Un timp pentru orice…

Aşa o fi. O exista. Nu zic nu. Nu-mi aduc aminte exact când a fost un timp pentru sau un timp pentru. Cred că a fost un amalgam de timpuri. Sau, cel puţin, aşa am văzut eu lucrurile. Nu ştiu dacă o fi fost timpul să fac ceva şi am ratat. Dar cred că am ratat cam tot ceea ce ar fi trebuit să fac. Acum pe cine să dau vina, pe mine sau pe timp?

Dar nici asta n-ar fi o problemă. Bine, bine, am ratat. Mare lucru. Toţi ratăm câte ceva la un moment dat. Problema e că am impresia că eu continuu să dau rateu după rateu. Şi mă întreb: ok, a fost timpul să fac aia sau aia sau ailaltă, după caz. O fi fost timpul să îmi tai venele (pe ăsta cred că-l ratez mereu), o fi fost timpul să fug în lume, să stau locului, să, să, să… doar că mereu le-am făcut pe dos. Şi da, cum spuneam, mă întreb, dacă am impresia (desigur, e doar o senzaţie, poate fi la fel de bine o păcăleală) că unul din timpii ăia s-a întors ce să fac? Poate mi se pare, cum am spus. Din câte ştiu eu timpul nu se mai întoarce. Zău că nu. Aşa că probabil e alt timp care mă îndeamnă la altceva. Sau nu? Sau da?

Ei bine. Voi cam cât aţi ratat la timpul potrivit? S-a mai întors vreodată? Sau credeţi că veţi mai putea face lucruri pe care le-aţi lăsat să plece la un moment dat?

Reclame

13 comentarii la “Un timp pentru orice…

 1. Pingback: Mă fac ţăran! | Blogul lui Nea Costache

 2. Măi, eu cred că timpul nu se întoarce. Dar poate oferă o a doua șansă. Zic și eu; încă visez, știu, dar de ce nu?

 3. DRAMA POLONEZA SI UMILINTA ROMANEASCA
  Drama poloneza poate avea o semnificatie deosebita pentru romani. El poate fi inceputul recuperarii istoriei si demnitatii piedute.
  In legatura cu evenimentele din cel de al doilea razboi mondial nu trebue acceptat nici minimalizarile nici exagerarile. Daca dupa ‘lista lui Schindler” cel care a salvat erau 1000 de oameni nevinovati sa facut un film celebru, pe lista romanilor romanilor erau aproape un milion de oameni nevinovati. Faptul ca in democratia romaneasca este interzis o discutie libera pe un subiect contraversat este revoltator. In interventia mea de la ICR New York nu am negat crimele si tragedia din Transnistria, am deplans suferintele evreilor dar m-am ridicat impotriva acuzatiei de genocid aruncata la adresa romanilor. Ideia de vina colectiva care a fost inrebuintata de ideologiile comunista si fascista nu are ce cauta intr-o democratie. Nu demult am postat pe blog comentariul de mai jos.

  ” – “ROMANII CRIMINALI SAU EROI ?”-

  Polonia incearca sa-si recupereze istoria.
  “victimele acestui accident urmau să participe la marcarea unei alte mari tragedii pentru poporul polonez – 70 de ani de la masacrul din pădurea Katyn, unde 22 de mii de ofiteri polonezi au fost ucişi la ordinele scelerate ale lui Stalin, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.”
  ROMANIA TREBUE SA FACA ACELASI LUCRU SI SA IASA DIN MICIUNA.

  DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?

  TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA INTERESELOR
  POLITICE SI ECONOMICE.

  ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNISTRIA DEPLANGE UMILINTELE LA CARE AU FOST SUPUSI EVREII ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.
  PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
  PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK.
  DESCHIDETI

  http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

  DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,
  EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
  . EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE. CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI . ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT ” OMENIA ” CARE SA CINSTEASCA ACEST
  FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
  SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII”
  DESCHDETI
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

  AM TRIMIS IN CURSUL ZILEI DE AZI O SCRISOARE REGELUI MIHAI SEFUL STATULUI ROMAN DIN ACEASTA PERIOADA. EL ARE DATORIA MORALA SI LEGALA DE A SPUNE ADEVARUL. MENTIONEZ CA ATITUDINEA MONARHIEI A FOST UN FACTOR IMPORTANT IN SALVAREA EVREILOR ROMANI. SPER CA SCRISOAREA MEA SA FIE CONTRASEMNATA DE MULTI ALTII . ACEASTA SCRISOARE POATE FI INCEPUTUL RECUPERARII DEMNITATII PIERDUTE.

 4. Timpul este ireversibil. Dar nu aceasta este elementul surpriza al vietii? Oare exista timp, sau doar evolutie? Cu cat inaintam in varsta cunoastem mai multe, ne pregatim pentru a doua nastere-cea prin moarte- si pentru intrarea in „sfera far’ de timp”. Nu exista momente identice. O poarta deschisa se poate inchide. O poarta inchisa se poate deschide, dar niciodata la fel ca si in trecut. Totul depinde de ACUM.
  (parerea mea:P )

 5. Of, m-ai pus pe gânduri, dar eu cred că ratez ceva în fiecare clipă, pentru că mereu descopăr că era ceva mai bun de făcut. Life s tooooooo short!

 6. Mna, dacă e așa ne învârtim pe subiectul ăsta de ni se ia. Cred că e mai lipsită de complicații înțelepciunea la 16 ani. Dar 30 ai cui? că tu ai 22 😛

 7. Pingback: Baba Florica | Blogul lui Nea Costache

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s