Sărutul Morţii

Mi se spune în multe feluri. Acum sunt Ansatasia Marinescu, dar acesta nu e numele meu adevărat, iar soţia pictorului Marinescu nu e nici pe departe ceea ce aţi crede voi. Adevăratul meu nume? Nu l-am mai folosit de la cinci ani, de atunci de când pentru prima oară am ucis un om. Sigur că nu am vrut să-l ucid. Dar în mintea lui am citit că dacă nu o fac eu, o va face el cu mine.

Mai întâi să vă explic: Sunt din sud-vestul Siberiei, mai precis din Kurgan, da, chiar din capitală. Am înţeles târziu ce s-a întâmplat, cum la fel de târziu am înţeles de ce nu sunt un om normal, ci o ciudată. Adevăratul meu nume e Patya Pleageya, dar Angajatorul îmi spune Pia, cred că e mai simplu aşa. Nu ştiu cine e Angajatorul, pentru că îşi poate schimba forma. Nu, nu e magie, se foloseşte de mintea oamenilor, noi le spunem preschimbători, aşa cum ei îmi spun mie cititorul de minţi. Şi părinţii mei au făcut parte din această rasă aparte – ciudaţi.

S-au întâmplat multe până am ajuns să lucrez ca asasin pentru diverse guverne, dar zece ani din viaţa mea lipsesc. Iar eu ştiu un singur lucru. După această ultimă misiune, voi afla cine a dat ordinul uciderii familiei mele.

Probabil vă întrebaţi ce e cu soţul meu. Nici eu nu ştiu ce e cu el. El e pictor, dar în afară de mine nu cred că-l mai cunoaşte cineva. Nu iese din casă şi tresare ori de câte ori sună telefonul, cu toate că de şase ani, de când suntem împreună, nu l-a căutat nimeni. Priveşte pe fereastră în fiecare zi şi femeia care îi rămâne în minte o pune pe pânză. De când ne-am căsătorit mă roagă să-l las să mă picteze. În ziua în care am spus că accept, el a ştiut că nu o să mă mai vadă niciodată. Aşa crezusem şi eu, şi totuşi, viaţa nu e exact aşa cum o programăm.

Un singur lucru mai am de spus pentru a vă face să mă înţelegeţi: Dacă aş fi murit în dimineaţa aceea, aş fi pierdut întreaga suferinţă. Nu numai suferinţa mea, ci şi pe a celorlalţi. Cu singurul amendament că a celorlalţi îmi face plăcere.

Nu sunt o femeie obişnuită, dar lucrul ăsta nu l-am ales eu. Nici cei care mi-au dat viaţă, ci aceia care m-au vrut moartă încă de când m-am născut. Într-un fel au reuşit, pentru că mi-au distrus sufletul şi lumea copilăriei. Cea în care tronau zânele, elfii şi alte creaturi fantastice. Dar ştiţi ceva? Viaţa nu e deloc fantastică. Nici un pic de mister.

Şi cu asta sper că v-am convins.

8 comentarii la “Sărutul Morţii

 1. Pingback: 5520 « Oana Stoica Mujea

 2. Am aflat dintr-o sursa de încredere ca ati dori sa scrieti o noua carte si ati dori câteva idei sau ceva de genul. Nu vreau sa intru în amanunte pe blog, stiu ca nu doriti sa se afle. Eu am deja scris o fantezie dar e mai mare de 25 pagini, dar v-o pot trimite prin e-mail, daca sunteti de-acord sa-mi da-ti adresa dvs. de e-mail.
  Astept un raspuns! Mult noroc in continuare!

 3. Wow! De cand asteptam Locuri intunecate, pe ce data apare? Am terminat Parfumul vaduvei negre ieri si mi-a placut mult de tot, Lala e nebuna rau, imi place caracterul ei.

 4. Yue, ma bucur ca ti-a placut Lala. Si eu astept Locuri intunecate, cred ca pana la sfarsitul lui mai apare, ca ei zic ca in primavara asta, daca trece de mai e deja vara 😛

 5. Pingback: Agresiunea psihică « Cu arma la vedere!

 6. buna. pe site-ul Tritonic apare „in curand”… comentariul tau e din 2009… cand vom reusi sa citim „Sarutul Mortii”?
  PS: imi place mult ce si cum scrii. iti doresc succes si cat mai multe scrieri inspirate

 7. Miki, da, asa e, cartea a inceput sa fie scrisa cu ceva timp in urma, dar din cauza unor probleme am abandonat proiectul pe care l-am reluat alaturi de Andra anul asta. Ieri cartea a iesit din tipar, cel mai probabil vineri va ajunge in cele mai multe librarii. Daca nu, vineri la Pitesti are prima lansare, inca nu stiu toate datele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s