Cum să denigrezi o carte

Simplu. Faci film după ea.

Urzeala Tronurilor a început bine. Cel puțin, în primul sezon, s-a respectat ordinea cronologică a evenimentelor și s-au spus lucrurile importante. Dar cum orice minune durează doar un sezon lucrurile s-au schimbat.

Acum Arya a fost prinsă în timp ce mergea spre Rondul de Noapte. Serios? Nu s-a întâmplat așa și nici n-a ajuns la ordinul marelui om, adică tatăl lui Tyrion – că pe restul nu-i pomenesc :P. Așa cum nici târfa lui Tyrion n-a ajuns în slujba Sansei, ci a fiicei doamnei Tanda. Cel puțin până în momentul ăsta al lecturii mele. Dar în urma cărui fapt a hotărât Tyrion să-și ducă târfa la Palat? Asta nu spune niciunde în film. Desigur, în urma răzvrătirii poporului când erau să o mierlească toți. Cavaleri au murit și fata doamnei Tanda a fost violată. Dar astea sunt detalii.

Apropo, Arya înainte de-a fi prinsă a auzit lupii. De ce e asta important? Păi cam e. Dar pentru cei care n-au citit cartea e, probabil, nesemnificativ. 

Bran, de exemplu. El n-a avut niciodată visul cu marea, ci băiatul mlaștinilor. Chestia asta chiar m-a scos din sărite. Bran a fost chiar speriat de visul ăla și a încercat să-i avertizeze pe unii că vor muri. Dar, în fine. Mare îți e lumea scenariștilor. Au mai fost și altele. Unii care ar fi trebuit să fie morți înainte de-a se întâmpla un anumit lucru, dar ei au murit după. Când fratele gay al lui Stannis este ucis, de exemplu, Davos nu știe nimic și nu vede nimic. Abia mai târziu o ajută pe tanti aia roșie să ucidă pe cineva. 

Din punctul meu de vedere serialul ăsta începe să se ducă pe apa sâmbetei. Lucrurile importante nu sunt spuse și atunci cel care n-a citit cartea o să aibă multe semne de întrebare. Uite de aia am și renunțat să mă mai uit. Nu mai vreau. A, da, și Jon. El niciodată nu cere să plece în cercetare. Lordul ăla îl cere și el acceptă. Dar el să ceară… Scenariștii, pot jura, nu prea înțeleg personajele. Și cu asta basta.

3 comentarii la “Cum să denigrezi o carte

  1. Pingback: Cum să denigrezi o carte « Gabrielaneagu's Blog

  2. „Scenariștii, pot jura, nu prea înțeleg personajele.” o fi, numai ca george r.r. martin e cel care supervizeaza filmarile. altfel spus, nimic nu se intampla fara stirea si voia lui. oricum, serialul e o adaptare, nu o ecranizare (imposibila, practic, raportat la intinderea si complexitatea actiunii)

  3. Da, știu, dar lucrurile importante ar trebui să fie. Iar lui Dany nu-i fură nimeni niciodată dragonii, totuși. Mă rog, prefer cartea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s