mai multe nu spun pentru că sper să-i fiu şi naşă.

 

Lucia Verona (http://luciaverona.blogspot.com) – „Tu chiar eşti nebună? Ok, ştiu că eşti.” Nu e cel mai frumos accept din toate? Mai ales că îmi cunoaşte psihicul. Cel puţin ea a spus adevărul în ceea ce mă priveşte ha ha. Lucia nu numai că e specială, dar dacă nu era printre personaje m-aş fi simţit foarte frustrată.

 

Andrei Crivăţ (http://www.andreicrivat.ro) – „Da, sunt foarte de acord să apar în cartea ta”. Credeţi-mă că omul e sadic bine. Adică mă întrece şi am impresia că se simte bine în pielea lui. Ceea ce mă sperie.

 

Shauki şi atât (http://shaukisbookcase.wordpress.com) – „Haide bree, chiar mă faci personaj de carte? Am înţeles. Sunt vedetă. Ai acceptul meu. Dar vezi ce mă pui să fac, că dacă nu-mi place scriu şi eu o carte. Şi ai să vezi ce păţeşti”. Copiii ăştia, hmmm. Ce subtili sunt. Dar până acolo, Shauki e un prieten cu totul şi cu totul special. Şi îmi pare rău că nu veţi avea ocazia să-l cunoaşteţi la adevărata lui valoare. Dar ţinând cont că îl am în vedere pentru a fi personaj într-o carte fantasy, nu e chiar o tragedie.

 

Cella (cu nume real în carte) (http://bloglenesrau.wordpress.com) – „ACORD DAT! ACCEPT. Adică nu vreau decât să omor timpul, că în rest sunt sigură (hm, măcar mă fac) ce rol am… duc tava criminalului, da?” . Nu, Cella, el îţi aduce ţie tava. Asta e clar. În rest, tu ai spus, omori timpul. Dar pe al cui nu ai specificat. Ştiţi sigur că Cella, adică Angela, e prietena mea şi că n-aş îndrăzni să o omor pentru că n-aş mai avea pe cine chinui cu manuscrisele.

 

Cetin adică Arhi (http://www.arhiblog.ro) – „Dacă o să fiu personajul grăsuţ, funny, cuceritor, uimitor, genial, cu succes la femei, dar sărac, desigur că sunt de acord”. Eu sper să nu citească soţia lui ce fantezii are. Oricum, nu ţi-am putut îndeplini toate dorinţele, dar cred că eşti original, aşa cum eşti tu de obicei.

 

Ioan Usca (http://ivanuska.wordpress.com) – „Pune-mă personaj, dacă este necesar…” Ei, na, chiar necesar nu era, dar se impunea. Pe Ioan Usca sau Vania îl puteţi cunoaşte mai bine accesându-i blogul. O să vedeţi că nu vorbim de un singur personaj. În el se adună mai mulţi.

 

Cristian China-Birta adică Chinezu (http://chinezu.eu) – (omul ăsta m-a omorât încă de la început, norocul lui că îl ador cu tot cu familia lui de chinezi) – „Prin prezenta, subsemnatul Cristian China-Birta, numit în lipsă de altceva mai bun, declar pe propria răspundere şi cu riscul de rigoare următoarele:

1 Oana Stoica Mujea este fată faină (aici se dădea pe lângă mine să nu-l omor)

2 Îmi dau acceptul să fiu făcut criminal, terorist, blogger mârşav sau orice altceva consideră necesar să mă facă Oana în cartea pe care urmează să o scrie.

Semnez (în aproximativa deplinătate a facultăţilor mentale având în vedere ce am scris mai sus): Cristian China-Birta. SS indescifrabil”

Omul ăsta mă omoară cu zile, dar a fost singurul fără pretenţii. Cum să nu-l ador?

 

George Cernătescu sau Geocer (http://www.geocer.blogspot.com) – „Am râs cu lacrimi când am aflat că vrei să mă faci personaj de roman. Accept, cum să nu? Ai grijă, nu cumva să scap de bănuiala cum că eu aş fi criminalul. Şi să mă implici şi într-o relaţie dintr-aia scandaloasă, că altfel aş fi un personaj prea plictisitor. Acestea fiind zise, îţi urez să ai cât mai multă inspiraţie în a scrie romanul şi să devină un bestseller. Eventual să se facă şi un film după el”.

Eu am observat aşa: Geocer vrea relaţii scandaloase şi film în care să apară şi actorul care-i poartă numele. Şi ai zice că e un tip normal dincolo de online. Să mai ai încredere în cineva în zilele noastre. Puh.

 

Simona Ionescu (http://www.simonaionescu.ro) – „Desigur, draga mea. Am văzut ce fain scrii! Iar cum eu ani de zile am scris şi am format ziarişti de investigaţie (inclusiv crime celebre), nici măcar nu fac parte din ficţiune! Serialul meu despre Râmaru a fost material didactic pentru câteva lucrări de licenţă. Aşa că… Spor la treabă!”

Poate că ar fi mai bine ca Simona să nu citească cartea asta.

 

Victor Ciutacu (http://www.ciutacu.ro) – „Da!” E atât de încrezut că n-a putut să scoată decât un „da”. Ca să nu mai credeţi că glumeşte. Dar îi trece lui după ce vede ce-a păţit. Muhaaaa.

 

Giorgiana Păduraru cu „Gi” (fără blog. Cea mai bună prietenă a Crinei, după mine, nu vă jucaţi) – „Pot să fiu eu criminalul?”. Darius zice că ar putea, din cauză de privire nimicitoare. Eu nu mă bag, îmi place Giorgi.

 

Sorin Stoica-Mujea (îl cheamă şi George – ştiu, să se ducă dacă-l cheamă – dar ar ocupa prea mult spaţiu numai numele. Şi da, este soţul meu) – „Dacă nu mă faci personaj în cartea asta dormi cu peştii”. Nu m-am prins dacă era o ameninţare de tip mafiot sau se referea la acvariu. Dar am decis să nu risc.

 

Crina Dunca (http://satmareanca.wordpress.com)  şi Bogdan Hrib (http://www.tritonic.ro) să-şi pună pofta în cui. Ei apar unde vreau eu, fără a-mi trebui vreun acord scris.

 

Acestea fiind spuse nu pot decât să-mi cer scuze dacă am vorbit mai mult despre anumite personaje decât despre altele. Adevărul e că sunt multe personaje reale şi mai sunt câteva şi fictive. Îmi era imposibil ca într-o carte de mici dimensiuni să mă opresc asupra fiecăruia. Vă mulţumesc că m-aţi lăsat să mă joc cu voi şi îmi cer iertare dacă v-am neglijat. 

 

49 comentarii la “Personaje cu P.S

 1. Pingback: Cine cîntă acolo? « Cuib de mitralieră

 2. Consider ca este destul de dificil sa dai viata unor personaje, pornind de la persoane cunoscute, apropiate, unele chiar dragi tie!
  Imi place foarte mult aceasta idee!

  Este un sentiment deosebit sa stii ca ceea ce ai spus, sau ai facut, a generat o mica scena, o replica, a inspirat pe autor, in cazul acesta pe tine, Oana! 🙂
  I-ai facut mandrii si fericiti pe multi!
  FELICITARI! 😀

  Si eu o admir pe Isabelle.
  Are un suflet mare.
  Se daruieste in intregime celor necajiti. 🙂

 3. Pingback: Oana strikes again! « Shauki’s Books

 4. Ce poate fi mai minunat decat sa ti se ia gatul dintr-o dulce razbunare?! 😉
  PS Incepe sa-mi para al dracu de rau ca nu m-am afi-liat duminica…

 5. Oana, se mai poate sa ma bagi si pe mine in carte? Macar intr-o editie revizuita, ceva… Vreau sa beau un pahar de vin cu Geocer, ca si-asa in viata reala nu am facut-o niciodata!

 6. era şi cazul să mă prozodizeze Cineva
  prea eram poezată
  tu, eu o să am(sper) în arboru’genealogic o cracă pe care poate-or scrie ăia „muză ratată!” da’… iubită tare 😆
  nu-ţi fac declaraţii că ţi-am umplut podul şi tu stai la bloc
  da… TE IUBESC TARE, mă! cred că în altă viaţă(???) tu erai mama mea 😛
  să ai maxim!!! S!

 7. ia in poza, din dreapat e cumba t5rompeta – asa-zisa poeta – andrea rotaru, ca tu esti in stabga, daca vad bine ochii mei inabusiti de aburii alcoolului … daca vii in bucale fac cinste cu o masa ca gata am terminat cu 22 de azi sunt cu 23 …. adik mai big

 8. Pingback: “în amurg- scriu pe un zid pentru tine- am fost şi eu aici”- Issa « lenesrau's Blog

 9. oana vezi ca ti-am retirmis o invitatie pe dale coolturale si ca nu a fost nimeni dat oama doar ca am vrut initial sa iau dale-coolturale.ro , nu hobbitu.ro … si am facut un demo prin care incercam sa … va mut direct si pe voi, sa vad daca merge …
  ps: vezi ca am mai pus alaturi de dinastii si coperta parfumu….
  pe dale

 10. Oana, felicitări!
  Vrem autograf, Enya și cu mine. Fii și tu bună cu oamenii de rând (eu, că Enya va fi celebră, am grijă, gata cu…mine), un autograf, acolo…Știu, asta presupune poștă -ramburs, dar lasă și tu de la tine, că ai succes! Binemeritat!
  Auzi, mă simt și eu implicată prin coperta cu sticluță de parfum cu ochi de violete uscate. (O să fac și eu una odată, așa, de amorul artei și ți-o trimit).
  Bună teabă, felicitări sincere și succes cu carul! Nu uita de autograf, vreau și de la personaja Cella. 😉

 11. Mirela, deal. Pai implicata ai fost ca de la tine mi-a venit ideea.

  Bogdan, merci, am vazut. Si invitatia si coperta, din pacate acum sunt pe un orange si merge greoi.

 12. Ma asteptam ca toate personajele tale sa popularizeze aceasta aparitie. Cand colo, am vazut ca doar eu si Shauki am scris cate ceva. Ce le-ai facut celorlalti?

 13. De la mine ți-a venit ideea?
  Nici că mai contează zelisturile, m-am umflat în pene!
  Mai vorbim, (cu poșta știu, știu, dar …) Zi faină!

 14. Pingback: Neuronul blondei vopsite… « Ioan Usca

 15. Ma bucur ca l-ai pastrat pe Darius Filip, dupa ce am citit Indicii am ramas cu un gust amar pentru ca am inteles ca e un personaj real si nu prea intelegeam cine e, cum e, de ce e… Abia astept noua carte…

 16. Mda. Deci:
  1.Cine este tanti din dreapta si ce scriie ca mi-ar placea sa citesc niste carti de la ea.

  2.Era neaparat sa spui ce am zis eu de Georgi? Iti dai seama ca intr-un oras atat de mic ca si al nostru imi va fi extrem de greu sa o evit la infinit.

  3.
  @Mihaela
  Sa stii ca dupa ce am citit Indiciile chiar si eu am ramas cu un gust amar despre mine. 😛

 17. Pingback: I’m Batman | Info Satu Mare

 18. Pingback: Po(a)nta « Cuib de mitralieră

 19. Pingback: La Mulţi Ani, d-nei Lucia Verona ! « Sfinxul

 20. Pingback: Recomandari carti « Alexandrescudaniela's Blog

 21. Pingback: Lala « Isabellelorelai's Weblog

 22. Pingback: Recomandari carti | alexandrescudaniela.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s