Am învăţat că…

„Cei ce urmează calea măreţiei din ei vor deveni oameni mari, cei ce aleg micimea din ei vor rămâne oameni mărunţi”. E un concept confucianist regăsit într-un proverb al lui Mencius.

Acum gândiţi-vă şi voi, pentru că, la drept vorbind, putem răsturna proverbul ăsta pe toate părţile. Însă, dacă e să fim pe deplin sinceri cu noi înşine, noi suntem singurii care ne putem ridica sau coborî, în funcţie de ceea ce gândim despre noi. Despre felul în care ne vedem noi pe noi.

Sigur, chestia asta a zis-o şi Graves: „Fiinţele umane sunt singurele creaturi vii ce au posibilitatea de a alege calea măreţiei şi cea a micimii. Diferenţa o face singulara facultate a imaginaţiei deţinută de om”.

Dar, desigur, în proporţie de 99% încă ne alfăm la nivel animal. Gândim, vorbim şi facem instinctiv. Doar puţini sunt preocupaţi de-a-şi dezvolta această capacitate. Sau alte capacităţi, desigur. Dar asta, mie, mi se pare foarte importantă. Aşa că mai gândiţi-vă. Vreţi să rămâneţi sâmburi sau să creşteţi ca nişte copaci? De fiecare în parte depinde. Iar eu am învăţat asta. Şi, din pur egoism, nu vă dezvălui cum 😉

Reclame

3 comentarii la “Am învăţat că…

  1. Va multumim nespus pt perlele intelepciunii dvs…! Se pare ca unele persoane-ncep sa va cunoasca-n adevaratul dvs aspect, ceea ce se poate afla si de pe „Romane Politiste Romania”, unde unii scriu despre literatura, dar nu de aceea care va place dvs. Apropos, gura lumii spune ca vanzarile la „Tritonic” sunt in cadere libera! Altii spun ca asta are-o legatura directa cu colitatea romanelor care apar pe-acolo, ma refer la cele autohtone. Cum comentati?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s