Ce mai zi…

Şi mă văitam că sunt puturoasă. Sunt, cum să nu fiu, dar ziua de azi m-a scos forţat din lene. De la descoperirea şocantă că asigurarea obligatorie a maşinii expiră mâine, până la faptul că pe 29 trebuie să duc maşina la revizie, eheee. Da. Am făcut două asigurări, că a lui Xreder expirase din toamna trecută 😀 şi m-am dus să-mi programez şi maşina la revizie. Surpriza mi-a fost mare, mi-au băgat-o pe loc. Mişto a fost că eu am dus-o super prăfuită, iar ei mi-au dat-o super curată. Nu ştiam că în revizie intră şi spălarea maşinii. Nu că m-aş fi supărat, sigur că nu. Doar că am rămas surprinsă. Celelalte două maşini, firme diferite, de câte ori le-am dus la revizie tot murdare mi le-au dat. De aia îmi plac ăştia de la Honda. În plus sunt parolişti. Au zis două ore, păi două în cap au fost. Şi nici nu mi-au băgat chestii în plus. Mă rog, cred că i-aş fi bătut, eu ştiam sigur că maşina mea merge ca unsă.

Sigur, ca să treacă timpul am pus mâna pe o carte: „Nuntă în decembrie” de Anita Shreve. Cu toate că nu mă omor după genul siropos de lectură, cartea m-a prins. Şi aproape că m-am enervat când mi s-a spus că maşina e gata.

De ce să fie gata? Tocmai când am terminat cu conturarea personajelor şi eram pe cale să intru în acţiune. Damn. Da, cam o sută de pagini faceţi cunoştinţă cu personajele. În detaliu, lucru care te prinde bine.

Mândră de mine am venit acasă, unde am avut parte de trei decese. Sigur, peştii. Nu înţeleg ce au în ultimul timp de mor pe capete. Culmea, mor ăia rezistenţi şi ăia de ar fi trebuit să fie foarte sensibili nu dau nici un semn de ducă. Ce pe invers e viaţa asta.

Şi mâine ce o mai fi? Sigur, voi vedea eu. Probabil se va mai ivi ceva. Până în ziua de salariu, dacă o ţin ca azi, o să chiţăi pe la porţile cunoştinţelor să-mi dea o bucată de pâine 😀 Noroc că pot mânca la Zahana pe datorie.

Crina ce o fi făcând?

17 comentarii la “Ce mai zi…

 1. Si permisul meu de conducere e expirat de ceva vreme si mi-e o lene sa-l innoiesc…. 🙂 Ceva de groaza… Noroc ca nu am masina.

 2. am venit la parastas 😆
  ucigaşă de peşti ce eşti nici ăia nu mai pot cu tine, io-s peşti adaptabili aşa să ştii… deci, nu mor uşor (cum ziceai 😉 )

 3. PATAPIEVICI FACE SEX ORAL IN WC PUBLIC ICR NEW YORK !!!!
  SENZATIONAL
  DOAMNELOR SI DOAMNILOR DESCHIDETI NEW YORK MAGAZIN. STATI PE SCAUN SI NU LASATI COPII SAU FAMILIA SA SE APROPIE DE ECRANUL COMPIUTERILOR. PERICOL DE SOC EMOTIV SI CHIAR DE INFART. VETI VEDEA IMAGINI DEFINITIV INTERZISE FEMEILOR GRAVIDE, DESCHiDETI http://www.nymagazin.com/posta_redactiei.html?aid=1816
  NY Magazin, nr. 630

  PATAPIIEVICI INTERZICE LIMBA ROMANA IN JURUL LUMII !!
  In prezent traiesc in America un milion de romani. O mare parte sunt concentrati in
  New York. Dupa caderea lui Ceausescu. pe timpul careia romanii ocoleau ingroziti
  cladirea sinistra de i6 etaje a diplomatiei romanesti, ei au inceput sa se adune la centrul cultural aflat in cartierul diplomatic. la doi pasi de cladirea ONU. ICR are la dispozitie unul din cele mai frumoase galerii de arta , cu doua uriase vitrine de sticla care dau in strada si o frumoasa sala de spectale. De si suspiciosi de eterna prezenta a securistilor si a noilor activivisti culturali care nu se deosebeau de cei vechi doar prin faptul ca furau mai mult, ei au inceput sase adune considerand acest loc ca al lor. Arta prezentata era modesta si de multe ori evident propagandistica. Totusi oamenii nostrii de toate categoriile treceau peste toate si se adunau pentru a se simtii mai aproape de tara. Intelectualii subtiri de si strambau din nas umpleau salile centrului. Cei mai multi veneau pentru a se simtii acasa , a intalni un prieten si cand bugetul permitea chiar sa bea un pahar de vin si sa manance cateva sarmale de sarbatori. Au inceput sa apara si vechi diziidenti , dusmani ai comunismului care au intrat in imeduat in conflict cu agentii culturii in civil. Toate cu bune si rele aveau ceva in comun. Se petreceau in mediul si mentalitatea romaneasca. Era o oglinda aburita a unei tari care incerca sa se desprinda de comunism si a se intoarce in civilizatie. In curand aceasta oglinda a fost sparta in bucati,cioburile ei ranind pe toti care au ceva in comun.

  INTERZICEREA FOLOSIRII LIMBII ROMANE LA INSTITUTUL CULTURAL ROMAN.
  La o saptamina dupa numirea ei in calitate de director al ICR, urata si mereu transpirata Corina Suteu declara transant ” nu avem nevoie de sclerozata comunitate romaneasca care vine la manifestarila culturale sa mananca fursecuri”
  Pentru a da greutate noului directorat. la prima actiune anticulturala ai fost trimisi
  pe banii romanilor, insasi vice presedintele ICR , Mihaes politrucul cultural pe nume T.Morar. Acestia au avut nesansa sa particip si eu pentru cateva minute la aceasta importanta intalnire fiind imediat afara pentru romanism. Dupa ce sa transmis un fel de mesaj patapievician din partea preseditelui onorific al ICR , Traian Basescu sa anuntat din motivelele pe care le banuiti sa se vorbeasca numai englezeste. Primul lucru care ma consternat a fost faptul ca in sala nu se afla nici un strain. Al doilea lucru era ca cei din prezidiu nu vorbea aceasta limba de circulatie internationala, pentru ca nu o cunosteau de loc. Un american nimerind la acesta aunare ar fi cerut cerut precis un translator. Vazand ca Corina Suteu a fost trimisa sa reprezinte sa reprezite cultura romana in USA fara sa cunoasca doua boabe de americana iar Mihaes sa citeasca de pe o foaie de hartie balbaieli neinteligibile am in fata unei sali de romani americani, am incercat sa protestez. Interventia mea a fost deosebit de scurta probabil cateva secunde. Dupa ce am cerut reitroducerea limbii romane in activitata ICRi, Mihaes a cerut sa fiu dat afara. Morar a cerut interventia politiei iar directoarea Suteu a inceput sa ma traga de de pulovar spre iesire. Din cauza ca am cerut sa se vorbeasca si romaneste pe teritoriul Romaniei ( ICR are aceasta calitate ) mi sa interziz participare la orice activitate de si sunt artist si ziarist si cetatean roman. ( deasemenea cetaten japonez si american) . Imediat dupa acesta intamplare T. Morar la intoarcerea in tara, a descris cele intamplate in articolul ” UN PAPAGAL UNGUR BRUIAZA ARTA ROMANREASCA LA NEW YORK. Robert Horvath cineast New York http://www.devagallery.com/

 4. O noua comisie Tismaneanu
  La initiativa lui Sorin Iliesiu, un mare numar de organizatii ale societatii civile, carora cu siguranta li se vor alatura multe personalitati, au redactat un document.
  Este solicitata o comisie prezidentiala condusa de Vladimir Tismaneanu, asemanatoare celei create la inceputul mandatului Basescu, prin care s-a redactat documentul de condamnare a comunismului. De aceasta data este vizat genocidul din decembrie ’89 si fratricidul din 13-15 iunie 1990. Nu ramane decat indirect sa imi exprim punctul de vedere.
   
  1. FOARTE CURAND VA APARE IN ZIARUL CLIPA ARTICOLUL „Securistul Basescu ascunde pe spionul Tismaneanu”. EL SE BAZEAZA PE DOCUMENTUL SERVICIULUI SECRET FRANCEZ IN CARE SE CERE SERVICIULUI DE EMIGRATIE SA NU ACORDE AZIL POLITIC LUI VOLODEA. MENTIONEZ DEOCAMDATA CA LUI V.T. DESI A VORBIT LA EUROPA LIBERA IMPOTRVA LUI CEAUSESCU TIMP DE DOI ANI DE ZILE I S-A REINNOIT MEREU VIZA ROMANEASCA. DATORITA REFUZULUI FRANCEZ TISMANEANU S-A DEPLASAT IN EUROPA CU PASAPORTUL PE CARE SCRIA „REPUBLICA SOCIALISTA ROMANA”. Va rog a citi cu atentie urmatorul document.
   
  DEPORTAREA LUI TISMANEANU DIN STATELE UNITE
  Serviciul de Informatii Externe
  Domnule Razvan Ungureanu
  Avand bunavointa domnului L. Pavoni consulul ge-neral din New York, acum noua luni v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu. Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu, la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dansul a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce automat la deportare. Mentionez ca in dosarul lui sunt si alte fapte
agravante. Anexez doua materiale pertinente in acest caz.
Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune adevarul presedintelui inainte de a fi prea tarziu, pentru dansul si imaginea tarii.
  Presedintele Traian Basescu trebuie sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz. Dansul va avea posibilitatea de a se distanta de clanul care il minte, manipuleaza si a cere scuze Romaniei. In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica.
Desi a trecut mult timp nu am primit nici un raspuns. Acest lucru este grav si impotriva legii, care va obliga sa raspundeti oricarei scrisori oficiale. Am avut nu demult o audienta cu Simona Miculescu ambasador la ONU. (Au participat deasemenea consulul adjunct A. Berechet si adjunctul misiunii T. Morar) in care am discutat despre Tismaneanu si am cerut
sa fiu contactat de SIE, la orice nivel. Din nou fara nici un rezultat. Mentionez ca am discutat aceasta problema cu diplomatul Ilinca Ilie de la ambasada de multe ori, si cu consulul L. Pavoni chiar acum o ora.
  Domnule director,
  Faptul ca incercati sa blocati informatii despre un spion este de o gravitate exceptionala. Faptul ca nu lasati ca servicii de informatii sa aiba acces la informatii, trebuie sa intre in atentia parlamentului. Cu alte cuvinte SIE nu este lasat sa-si faca datoria.
  Este o ultima incercare. In caz contrariu voi trimite spre publicare articolul, pe doua pagini „Deportarea agentului Volodea” ziarului New York Magazin.
  Robert Horvath cineast USA
  devagallery.com

  PS . IN ATENTIA CELOR INTERESATI Putem sa conlucram la „proiectul Tismaneanu la puscarie” . Prima informatie: In 1976 am fost acuzat de spionaj pentru trimiterea unor materiale filmate despre Ceausescu serviciului francez. Cel care a condus eforturile de a ma scoate din beciul securitatii a fost Aurel Cornea , fostul sot al poetei Aurora Cornu ( casatorita anterior cu Marin Preda ) .Aurel a lucrat
  ca inginer de sunet la televiziunea franceza si a fost luat ostatic la Beirut, fiind acuzat ca a lucrat pentru francezi si CIA. Am ajuns in USA printr-un schimb. La New York am fost intampinat la aeroport de Aurel care era insotit de cativa prirteni. Cu unul din ei am devenit dealungul anilor prieten.( Aurel a murit acum 2-3 ani ) Am luat legatura cu el pentru elucidarea cazului Tismaneanu. ( Date de contact:  www.devagalery.com )

 5. Cella, bani de drum cred ca mai am si eu 😀 Daca mai fac o revizie si o asigurare, am pus-o 😛 la tine cu catelul stau.

  Darius, lasa-l pe Robert 🙂

  Adrian, si tu!

 6. Io eram doar curios… 🙂 In general mi-s omul pacii…ramura de maslin, porumbei albi… etc, etc… 😀

 7. Mai am doua-trei zile de concediu.Nu servici cu tot felul de sefi si clenti idioti,nu stres.Asa ca nu-s in razboi.Sa zicem ca e un armistitiu,ca la olimpiade… :))

 8. Spui tu ceva Oana.Cel putin la serviciul meu e un razboi permanent.Dar si aia o stiu ca toti cei care m-au necajit in viata sunt pedepsiti,crunt uneori.Asta fara sa fac eu ceva anume.Asa ca adopt metoda non violenta a lui Mahatma Gandhi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s