Lucruri simple

Îmi doresc lucruri simple. Vorba Ivonei, bani n-am nevoie decât atât cât să pot trăi de pe o zi pe alta, că oricum nu sunt în stare să strâng. Confort? Mda, e un fel de-a zice. Confortul îmi place în limitele acelea. Acum nu că aş refuza un hotel de cinci stele că doar nu îs nebună 😀 Şi totuşi, îmi place să trag pentru ceea ce-mi doresc, ba mai mult, îmi place să mă zbat. Recunosc, uneori fac mai multă gălăgie decât treabă cu adevărat, dar asta depinde tare mult de mediu, oameni şi cât de mult se trage de mine. A, da, şi e important să fie tot timpul cineva de partea mea. Adică non-stop de partea mea, fără ca mâine să se răzgândească.

Cel mai tare urăsc chestia asta: „te susţin nelimitat, dar nu vreau ca mâine să… mănânci batonul ăla de ciocolată, chiar dacă asta înseamnă că totuşi necondiţionatul ăla nu e chiar atât de necondiţionat”. Sau „ Dacă asta vrei să faci, fă, dar eu cred că nu e bine”. Păi ori fac, ori mă dai peste cap şi-mi spui că nu e bine?

Tata mă lăsa tot timpul să dau cu capul. Cred că de vreo două ori în viaţa lui mi-a spus că el n-ar face aşa, dar eu făceam oricum, şi chiar dacă mă durea măcar îmi învăţam lecţia. Acum ori nu mai ştiu să mi-o învăţ, ori sunt bulversată. Pentru că majoritatea celor din viaţa mea mă susţin ba atât cât înţeleg ei prin susţinere, ori se uită chiorâş la mine dându-mi de înţeles că nu sunt chiar normală. Ori, ori… Şi când zic şi eu că e totul ok, nu mai e.

Aşa că într-un calm absolut, cu volanul în mână azi mi-am zis aşa: „care îmi mai stă în faţă şi-o ia direct”. Acum serios vorbind, nimeni nu are absolut nici un drept să-mi spună ce să fac sau ce să nu fac. Sunt perfect stăpână pe viaţa mea. Eu dau, eu centrez. Mi se pare corect aşa. Şi nu mai accept nici să mi se scoată ochii, adică: „ţi-am spus eu”. Nu mă interesează. Dacă am zis că o să fac un rahat la gard îl fac cu toate riscurile.

Da, tocmai ce m-am înrăit. Că tot mi se reproşează la infinit din toate părţile că sunt egoistă. Staţi aşa că nu aţi văzut nimic. Tocmai aţi intrat pe teritoriul unui nebun sătul de constrângeri şi de a se gândi la cum e mai bine pentru toată lumea.

Nu, nene, de acum va fi doar cum e mai bine pentru mine. Restul lumii poate deceda subit. Cui nu-i convine poate folosi noile mele lame cu aloe vera. Eu vă jur că sunt sătulă. Măcar dacă mi-aş dori lucruri complicate, cum ar fi o casă pe lună, atunci zău că i-aş înţelege şi eu pe ceilalţi. Dar eu vreau lucruri simple şi ca să le pot face am nevoie de linişte. Sigur, sigur, de unde atâta linişte.

Şi acum, cu toate că mi somn de pic, simt nevoia să zburd – ba nu, exagerez, doar să păşesc – la sală. Doamne, iar o iau de la capăt cu febra, presimt eu.

23 comentarii la “Lucruri simple

 1. Cel mai bine e sa nu astepti confirmare de la nimeni. Sigur, e si cel mai greu. Noi avem nevoie sa ne reflctam in ochii celuilat care ne priveste, am vrea noi, aprobativ, admirativ sau extatic. Dar eu m-am prins ca in lucrurile importante, alea care conteaza cu adevarat in viata ta, nu ceri nici aprobarea nici sustinerea nimanui. E ca un ceas cu bomba. Tu stii ca ticaie si explozia nu te mai poate lua prin surprindere. Asa ca draga Oana, aproba-te singura. E cel mai important. Si nu e o dovada de egoism. Ci de incrdedere in sine!

 2. PS Eram beata cand am spus ca nu vreau bani? Vreau, vreau!!! Rectific, vreau! Cu cat mai multi, cu atat mai bine!!!

 3. Ivona 😀 P.S-ul a fost foarte tare. Ai zis ca vrei, dar cu limita 😛
  Si da, uneori explodeaza ceasul, alteori nu stie bietul in ce parte s-o apuce. 😉

 4. Mai, acum ce sa zic, pot fi si fara limita, la o adica…daca cineva insista, nu poti dezamagi omul! 🙂

 5. 😆 corect, corect, aici suntem de acord. Primim si mita la o adica, daca merita, fireste 😀

 6. Deh, tineretul din ziua de azi ! Pai pe vremea mea … nici macar lame cu aloe vera nu gaseai. Acum au pretentie : alea fara aloe sunt acre !

 7. Păi așa, fii egoistă! (ce ușor e să zic 🙂 )
  Sponsorizez și eu cu lame, poate se prinde și Adrian 😆
  Dacă vrei, te susțin.
  „Ți-am zis eu…” Mă enervează faza asta, că știu că mi-au zis ei…. În fine, nu mai zic și eu, că văd că ai ținut tu deja discursul.

 8. Pingback: Domnule Băsescu, aţi înţeles greşit problema cu ouăle!…(1) « Dispecer Blogosferă

 9. auzi, da la bookfest nu vii sa-ti lansezi o carte d-aia misto cum stii tu si sa te pui in scena de-a vaduva neagra etc., cum iti place tie?!!!????? plsssssssss

 10. Aha, vrei să faci ce te taie capul, te-ai înrăit şi eşti egoistă. OK. Pînă aici e bine. Singurul lucru pe care nu-l înţeleg este chestia aia cu lamele cu aloe vera. Coafeza mea îmi spune că toate produsele cu aloe vera sunt bune pentru sănătatea omului. Deci şi lamele :p
  Accept donaţia.

 11. Lucia, pai lamele cu aloe vera sunt pentru a nu ne infecta, respectiv eu, ca doamna de la SM nu e convinsa ca vrea sa si le taie :P, atunci cand ne taiem venele. E pacat, zau asa 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s