Îmi place noua mea nesiguranţă.

Zău că mie mi s-a părut că siguranţa e cel mai de preţ lucru pe lumea asta. Să trăieşti în singuranţă. Să fii sigur pe cei din jur, să fii sigur pe locul de muncă, pe familie, pe un om anume, pe o planetă sau o ţară.

Acum mi-am deschis ochii. Nu, siguranţa ucide sufletul şi păstrează raţiunea. Raţiunea nu e suflet, deci ce e mai important? Dintr-o dată nu mai am nici un chef de siguranţă. Frica e bună dacă ştii să o înfrunţi, iar nesiguranţa înseamnă să trăieşti. Punându-le cap la cap mi-am dat seama că e adevărat. Numai trăind periculos trăieşti cu adevărat. Aşa că mă lepăd de siguranţă. Ce e sigur pe lumea asta? Absolut nimic. Atunci de ce să nu trăieşti liber? Fără stres? A, da, normal, îţi e frică de necunoscut, dar şi lui îi e frică de tine. Mie nu-mi mai e. Şi nu mai vreau să-mi fie. Prefer o viaţă nesigură, dar care-mi umple sufletul, decât una sigură care mi-l distruge.

Şi n-am înnebunit, din contră. Abia acum m-am trezit.

24 comentarii la “Îmi place noua mea nesiguranţă.

 1. Pingback: Îmi place noua mea nesiguranţă. - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Ada, necunoscutul nu e neaparat bun, dar trebuie sa-l accepti cum e. Da, asa e, ar trebui sa-ti fie mai putin frica de el.

  Canguru’, care cantec? 🙂

 3. Daca ai convige-o si pe a mea de asta, sa ma tavalesc de nu-ti spal personal masina de doua ori pe zi. Si ma rog, daca tii neaparat, si sosete.

 4. Aud batai puternice in usa. Era prea tarziu pentru musafiri. Cine sa fie? Cine sa fie? …- SIGURANTA! DESCHIDEEE!
  Era pe vremea cand se traia in nesiguranta.

 5. ghici de unde e citatul:”spiritualitatea este un termen foarte particular care de fapt inseamna o ocupatie cu intuitia.”

 6. Pai tocmai, nu pot ca n-are siguranta ca ajunge vie…
  Dar uite, gandindu-ma mai bine, am pana si eu nevoie de siguranta. Siguranta ca urmatorul motor pe care mi-l iau trece de 300 de km/h 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s