Cum am aflat că ne-am epuizat

Nu, nu de oboseală. Că aşa amândouă suntem varză. Două verze. Uneori din mintea căte uneia mai iese o idee. Recunosc că ultima idee a Ivonei a fost genială. Dar nu ăsta e subiectul discuţiei.

Mă gândeam eu aşa. Băi, fraţii mei gri, că albi nu puteţi fi, decât în imaginaţia voastră sau dacă nu v-aţi văzut niciodată semenii pe stradă. Toţi suntem gri. Când o să ajungem negri… deviez, da.

Aşadar, doamna Cristina Popescu îmi scrie azi pe facebook că a comandat trei cărţi tritonice printre care şi Parfumul. Şi îmi spune, cu multe lacrimi că a mea s-a epuizat. Şi nu i-au mai trimis-o.

Eu am zis, hmmm, nu se poate, ce naiba. Doar mai erau. Abia au fost puse pe site, deci mai erau. Nu aveau cum să se epuizeze. Aşa că îmi iau angajamentul să încerc să văd ce s-a întâmplat. Sigur, în sinea mea zic că s-a greşit comanda, că una, că alta. Din astea.

Intru pe siteul Tritonic căutând date despre Ivona şi despre cele două cărţi ale ei: „Cu sânge rece şi albastru” şi „Hoţii de timp”. Asta pentru că trebuia să-i trimit Crinei. Lasă vă spun eu povestea asta mai săptămâna viitoare. Citesc eu despre Ivona, despre Cu sânge şi ajung la Hoţi. Hopaaaa, scrie mare: New, dar epuizat. Mă scarpin în cap până-mi dă sângele. Aşadar, Ivona s-a epuizat. Bine, bine, nu Ivona, cartea. Hoţii adică. Şi n-au fost decât nouă mii de exemplare. Un fleac. Şi atunci îmi aduc eu aminte de discuţia avută pe facebook. Şi dau repede la Parfum. Eh, şoc. Da, şoc: New, dar epuizat.

Aşadar avea dreptate doamna Popescu. Stocul a fost epuizat. În fine. Ar fi trebuit să-mi cam dau eu seama de aseară când băiatul de la Tritonic a adus o mână de Parfumuri. N-am zis nimic. Chiar nimic, dar mi s-a părut cam în neregulă şi m-am întrebat, în sinea mea, mâhnită: De ce, frate? De ce Parfumul nu?

Acum am aflat. Iote de aia.

S-a epuizat. Şi din alea tot un fleac de nouă mii au fost. Fir’ar. Aşteptăm continuarea 😀

27 comentarii la “Cum am aflat că ne-am epuizat

  1. Pingback: Cum am aflat că ne-am epuizat - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Eu propun pentru spargerea monotoniei sa fim una varza si cealalta conopida si dam cu banul si vedem care-i care 🙂 sau una-i varza creata si alta varza de Bruxelles 🙂 sau eu sunt varza a la Cluj ca tot is nascuta acolo si tu esti varza cu ciolan…ne gandim noi la un meniu ceva :))))

  3. Pingback: Oana dixit! | 1001decarti

  4. Pingback: Tweets that mention Cum am aflat că ne-am epuizat « Oana Stoica Mujea -- Topsy.com

  5. Pingback: Veşti cu adevărat importante « Sătmăreanca

  6. Pingback: Ţara arde, justiţia se piaptănă la televizor… « Dispecer Blogosferă

  7. Pingback: Poate e mai mult decat poti intelege « Gabriela Elena

  8. Pingback: Prin noi înşine!… « Dispecer Blogosferă

  9. Radu, in acest caz, atat eu cat si Ivona si Monica Ramirez avem o problema si nu mai stim ce semnam. Eu am semnat pe 9300, scrie negru pe alb, dar e posibil sa nu fi vazut eu bine. Sa spuna si Ivona si Monica si in curand si Lucia Verona ca m-oi fi tampit de tot, ca pe jumate oricum eram. Se fac tiraje si mai mari in RO. Pe regina elfa, care nu s-a vandut cu revista am avut 6000. Dar, cum spuneam, s-ar putea sa nu mai vad eu bine.

  10. Radu, e diferit. Vorbim de carti facute sa fie difuzate cu Revista Flacara. Intra la alta distributie(chioscuri si nu librarii) si alta categorie de pret. Asa se explica acest tiraj care da, e mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s