Cum să strângi un om de gât

efect_de_vis

E simplu. Mai ales dacă ai 1,90 m şi 100 şi de kg, iar cea vizată e o femeie fără apărare. Se ia femeia se strânge de gât şi se ameninţă cu moartea în lift. E bine, în ţara asta trăim şi asta a păţit azi noapte vecina mea. Cel ce a strâns-o de gât e tot vecin, de la parter. I s-a părut lui cool. Adică nimeni nu mai are voie să treacă pe lângă geamul lui. El are voie să ocupe spaţiul verde cu tot felul de hârburi, dar oamenii îl poluează.

Sigur, a venit salvarea, s-a făcut plângere, dar idiotul, tot el, a pus poliţia comunitară azi dimineaţă să îi pună în vedere femeii că dând apă la câini e focar de infecţie. În condiţiile în care acei căţei n-au muşcat pe nimeni, li se face baie la o lună şi sunt deparazitaţi corespunzător. Dar când i se pune nebunului pata, nu poate comunica ca omul. Nu, se recurge la strângeri de gât. Şi eu le dau mâncare căţeilor şi tot lângă geamul lui aterizează. Să îmi fac griji că o să mă strângă de gât? Sigur că ameninţările mă lasă rece. Nu o să cedez în faţa unui astfel de om. Urăsc ameninţările, tocmai de aceea am insistat ca vecina să se ducă la poliţie. „Păi bine femeie, te găsim moartă în lift şi poliţia nu ştie nici de unde să pornească”. Oamenii ăştia trăiesc în ţara asta. Nu ştiu să vorbească frumos, să spună ce îi doare. Poate că are şi el dreptatea lui, dar metodele sunt barbare. Trăim în lumea lui Papură-Vodă? Chiar aşa am ajuns? Să îţi fie frică să ieşi din propria scară că te aşteaptă nebunul şi îţi dă în cap? Nu se poate aşa ceva. Trebuie să ne luăm toţi pistoale sau să ne angajăm firme de pază ca să mai trăim cât de cât decent?

Sunt contrariată. Azi nu mi s-a întâmplat mie, dar poate garanta cineva că mâine nu voi fi eu victima? Ăsta mi se pare un pericol social. Ar trebui închis, părerea mea. Mâine o să ne dăm toţi în cap şi o să strigăm fericiţi că am făcut treabă. Ce ţară de căcat e asta? Şi de ce nebunii umblă liberi pe stradă?

 

P.S: În curând pe Dinastii despre Regina Elfă

24 comentarii la “Cum să strângi un om de gât

 1. La o sută de kile trebuiesc evitate spaţiile strâmte. Îl asmuţi în stradă şi-l faci să alerge după tine. Cam după două sute de metri, survine stopul cardiac.

  Pentru pont, mie-mi daţi pantofii şi mă chemaţi să oficiez cele cuvenite…

 2. Asta s-a intamplat in”orashu-n care ploua de trei ori pe saptamana ” si unde”un batran si o batrana merg tzinandu-se de mana”?( doua jucarii stricate)
  Alte vremuri…

 3. @Gina : de ce zici „Alte vremuri?” . Nu vezi ca si acum tot de 3 ori pe saptamana ploua?
  Cat despre tine, Oana, nu mi-as face griji. Din cate am citit pe-aici te pricepi de minune sa ameninti cu moartea, asa ca n-ai decat s-o mai faci inca o data si cu vecinul de 100 Kg.

 4. Cine are talent poate scoate un roman din aceasta mica tragedie… nebunul de la parter sau moartea locuieste la parter … 😉

 5. Oana, gradina Domnului e mare si adaposteste tot felul de specimene umane. Asemenea oameni, totusi, pentru siguranta cetatenilor, le-ar sta mult mai bine intr-o camasa de forta. Poate n-ar fi rau ca locatarii blocului sa atentioneze Politia de comportamentul acestuia.

 6. un genunchi in zonele sensibile masculine, un pumn in ochi si o geanta in cap ar fi fost o varianta…..
  bineinteles, cu urletele de rigoare.

  …dar asta merge doar teoretic. Practic, daca nu ai pregatire serioasa, nu poti reactiona….

 7. Asta pentru că nu aveţi şi voi un ungur nebun în preajmă care să educe vecinii care încearcă sa instaureze dictaturi locale.
  Am şi eu un astfel de individ la etajul unu dar l-am educat din timp şi acum suntem la „respecte vecine” .
  Să nu credeţi cumva că l-am lovit, bătut sau măcar înjurat pentru că nu-mi stă în caracter să fac aşa ceva. Am făcut altceva…
  Aveam în faţa blocului trei pisici a nimănui, de luat în casă nu-i puteam lua aşa că le dădeam de mâncare acolo de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Apoi într-o zi s-a răsculat orezul în dragul meu vecin şi a coborât să-mi explice ca pe el îl deranjează că asfaltul rămâne pătat acolo unde mănâncă pisicile. Iar eu i-am zâmbit frumos, i-am mulţumit că m-a informat despre deranjurile simţite şi l-am rugat să-mi asculte şi mie off-ul: „Pe mine mă deranjează toţi acei nenorociţi care nu sunt în stare să dea de mâncare unui animal dar se simt îndreptăţiţi să încerce să stabilească reguli altora. Şi asta mă scoate din minţi. Aşa că domnul meu, daca dumneata sau cineva din familia ta mi se adresează vreodată altfel decât cu respecte vecine sau dacă se întâmplă vreodată ca dumneata sa mai ai treaba cu cineva din scara asta ori cu animalele din faţa blocului, atunci fi pregătit de o enormă surpriză. Eu cobor într-o noapte la dumneata şi-ţi trag curent din tablou direct în clanţă. Crede-mă că îţi va ajunge o singură dată treaba asta cât să te înveţi minte, apoi n-ai decât să chemi poliţia să caute ei cine ţi-a făcut-o. Ori hai la uşa mea dacă vrei să-ţi ştergi nasul plin de sânge cu mâna ruptă. Asta domnule numai din cauză că eu sunt nebun şi nu joc după regulile tale”
  De atunci au trecut doi ani şi teroristul de altădată nu mai are treabă cu nimeni, nu mai înjură copii şi nu hăituieşte animalele. Nu pentru că i-ar fi frică de mine dar ştie că nu
  se poate juca cu 220-ul.

 8. Îmi trebuie un patent cu coada izolată şi o şurubelniţă, de dragul liniştii unor căţei sau pisici sunt dispus să încarc cu energie orice vecin. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s