Acum sunt zdrobită cu totul

Mental, că am dat drumul la TV şi mă întâmpină Sinteza Zilei. Mie nu-mi vine să cred ce se întâmplă în ţara asta. Cum ne batem joc de noi. Dumnezeule. Desigur, nu vreau să comentez. Pentru că nu mai pot. Daţi-ne bomba aia atomică odată să scăpăm.

 

La nivel de alergii. Mda. Le am pe toate. Ca să nu se putea fără. Aşa că tratament şase săptămâni, fără expuneri la soare. Mda. Bine. Demachiant antialergic. Orice produs de machiat sau cosmetic antialergic. Inclusiv parfum. Bine. Bine. Fără roşii. Fără. Fără morcovi. Mă rog. Şi fără nu mai ştiu câta mai lista. Bine. Bine. Cea mai tare fază a fost când doctorul îmi spune ca pe timpul tratamentului să nu mă pensez. „Frate, crezi că-s Mircea Albulescu?”. Bine, zice el în cele din urmă. Dar în ziua în care fac operaţiunea să nu-mi aplic tratamentul. Bine şi aşe.

 

Şi la nivel fizic. Iar aici e mult de spus. Mult. Dar ştiu că aveţi răbdare. Cum nu. Povestea începe cu cea de-a doua profesoară de aerobic: Corina. Corina a apărut săptămâna trecută, pentru că cealaltă nu mai făcea faţă singură toată ziua. S-a băgat în seamă cu mine când am fost să dansez. Cred că era într-o sâmbătă. Ştiu că i-am mormăit ceva şi m-am întrebat apatică: „asta ce se bagă în seamă?”. Bine, azi mă duc la sală pentru că R m-a informat că are două ore sala goală.

Corina şi ea: „Ne-am gândit la ceva pentru tine”. Mno, iar mă întreb asta ce puii mei mai vrea. Dar nu zic nimic, nici măcar nu am zâmbit. M-am uitat aşa ca tâmpa. Bine. R îmi explică: dansez, dar în acelaşi timp fac combinaţii de aerobic. Şi nu numai.

Nu numai? Nu. Corina îmi zice că dacă nu stau dracului dreaptă o să mă doară. Mda, m-a durut. Aşa că îmi pune în mână un extensor elastic. Ştiţi ce e ăla, da? Bine, dacă nu ştiţi sunt convinsă că vă veţi informa. Şi îmi zice: mâinile sus şi după cap. Nu ai voie să te sprijini de umeri. Deci doare. Cu mâinile în poziţia aia şi cu extensorul pe umerii mei, ei da, a trebuit să dansez. La început a fost al dracului de greu, apoi am început să mă obişnuiesc pentru că oricum nu-mi mai simţeam mâinile.

Când a considerat doamna că aş putea sta dreaptă şi fără ajutor a început cu: mişti şoldurile, dar mâinile fac mişcările astea şi astea. Pas în faţă, pas în spate, lateral. Nuuuu, mâinile fac ce ţi-am zis eu. Jesus. Paşi, mişcări, drept, mâini, picioare, abdomen. O, yah, din pură întâmplare îmi ies vreo două mişcări, desigur, din combinaţii, foarte mişto. Ne bucurăm ca tâmpitele, de parcă cine ştie ce făcusem.

Bine, trecem la respiraţie. Trebuie să învăţ să-mi dozez respiraţia. Învăţ. Dansez iar. Mai bine. Mult mai bine. Primi paşi sunt chiar fenomenali. Corina îmi zice să încerc una, alta şi cealaltă. Merge. Funcţionează. Începem să face treabă.

Gata, îmi zice după o oră. Lucrăm abdomenul.

Whay?

Cică nu are pachet de muşchi. Îi zic că de aia am renunţat la atletism că prea eram un pachet de muşchi. Nu vreau. Nu îi pasă, vrea ea. Bine. Bine.

O oră şi jumătate de tortură fizică la propriu. Când să plec cu R la cafea Corina îmi zice că nu pot mânca două ore.

?!?!?! N-am probleme cu dantura, zic eu. N-am fost la dentist.

Nu, clar că nu, dar dacă mănânc acum o să mă fac cât tancul. Îi arăt că am 47,6 kg. Ce mi s-ar putea întâmpla aşa rău? Cât aş putea să mă îngraş? În cele din urmă îmi zice că pot mânca 50 grame de somon afumat. Da, femeia e nebună. Sigur că am mâncat cum şi cât trebuie. Ce mama naiba?

 

Şi de aici ajungem la faptul că până mâine seară târziu voi fi dispărută. Foarte dispărută. Am treabă. Aşa că… faceţi ce vă trece prin cap.

20 comentarii la “Acum sunt zdrobită cu totul

 1. BOMBA ATOMICA DE LA CEAUSESCU LA BASESCU !
  ( Aceleasi inalte aspiratii – acelas dramatic sfarsit )
  ROMANIA DETINE BOMBA ATOMICA! CASA ALBA SE PREGATESTE SA ANCHETEZE REGIMUL DE LA BUCURESTI

  Materialul pe care vi-l prezent in premiera, este de o gravitate exceptionala si a fost furnizat de catre o sursa din Ambasada SUA (agent AIEA in Romania) .Sursa afirma ca Romania detine arme de distrugere in masa, iar combustibilul nuclear a fost si este produs la Combinatul din Pitesti, intr-o sectie secreta unde „angajatii” sunt doar experti in domeniul atomic.
  Inspectiile efectuate intre anii 1990 si 2009 de catre agentii AIEA in Romania confirma desfasurarea – incepand cu a doua jumatate a anilor 1990, a unor experimente secrete pentru obtinerea de plutoniu imbogatit necesar la fabricarea armamentului de distrugere in masa. Romania, semnatara a Tratatului de Neproliferare Nucleara, a fost si ea mult timp suspectata, inca de pe vremea comunismului, de catre Occident, de faptul ca Nicolae Ceausescu a avut propriul program secret de inarmare nucleara.
  Serviciile ruse de informatii externe au dezvaluit si ele, in baza arhivelor secrete ale KGB-ului, ca Romania a avut capacitatea tehnica sa construiasca arme atomice in 1989, dar si ca Nicolae Ceausescu avea deja arma de distrugere in masa.

  Rapoarte CIA, confirma, de asemenea, ca Romania a fabricat arme nucleare in anul 2000.

  Un recent accident la Bucuresti (in care victima era un cetatean american), fotografiat din satelit, a scos la iveala un adevar cutremurator si a creat, la Washington DC, o panica totala. Din analiza sumara a fotografiilor se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina nucleara, si nicidecum de un institut de cercetari stiintifice, asa cum se regaseste in actele statului roman. Concluzia este ca dorinta lui Ceausescu de a avea bomba atomica a fost preluata de toate regimurile postdecembriste.

  Asadar, in Pitesti a fost creata, pe vremea lui Ceausescu – si acum functioneaza la capacitate maxima – „o instalatie industriala avand capacitatea de producere a un kilogram de plutoniu pe an, care se foloseste apoi ca focoasa militara la rachetele cu raza medie de actiune de tip SCUD, de productie proprie romaneasca.

  Pana anul trecut, la combinatul chimic din Pitesti au fost produse 585 de tone de combustibil nuclear. In august 2008, Romania a cumparat licenta de la concernul canadian AECL pentru tehnologia integrala de producere a combustibilului nuclear. In perspectiva se are in vedere si prelucrarea repetata a deseurilor existente. In localitatea Colibasi din suburbia Pitestiului se afla Institutul pentru Reactori Energetici, care, cu ajutorul Rusiei, „se reprofileaza in prezent asupra perfectionarii tehnologiilor de producere a propriului combustibil pentru centralele atomo-electrice la combinatul petrochimic din oras”.

  Cel mai important depozit de material radioactiv este situat in judetul Bihor. Apa grea este produsa la combinatele chimice din orasele Turnu-Magurele si Drobeta Turnu-Severin. Pe de alta parte, „in perioada aprilie-mai 2009 au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Bucuresti”. Despre toate acestea, specialistii AIEA au intocmit un raport detaliat ce a fost trimis atat Casei Albe, cat si Parlamentului European, iar regimul de la Bucuresti va trebui sa dea explicatii.
  Robert Horvath special for Nippon News DESCHIDETI
  http://www.nymagazin.com/
  http://www.nymagazin.com/
  CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN SPARGE TACEREA . CITITI ” Daca ai trecut prin casa mortii ”
  NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666 http://www.nymagazin.com/

 2. @m3
  in rest trec cu vederea, ba chiar m-am obisnuit si cu „vre-o” la Darius, da la o mare scriitoare parca vrei nu vrei iti sare-n ochi 🙂

 3. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Parfum de aprilie-mai. Parfumul, o provocare (partea a XXVIII-a)

 4. Pingback: Un premiu… neaşteptat « vlady8

 5. Bine, Trexel, hai ca m-am prins de aseara, dar puteai sa o spui direct si chiar nu era nici o problema. Am vrut sa vad pana unde merge romanismul. Acum sincera sa fiu am atata treaba ca nu mai am chef sa vad cat de departe poti merge. „A”-ul ala a scapat, cu toate ca, niciodata n-am zis ca as sti engleza. La dracu’, chiar nu o stiu. Ca sa vezi. Tinand cont ca tu esti un vorbitor ti-am inteles indignarea, eu nu sunt. Asta nu inseamna ca nu inteleg, doar ca pentru engleza n-am avut niciodata vreo afinitate, nu stiu sa scriu sau sa vorbesc. Dar tu ar trebui sa stii s-o faci in romana, chiar daca, vad eu, iti iese mai bine in engleza 😉

 6. Pingback: Un premiu… neaşteptat « Vlady8 Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s