Concurs de romane poliţiste

Romanian Crime Writers Club  şi Crime Scene Publishing vă invită la concurs.

Aţi visat vreodată să deveniţi scriitor? Acum e momentul să ieşiţi din anonimat. Trimiteţi până pe data de 15 octombrie 2010 un manuscris al unui roman poliţist şi puteţi să vă vedeţi visul cu ochii. Manuscrisul dumneavoastră ar putea deveni noul roman din colecţia Crime Scene, iar numele dumneavoastră va sta lângă cei mai importanţi scriitori ai genului.

Ce trebuie să faceţi?

Mai întâi de toate, trebuie să aveţi o idee, un punct de pornire. O crimă, o răpire, un furt. Mai apoi, trebuie să aveţi cel puţin un personaj dornic să rezolve un mister. Dacă până aici sunteţi pregătiţi, apucaţi-vă de scris. Aţi început deja? Foarte bine, acum nu vă opriţi pentru nimic în lume. Vor fi zile mai bune şi zile mai proaste, dar puteţi duce proiectul până la capăt. Ştim că veţi reuşi.

Care sunt regulile?

Manuscrisul dumneavoastră trebuie să se încadreze între 160-250 pagini, adică 300-500 mii semne (cu spaţii şi semne de punctuaţie). Nu se acceptă manuscrise sub 300 mii semne. (In uzanţa internaţională, romanul este o lucrare de minimum 300 mii semne.) Dacă nu ştiţi cum să număraţi semnele, vă ajutăm noi. În Word, la opţiunea „Tools” aveţi butonul „word count”- characters with spaces.

Naraţiunea trebuie să se încadreze în genul mystery and thriller.

Nu se acceptă manuscrise care au mai fost în vizorul altor edituri. Declaraţi pe propria răspundere că aşa ceva nu s-a întâmplat. Că nici un alt editor nu a intrat în contact cu ceea ce aţi trimis Asociaţiei RCWC.

Nu se acceptă manuscrise care au fost deja publicate pe internet sau în alte medii.

Manuscrisul trebuie să fie la prima vedere.

Manuscrisele primite nu vor fi returnate.

Data limită până la care puteţi trimite manuscrisele este 15.10.2010.

Autorul (autorii) acceptat (acceptaţi) va (vor) dona drepturile de autor aferente romanului cu care a (au) participat la concurs asociaţiei RCWC pe o durată de cinci ani de zile.

Manuscrisele vor fi trimise prin poşta electronică la adresa: oanastoicamujea@yahoo.com cu specificaţia: „Concurs RCWC”.

După citire, fiecare manuscris va fi notat de membrii juriului.

Ataşat manuscrisului vă rugăm să puneţi un CV care să conţină numele şi datele dumneavoastră de contact şi un sinopsis de cel mult două pagini A4.

Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei festivităţi de premiere ce va avea loc în luna noiembrie 2010.

Pot fi şi mai mulţi câştigători, dacă juriul decide astfel.

Premiile sunt următoarele:

Premiul I – publicarea cărţii şi prezentarea ei în cadrul Târgului Gaudeamus, în prezenţa autorului. Dacă va dori, câştigătorul va avea dreptul să se înscrie în asociaţia RCWC fără să achite cotizaţia pe anul în curs.

Premiul II – o serie completă Crime Scene şi posibilitatea de a se alătura asociaţiei noastre.

Toţi participanţii vor fi menţionaţi într-un articol din revista Flacăra.

Membrii juriului: Preşedintele Asociaţiei RCWC George Arion şi Vicepreşedinţii: Oana Stoica Mujea, Alexandru Arion, Adrian Onciu şi Bogdan Hrib.

 

Nu contează dacă sunteţi debutanţi sau nu, tot ceea ce contează e să aveţi un manuscris nou, pe care să îndrăzniţi să-l trimiteţi. Fiecare participant are şanse egale. Vă dorim succes!

65 comentarii la “Concurs de romane poliţiste

  1. Pingback: Copilarie marcata… « Gabriela Elena

  2. Pingback: back home « Adakiss's Blog

  3. Sonia, nu trebuie sa fie in format A5, poti sa-l scrii si sa-l trimiti format A4, asta insemnand vreo 170-190 pag A4, dar se poate verifica usor cu alt+R.

    Ada, adica chiar nu stiai? Ca Satmareanul facea misto, ca de obicei 😛

  4. ăăă… poi nu știam. Adică știam, dar fusesem mai interesată de tema concursului, decât să mă gândesc puțin… mna.
    Acuma știu 😆

  5. Pingback: Inocentul – V « Ioan Usca

  6. Pingback: Concurs « Vlady8

  7. @ Oana
    Ma bag si eu, am o idee indrazneata

    @ Geocer
    Nu, nu e politist si il termin in doua zile! Si nu e cel pe care l-am inceput acum un an, ala a ramas in stand-by, e o idee noua

  8. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Creație de diplomă, premiu și creație de parfum

  9. Pingback: mi se spunea…Alias » Blog Archive » Concurs de romane poliţiste

  10. Pingback: Să zic şi eu… « Oana Stoica Mujea

  11. Pingback: Dragi, viitori mari scriitori…concurs de romane politiste « Slalom printre cuvinte's Blog

  12. Pingback: Inocentul – VI « Ioan Usca

  13. Pingback: Scriitoarea Oana Stoica Mujea…, răpită, sechestrată, maltratată şi ucisă cu bestialitate ! « [D][S][N]

  14. Frumooos! OK, I m in! Cred ca va fi interesant sa scriu ceva politist, desi nu am experienta. E ciudat, dar deja m-am gandit la subiect 😀

  15. Pingback: Pentru că e duminică « Adakiss's Blog

  16. Pingback: Dragi, viitori mari scriitori…concurs de romane politiste | alexandrescudaniela.com

  17. Pingback: Adakiss's Blog

  18. foarte buna ideea, dar mi se pare cam mult cedarea drepturilor de autor pe cinci ani. altfel spus, viitorul castigator sau viitoarea castigatoare nu va primi niciun leu in caz ca romanul are succes si se vinde in zeci de mii de exemplare in tara si peste hotare. asta nu prea e corect. in rest, tot respectul pentru concurs.

  19. Mihaela, cedarea drepturilor nu inseamna ca autorul nu castiga. Autorul, intotdeauna, primeste procent din vanzari. Cedarea drepturilor pe 5 ani il practica toate editurile din Ro. Si eu mi le-am cedat pe ale mele si primesc procent la vanzari.

  20. Pingback: Cuvântul scris nu moare « Oana Stoica Mujea

  21. pacat ca e timpul cam scurt, 2 luni, aproape 3. degeaba este si pentru debutanti daca timpul e atat de scurt.

  22. DK, timpul nu e scurt deloc. Ada a scris aproape 300 de pagini in aproape 3 saptamani. Daca ai subiectul in cap restul merge usor.

  23. @oana: Ma bucur ca ai mentionat reusita demna de admirat a domnisoarei Ada(sper ca am nimerit-o :D), dar, sincer, nu prea suna a incurajare, ci tocmai opusul… oricum trebuie sa recunosc ca, recordul mentionat, doboara pana si notabila reusita unui scriitor destul de *mediocru* prin partile alea(si anume The Running Man – 214 p – varianta originala a popularului SK). Da, a vandut si el cateva milioane de exemplare, dar totusi, na, ca e luat la musteata de tanara de care pomenesti tu. Si asta nu e tot. Din cate imi amintesc, scriitorul cel mai controversat la momentual actual in materie de thriller, Dan Brown, amintea in interviul cu MR, momentele grele prin care a trecut in cei aproape 6 ani in care ultimul sau roman a luat nastere. Ceva cu statul in cap sau ceva asemanator. Nu ca as incuraja asemenea metode, insa, cred ca ce mi-am pus in gand la inceput sa-ti spun s-a ratacit printre randuri. My point is – speram sa fie un concurs de creativitate, ci nu unul de rapiditate. Succes tuturor.

  24. DK, Dan Brown e un colectiv de redactie care creaza thrillere documentate, e alta poveste. Uite King, regele horror-ului, ma rog, daca el zice ca ala e horror, scrie bolovanii aia in cel mult trei luni. Deci nu despre asta e vorba. Ai sau nu. Sigur, unii pot sta si sapte ani sa scrie un roman, poate le iese bine, poate nu. Deci nu asa se judeca situatia, dupa timpul alocat scrierii, crede-ma!

  25. Oana, citeam pe pagina ta de facebook ca si doamna Lucia Verona s-a inscris la concurs. Nu ii contest talentul, dar sa ii lauzi manuscrisul nu e corect fata de cei care doresc sa participe la acest interesant concurs. Un membru al juriului trebuie sa fie impartial si fair-play. Gresesc?

  26. Apropo de asta. Oana, facand parte din membrii juriului, nu ar trebui sa astepti o anumita intrunire a juriului, dupa data limita de trimitere a manuscriselor si atunci acestea sa fie *deschise* si citite? Sa nu mai vorbim de laudele la adresa diferitelor scrieri si de faptul ca identitatea autorilor ar trebui sa ramana secreta pana la deliberarea juriului(acest lucuru fiind valabil chiar si pentru juriu deoarece s-ar putea ajunge la favoritisme).

  27. nu e deloc corect sa lauzi manuscrisele altora aflate in concurs si cu atat mai mult sa le spui si numele. sa intelegem ca Lucia Verona deja se poate considera castigatoare iar ceilalti participa degeaba? Nu Lucia Verona e cea care te-a premiat anul trecut la Premiile Lili pentru piesa de teatru? Acum e momentul sa o premiezi si tu, nu-i asa? Pacat ca ideea unui concurs foarte bun a fost facuta praf tocmai de un membru al juriului. De ce nu anuntati de pe acum numele castigatorului daca tot il laudati intensiv.

  28. concursul e blat? Pai atunci nici nu ma mai inscriu la un asemena concurs pe pile. aveam un manuscris gata de vreo doua saptamani, dar acum gata. nu mai particip la un concurs cu castigator stiut dinainte de catre Oana Stoica Mujea. in loc sa premiati tinere talente, premiati scriitori deja cunoscuti. urat, foarte urat. asta e Romania.

  29. Doamnelor, domnilor, Lucia NU PARTICIPA LA CONCURS. Crime Scene asteapta un roman politist al Luciei de un an si jumatate. Pentru ca timpul nu i-a permis abia acum l-a terminat. Lucia e autor Tritonic si membru al US. Voi chiar credeti ca avea nevoie de concurs pentru a-si dovedi talentul. Eu am avut fericirea de-a fi prima care citeste manuscrisul. Atata tot. IN AFARA CONCURSULUI. Lucia va fi oricum publicata. Nu e nici un blat. Daca ati pune mai intai intrebarea la care ati vrea sa vi se raspunda, fara sa faceti presupuneri si sa aruncati cu noroi, ati primi si lamuriri, fara sa fie nevoie sa va faceti sange rau degeaba.
    REPET: LUCIA E IN AFARA CONCURSULUI, e ca si cum George Arion ar vrea sa participe la un concurs de proza scurta. Sa fim putin seriosi.
    Concursul e pentru cei care vor sa publice si vor sa-si dovedeasca talentul. Asa ca linistiti-va! Lucia nu are ce dovedi, a facut-o cu mult timp in urma.

  30. Vad ca e concurenta mare pentru un concurs in care nu numai ca nu castigi nimic, dar dai tot tu. Cedezi drepturile de autor pe cinci ani, castigi dreptul de a plati cotizatie. Super! Scrieti, copii, scrieti! Pe cand un concurs cu premii in pedepse? Sau in amenzi?

  31. mie imi place concursul si o felicit pe Oana pentru implicare. Un lucru nu am inteles: concret ce va primi cel sau cea care castiga? Un numar de exemplare din carte sau premiu in bani?

  32. Elena, premiu in bani nu, momentan, din pacate asociatia e abia la inceput si nu are fonduri decat de 5 milioane. Asta e situatia. Da, cel ce castiga va primi un numar destul de mare de exemplare.

  33. Oana, multumesc pentru raspuns. Vream sa te mai intreb daca CV-ul trebuie sa fie unul standard cu date de contact, experienta profesionala si educatie, sau alt tip?

  34. Oana, si eu tin sa te felicit pentru ideea excelenta a acestui concurs. Eu cred ca tara noastra are potential in ceea ce priveste autorii de romane politiste, iar tu si George Arion sunteti port-drapelele. M-as bucura sa va vad tradusi in strainatate si pe voi si pe alti autori de romane politiste.

  35. Pingback: Concurs de romane politiste « Blogul Dragostei si Sperantei

  36. Gata, am terminat totul si am trimis-o pe adresa ta. Sper sa fie totul bine si sa placa juriului. Eu m-am straduit cat am putut ca sa iasa ceva cu adevarat special. Restul las la aprecierea juriului.Cu siguranta va fi o competitie stransa.

  37. Marius, da, e musai cu diacritice, nu sta nimeni sa le puna. Un manuscris fara diacritice, poate fi si de nobel nu e bagat in seama.

  38. Pingback: Dragi, viitori mari scriitori...concurs de romane politiste - Alexandrescu Daniela

Lasă un comentariu